Knockout City Recenze Recenze Knockout City, moderní verze klasické vybíjené

Recenze Knockout City, moderní verze klasické vybíjené | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 5. 2021 17:20 1

Seznam kapitol

1. MODERNÍ VYBÍJENÁ 2. TREFA DO ČERNÉHO

Label EA Originals přináší novinku, která připomene staré časy v zatuchlé tělocvičně. Klasickou vybíjenou však autoři z Velan Studios převedli do moderní verze, se kterou se snaží vnést svěží vítr do žánru sportovních her.

Reklama

SPORTOVEC ROKU

Dobrou zprávou je, že při hraní není nouze o zajímavé momenty. Chytit míč není nic těžkého, pokud na vás ale pálí všichni hráči protějšího týmu, máte jen malou šanci kanonádu ustát. Občas se to ale opravdu podaří, pak se na malou chvíli budete cítit jako sportovec roku. Velkou radost mi také udělala střela, kterou jsem zatočil tak, že si pro cíl došla i za roh. Vystřízlivění ale většinou přijde velmi rychle, třeba když do vás někdo jen maličko strčí a vy spadnete do propasti. Absolvoval jsem také nekonečné výměny, často rozhodly environmentální nástrahy, například obří demoliční koule, která oponenta odpinkla na druhou stranu mapy. 

Novinka dělá velmi dobrou reklamu labelu EA Originals. 

Řekl bych, že člověk velmi rychle objeví všechny možnosti, jak soupeře nějak překvapit. Další nadstavbou zřejmě bude týmová hra. Ke spolupráci nás motivovali především silnější protivníci, kteří nás v úvodním zápase (hraje se na dva vítězné) jasně přestříleli. Stačilo ale dodržet jednoduchá pravidla - držet se ve skupině, zbytečně se nerozdělovat a snažit se spolupracovat. Sem spadá třeba možnost udělat ze sebe míč, nechat se spoluhráčem vystřelit do vzduchu a v podobě bomby dopadnout na hlavy druhého týmu. Měl jsem opravdu velkou radost, když se něco takového podařilo. 

I tak si myslím, že jde v první řadě o přístupný zážitek pro široké publikum, než o titul s potenciálem pro e-sportová klání. Můžu se ale mýlit. Přeci jen je ve hře možnost založit si vlastní “crew” a pokusit se podmanit zdejší žebříček.

PARÁDNÍ KNOCKOUT

Knockout City se dobře hraje v partě s kamarády, hra ale dobře obstojí i v případě, kdy se do ní pustíte na vlastní supertele. Skvěle poslouží jako instantní zábava, když máte pár desítek minut volného času. Na své si přijdou milovníci kosmetických předmětů a dalších doplňků, ty lze pořídit za měnu získanou plněním připravovaných výzev, případně za reálné peníze. 

Standardní verze vyjde na sympatických 579 korun, což je při dnešních cenách spíše symbolická částka. Hned po vydání se však město na týden otevřelo úplně všem, jako kdyby snad EA bylo na pochybách, zda vlastně vybíjená bude někoho zajímat. Dovedu si ale představit, že se mnoho hráčů s chutí vrátí, ať už zakoupí plnou hru, nebo si na čas zaplatí členství EA Play (případně Xbox Game Pass Ultimate), kam hra zamířila. 

Recenze Knockout City, moderní verze klasické vybíjené
i Zdroj: Hrej.cz

Knockout City je totiž ve své podstatě geniální věc. Snažil jsem se vymyslet, zda existuje něco, co mě při hraní vyloženě štvalo, co mi zážitek kazilo. Na nic jsem ale nepřišel. Po technické stránce je hra odladěná, což se v dnešní době jen tak nevidí. Malým nedostatkem je fakt, že neobsahuje závratné množství obsahu, třeba dostupné mapy se velmi rychle okoukají (celkem jich je asi pět). To samé platí pro režimy, i zde by mohla být nabídka o něco bohatší. Řekl bych ale, že si autoři nechávají prostor pro další sezóny.

Studio Velan má můj respekt, protože nehrálo na jistotu. Místo toho se snažilo přinést něco nového, svěžího, originálního. Novinka dělá velmi dobrou reklamu labelu EA Originals. 

Knockout City
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Virtuální vybíjená v podání Velan Studios je velmi příjemným překvapením. Jednoduchý koncept funguje na výbornou, unikátní “sportovní” zážitek díky své přístupnosti potěší úplně každého.

Co se nám líbí a nelíbí?

Jednoduchý a funkční koncept
Nadstavba v podobě speciálních míčů
Přístupnost
Znovuhratelnost a velký potenciál do budoucna
Nízká cena
Malý počet map
Omezený výběr z herních režimů
První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama