Final Fantasy VII Remake Intergrade Recenze Recenze Final Fantasy VII Remake Intergrade, přeleštěného diamantu pro všechny milovníky JRPG

Recenze Final Fantasy VII Remake Intergrade, přeleštěného diamantu pro všechny milovníky JRPG | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

24. 6. 2021 17:00 1

Seznam kapitol

1. VYBROUŠENÝ REMAKE 2. RADOST POHLEDĚT 3. IGNOROVANÝ DUALSENSE

Intergrade přináší vylepšenou a rozšířenou verzi Final Fantasy VII Remake, o něco hezčí, plynulejší a obsahově nabitější. Zda se vyplatí do hry investovat peníze a čas, to napoví naše recenze.

Reklama

HRA PRO VŠECHNY

Jedna z mých malých výtek směřuje k nevyužití ovladače DualSense. Podporu adaptivních triggerů nebo rozšířených funkcí ovladače bychom zde hledali marně. Veškerou interaktivitu ovladače obstarávají klasické vibrace, stejně jako u PS4 verze. Nejde však o zásadní nedostatek, kvůli kterému by měl být titul hráči cepován. V kontextu všech kladů jde o věc, která spíše nemá žádný zásadní vliv na zážitek z hraní. 

„Krásný audiovizuál, který ukazuje sílu moderních technologií i lásku autorů k původní látce.“

Nakonec je potřeba upozornit všechny, kterým při vyslovení zaklínadla Final Fantasy začíná rašit husí kůže. Dostat se k této verzi hry je možné několika způsoby. Pokud má člověk hru oficiálně zakoupenou (je jedno, zda má fyzickou či digitální kopii hry) upgrade na Intergrade proběhne bezplatně, jen s tou výjimkou, že hráči neobdrží příběhové rozšíření Episode Intermission, které je nutné dodatečně dokoupit a stáhnout zvlášť. Kde však upgrade možný není je případ, kdy jste si hru stáhli z březnové nabídky PS Plus. Pro všechny takové majitele mám smutnou zprávu, protože je titul nutné znova zakoupit ve verzi Intergrade, ke které dostanete automaticky i zmiňované DLC.

Recenze Final Fantasy VII Remake Intergrade, přeleštěného diamantu pro všechny milovníky JRPG
i Zdroj: Hrej.cz

Final Fantasy VII Intergrade je výborná hra. Moderní interpretace něčeho, na co fanoušci původní hry čekali a dle mého názoru se i dočkali. Krásný audiovizuál, který ukazuje sílu moderních technologií i lásku autorů k původní látce. Pro nováčka znamená nákup hry možnost, jak vstoupit do magického světa, který nevypráví pouze jeden příběh, ale mnoho na sebe navrstvených osudů, které se ve finále protnou. Jen si na to budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. 

Final Fantasy VII Remake Intergrade
PlayStation PlayStation 5

Verdikt

Pro fanoušky moderních JRPG jde o hru, kterou si užijí každým coulem. Pro fanoušky Final Fantasy jde prakticky o povinnost a must-have titul, který byl stvořen s péčí a láskou k původní látce.

Co se nám líbí a nelíbí?

Výborný příběh
Zapamatovatelné postavy
Plynulá hratelnost
Vyladěný soubojový systém
Grafické zpracování
Skvělá hudba
Množství vedlejších úkolů
Nulová podpora DualSense
Nemožnost bezplatného upgradu PS Plus verze
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama