Recenze JBL Quantum 910, skvělých herních sluchátek od renomované firmy
i Zdroj: JBL
Článek Recenze JBL Quantum 910, skvělých herních sluchátek od renomované firmy

Recenze JBL Quantum 910, skvělých herních sluchátek od renomované firmy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 2. 2023 15:07

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Firma JBL je renomovanou společností v rámci audia. Postupem času se pod majitelem Harman začala profilovat především jako značka pro mladé, svou kvalitu audia si ale zachovala. S tím musel pochopitelně časem souviset i přechod k hernímu průmyslu, který před několika lety započal.

Reklama

Na Hrej jsme již sluchátka od JBL recenzovali – špunty dopadly výborně, náhlavní headset o něco méně. Měl několik nedotažených vlastností, které nejspíše souvisely s malou zkušeností firmy v tomto odvětví. JBL si ale vzalo všechny chyby k srdci a napakovalo je do produktů jako je JBL Quantum 910 Wireless – ten se díky tomu dostává velice blízko k tomu, aby byl prakticky bezchybným produktem pro zájemce o high-endová herní sluchátka.

BALENÍ, VZHLED

Vzhledem k high-end zaměření začíná pořádný zážitek už od samotného balení. Tvrdou a velice barevnou krabici zevnitř doplňuje „prosklený“ vnitřek, který sluchátka pěkně představí. Jakmile sluchátka vybalíte, představí se překvapivě bohatá nadílka vybavení. Sluchátka doplňuje efektní USB-C nabíjecí kabel, propojovací jack kabel s ovládáním na kabelu, USB-C dongle pro připojení, látkový obal na sluchátka a jednu specialitu ve formě jack mikrofonu.

Recenze JBL Quantum 910, skvělých herních sluchátek od renomované firmy
i Zdroj: JBL

Nejdříve se zmíním o USB-C donglu, který se na první pohled může zdát až příliš dlouhý. Je ale rozdělený na dvě části, kde první je klasické USB, druhá část nabízí USB-C. Skutečnou specialitou je ale onen mikrofon. Ten se zapojuje do USB zástrčky na sluchátkách a slouží pro kalibraci, o které si popovídáme v další části.

Co se vzhledu týče, JBL zde v minulosti neudělalo nic špatného, tudíž se v tomto případě navazuje na předchozí design. Jde o lehce výstřední design, který je ale vidět pouze, když se zapnou LED světla. Ty ozařují logo JBL uprostřed naušníků, dále linie táhnoucí se po okraji a čárky na spodu.

Recenze JBL Quantum 910, skvělých herních sluchátek od renomované firmy
i Zdroj: JBL

Pokud ale preferujete jednodušší design a navíc si chcete ušetřit hodiny na baterii, lze světla samozřejmě vypnout. Sluchátka se tím rázem stanou mnohem méně výstřední. Mimo to jsou ale sluchátka velice pohodlná, bytelná, ale zároveň velice přizpůsobivá. Pěna na náušnících i na mostě je velice příjemná a netlačí ani po několika hodinách strávených u počítače.

Jak už jsem na začátku zmínil, sluchátka jsou bezdrátová, tudíž vám při hraní nebude vadit žádný kabel. Souvisí s tím i nabídka ovládání přímo na sluchátkách. Na levé mušli najdeme dvojici koleček pro ovládání hlasitosti celkové i poměru mezi Chat a Game ovladači, o kterých si povíme potom. Nalezneme zde i tlačítko pro zapnutí funkce Noise Cancelling a USB-C společně s jack zástrčkou. Pravé straně pak vévodí tlačítko pro zapnutí a tlačítko pro zapnutí Spatial Sound. 

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama