AKTUALIZACE: F1 2022 nenabídnou českou lokalizaci, šlo o chybu na některých platformách
i Zdroj: Tisková zpráva
F1 2022 Novinka AKTUALIZACE: F1 2022 nenabídnou českou lokalizaci, šlo o chybu na některých platformách

AKTUALIZACE: F1 2022 nenabídnou českou lokalizaci, šlo o chybu na některých platformách

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 4. 2022 10:44 4

Studio Codemasters pod záštitou EA připravilo na dnešek odhalení nového ročníku oficiálních licencovaných závodů Formule 1. Pokračování s číslovkou 22 přinese aktualizovanou virtuální verzi královny motorsportu s novým designem monopostů, novým jízdním modelem, pravidly i okruhem v Miami.

Reklama

  • F1 2022 vyjdou v červenci
  • Přinesou Miami, nákup oblečení, nový jízdní model i podporu VR

AKTUALIZACE

Na některých distribučních platformách (Steam, Epic Games Store) se objevily informace o české lokalizaci hry i s dabingem. Tuzemský distributor hry nám ale na dotaz potvrdil, že jde o chybu a čeština nebude ve hře dostupná v žádné formě, tedy ani textově.


Autoři slibují přepracovaný režim závodního víkendu, ve kterém bude nově možné nastavit podobu zaváděcích kol, safety caru nebo zastávek v boxech. Autoři hovoří o “imerzivních” a “vysílacích” variantách, co to znamená v praxi se ale dozvíme asi až v podrobnějších příspěvcích v příštích týdnech.

Od minula se vrátí klasické režimy Myteam a Kariéra. Novinkou je i už dříve spekulovaný režim F1 Life, ve kterém se svým jezdcem můžete odemykat klasická auta, nebo kosmetické prvky jako je oblečení a módní doplňky. I v tomto případě jsou ale zatím autoři na detaily skoupí.

Atraktivní novinkou letošní sezóny je okruh ve floridském Miami, kde se skutečná Grand Prix pojede už na začátku května. Codies zřejmě na efektní podívanou hodně sází a nicneříkající první trailer postavili právě na stylizaci nové velké ceny. Po riviéře se pochopitelně projedete i přímo ve hře, a to i v konečně zahrnutém systému kvalifikačních Sprintů. Ty se ve skutečné Formuli 1 jely už minulý rok. Pro informaci jde o zkrácené závody bez povinných zastávek v boxech, za které jezdci získávají další body do tabulky šampionátu a zároveň určují startovní pořadí v nedělním závodě.

Na počítačích si navíc rychlou jízdu hráči užijí i ve VR. Studio konkrétně zmiňuje podporu Oculus Rift a HTC Vive.

Titul vyjde 1. července na všech “velkých” platformách. Majitelé nejdražší Champions edice získají vedle různých in-game bonusů přednostní přístup a hra se jim otevře už 28. června.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama