Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů

Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 3. 2022 17:20

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. VÝKON 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Technologie monitorů se neustále posouvají směrem kupředu, bohužel za pokročilé specifikace se ale musí připlácet. Díky tomu se ale poměrně slušné monitory dostávají do nižších cenových hladin, i když jsou u výrobce úplně nové.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Budu naprosto upřímný, jsem z G2422HS velice potěšený. Jde o takovou zlatou střední třídu, která je určená úplně pro všechny. Troufám si říct, že většina hráčů si na monitoru někdy zahraje kromě kompetitivních her i nějakou tu hezkou singleplayerovku, pustí film nebo udělají něco do školy nebo práce. K tomu je 24 palců s 1080p rozlišením naprosto perfektní.

K tomu musíme připočíst i to, že zde máme IPS panel se 165 Hz. Jde o opravdu skvělou kombinaci, která zkrátka funguje. Jak už sem psal, nejde o to nejlepší na trhu, ale za cenu okolo 6 tisíc korun tu o to ani nejde.

Pojďme ale na používání. Z běžného používání jsem zvyklý na 2K rozlišení na poměrně velkém monitoru, což je sice výhoda pro pracovní prostor, u her ale jde výkon markantně dolu. Byl jsem tak opravdu rád, když sem si mohl pustit Red Dead Redemption 2 bez zásadně velkých kompromisů u grafického nastavení. Hra běžela na velice pěkná FPS a vzhledem k vysoké podporované obnovovací frekvenci působila hra velice dobře. A to nemluvím o barevném podání, které bylo na skvělé úrovni.

Obnovovací frekvenci vždy nejraději testuji u Rocket League a zde monitor opravdu exceloval. Moc hezky vykresloval všechny barevné variace ve hře, zároveň poskytoval přesnou odezvu a plný obnovovací rozsah. Monitor jsem testoval napříč mnoha hrami – League of Legends, Hunt: Showdown, OlliOlli World (opět krásné barevné podání) i v Rainbow Six Siege či Ruined King. Ani v jednom případě jsem nenarazil na nějakou zásadní chybu, všude poskytoval velmi slušný výkon.

ZÁVĚR

Nevím, zdali se mi to podařilo v průběhu recenze dostatečně zdůraznit – Dell G2422HS rozhodně není to nejlepší na trhu, avšak onen poměr cena/výkon je na velice dobré úrovni. Monitor nabízí příjemnou úhlopříčku a odpovídajícím rozlišením, velice dobrý IPS panel a krásných 165 Hz. Stojí sice proti němu tuhá konkurence, avšak pokud nechcete zkoušet prohnuté displeje a chcete si jít pro jistotu dobrého výkonu, slušné obnovovací frekvence a pěkného podání barev, je G2422HS za cenovku přibližně 6 tisíc korun právě pro vás.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama