Preview F1 2022 - nová sezóna přiveze sprinty, přepracovaný jízdní model nebo život jezdců
i Zdroj: Codemasters / EA
Preview Článek Preview F1 2022 - nová sezóna přiveze sprinty, přepracovaný jízdní model nebo život jezdců

Preview F1 2022 - nová sezóna přiveze sprinty, přepracovaný jízdní model nebo život jezdců | Kapitola 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 5. 2022 09:20

Seznam kapitol

1. DALŠÍ SEZÓNA 2. IT'S CALLED MOTOR RACING 3. ZBÝVAJÍ TÝDNY

Jen za pár týdnů se přižene královna motorsportu v novém ročníku virtuálních Formule 1. Letošek slibuje mnoho změn, vycházejících i z reformované podoby skutečného šampionátu. Na co všechno se můžeme těšit?

Reklama

Chybět nebude ani Formule 2 se sezónami 2021 a 2022, kooperativní kariéra nebo výběr multiplayerových režimů. Pro českého fanouška je opět škoda, že se do hry nepodívá i třetí úroveň formulového závodění s obrovskou nadějí v podobě Romana Staňka, který zatím předvádí výborné výkony. Dražší edice hry také slibuje nové legendární jezdce pro podepsání smluv v MyTeamu. Pravděpodobný je třeba Mark Webber, fanoušci si přejí i Häkkinena, Barrichella, Montoyu, Hilla, Villeneuva nebo třeba Laudu a Hunta. Pastor Maldonado asi neklapne…

Naopak už se bohužel nevrátí historické monoposty.

ZPOZA HALO VE VR

Poslední velký přídavek pro letošní ročník je podpora VR brýlí. Ta dorazí jen na počítače v případě technologií Oculus Rift a HTC Vive. Využití VR se u závodění přímo nabízí a lze předpokládat, že v kokpitu nejrychlejších monopostů na světě půjde o jaksepatří adrenalinový zážitek. Pokud se navíc rozhodnou autoři zahrnout efekt porpoisingu, pořádně to s hráči zacloumá. Jen je třeba počítat s krvavými hardwarovými nároky. Pořádně nabušené PC bude ostatně potřeba i pro využití technologií ray-tracingu.

Codemasters odhalují hardwarovou náročnost F1 22
i Zdroj: Codemasters

Codemasters odhalují hardwarovou náročnost F1 22

Poněvadž F1 22 při svém oznámení ukázalo, že soutěž monopostů neztratí svůj lesk ani letos, je na čase povědět si něco o…

27. 4. 2022 16:50

V nabídce jsou tradičně dvě varianty. S předobjednávkou klasické verze (1600 korun na PC, 1849 korun na Xbox One a PS4, 2099 korun na Xbox Series a PS5) dostanete vedle samotné hry i pár kosmetických předmětů a 5000 kusů prémiové měny PitCoin. Zájemci o dražší Champions Edition (80 eur na PC a necelých 2400 korun na ostatních platformách) se nad rámec toho můžou těšit na třídenní předběžný přístup, nové legendární jezdce, 18 000 PitCoinů, balíček obsahu spojený s velkou cenou v Miami nebo dvojí nárok, tedy bezplatný upgrade z verze pro starší generaci konzolí na novější. Hra zároveň bude dostupná v předplatném EA Play Pro. Zákazníci klasického EA Play nedostanou desetihodinový trial, což je tak trochu škoda. U singleplayerových příběhů ještě jeho absenci chápu, ale u v podstatě “nekonečných” závodů, letos navíc bez příběhového režimu? Pro české hráče také bohužel nebude k dispozici česká lokalizace. Na trati to ale zas tak moc nevadí.

Poslední důležitá informace. Kdy? Červená světla zhasnou 1. července letošního roku. Jste připraveni?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama