Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů

Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 3. 2022 17:20

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. VÝKON 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Technologie monitorů se neustále posouvají směrem kupředu, bohužel za pokročilé specifikace se ale musí připlácet. Díky tomu se ale poměrně slušné monitory dostávají do nižších cenových hladin, i když jsou u výrobce úplně nové.

Reklama

VÝKON

Pojďme tedy na dominantu a hlavní hvězdu recenze. A to že se opravdu povedlo. Dell zvolilo IPS panel s rozlišením 1080p a jde o perfektní kombinaci rozlišení a velikosti. U posledního recenzovaného monitoru jsem měl menší problém s tím, že 32 palců na FullHD rozlišení je už opravdu hodně, v tomto případě jde ale o perfektní symfonii.

Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů
i Zdroj: Hrej.cz

IPS panel dovoluje podat velice syté barvy, které jsou opravdu pěkné. Monitor dokáže dynamicky ukázat všechny barvy, i černá je plná a její přeliv není nijak výrazně ovlivněný okolím. Dell papírově slibuje 99% pokrytí sRGB. To vše pak kombinuje s 165 Hz obnovovací frekvencí a AŽ 1 ms odezvou, i zde ale jde o speciální režim, při jehož použití se kvality monitoru, respektive ghosting a další artefakty mnohem zhorší. Klasicky tak monitor nabídne 3ms odezvu.

Byl jsem překvapen i přelepem panelu, který dokázal pohltit dopadající světlo a nijak se neleskl, i když asi za sebou nebudete chtít okno či zdroj světla. S jasem problém nebude, Dell slibuje až 350 cd. Další výhodou je integrovaná podpora jak AMD Freesync Premium, jak NVIDIA G-Sync. 

Recenze monitoru Dell G2422HS, slušné střední třídy herních monitorů
i Zdroj: Hrej.cz

V případě AMD je slíbena nízká latence, absence flickeringu i trhání obrazu a také kompenzace nízké frekvence opakovaným vkládáním stejných snímků. V případě NVIDIA je zaručena dobrá kvalita obrazu bez artefaktů. Také musíme zmínit, což jste ale nejspíše poznali z přiložených obrázků, že monitor není zakřivený. To mu lehce ubírá na atraktivitě, alespoň v mém případě - zcela určitě se ale najdou tací, kteří preferují rovný panel.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama