Hardware Článek Recenze Razer Viper V2 Pro, současného premianta v oblasti bezdrátových myší

Recenze Razer Viper V2 Pro, současného premianta v oblasti bezdrátových myší | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 6. 2022 19:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Mnou několikrát psaný názor se neustále potvrzuje. Herní výrobci se snaží navzájem předhánět v tom, kdo přinese ty nejlepší produkty – to je poměrně pochopitelné. V rámci myší to ale znamená přinést celistvý, ale zároveň ten nejlehčí produkt na trhu.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Razer Viper V2 Pro opět překvapí tím, jak vlastně lehká myš je. Když testuju novou lehkou myš, nemohu se tomu přestat divit. Vždy si jí vezmu do ruky a jen nechápu, jak je možné, že nejde pouze o skořápku, ale skutečně o fungující kus herního příslušenství. A to opravdu dobře fungující kus.

Recenze Razer Viper V2 Pro, současného premianta v oblasti bezdrátových myší
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Je vidět, že tato nová myška je výsledkem dlouhého designového hloubání. Držení myši je opravdu skvělé, tvar zkrátka přirozeně sedí do ruky a během pár hodin si na něj zvyknete a fungujete „normálně“. Možná je to i tím, že používám claw grip, přičemž tato myš je pro tento styl držení prakticky stvořená – maximálně bych ještě trochu pokřivil pravou část myši, jelikož pro držení používám jak prsteník, tak malíček. To je ale čistá osobní preference a jako vždy – úplně nejlepší je vyzkoušet myš osobně. Obecně se ale drží myš pohodlně.  

Ve spojení s onou lehkostí jde o opravdu perfektní kus vybavení pro hráče, který to myslí s hraním opravdu vážně. Skvělá je i bezdrátová technologie, která funguje naprosto bezchybně. Nezaznamenal sem jediný výpadek, zároveň probuzení ze standby režimu je okamžité a nezaznamenáte žádné zaseknutí. 

Recenze Razer Viper V2 Pro, současného premianta v oblasti bezdrátových myší
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Z těchto odstavců tak asi vyplívá, že při hraní prakticky neexistuje problém. Razer Viper V2 Pro funguje zkrátka naprosto bezchybně, při používání máte pocit, že máte míření a ovládání naprosto pod svou kontrolou a nebrání vám v tom žádný kabel ani nutnost myš „tahat“. Samozřejmě potěší i baterie, která vám na jedno nabití vydrží několik týdnů. 

Trochu mě zamrzely maličkosti, jako například tlačítko na spodní straně myši, které slouží jak pro změnu používaného profilu, tak pro vypnutí a zapnutí. Zlepšení by také zasloužily pojezdy, které by mohly být větší.  Upřímně jde ale o malichernosti, ve výsledku se myš zkrátka používá skvěle, pohodlně a pro hraní jde o perfektního parťáka. 

Recenze Razer Viper V2 Pro, současného premianta v oblasti bezdrátových myší
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama