Komentáře Fortnite Článek Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam!

Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam! | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

6. 4. 2022 16:50

Seznam kapitol

1. NOVÁ DOBA! 2. NERFY ZBRANÍ BEZ STAVĚČŮ! 3. KAM S NOVÁČKY?

Poslední tři sezóny trávím ve Fortnitu poměrně dost času. Nejen, že se mi zamlouvá zdejší dějová linka v pozadí battle-royale řežby, ale hlavně mi vývojáři tak nějak jdou poslední měsíce na ruku. Celá hra prochází mně příjemnou evolucí, kdy tvůrci naslouchají komunitě a pomalu, ale jistě začleňují mechanismy, které hraní významně obohacují. Nicméně stále jde o Fortnite, tak jak jej znáte a máte rádi (nebo do nebeských výšin nesnášíte).

Reklama

KAM S NOVÁČKY?

Režim bez stavění v posledních dnech do Fortnite nalákal spoustu nových hráčů. Předně těch, kteří konkrétně na tento režim čekali. Mohl bych vám dát několik příkladů z mého okolí, dokonce i v řadách naší redakce se objevili tací, kteří hře dali šanci jen díky tomu, že se v ní přestalo stavět. Nicméně pravdou je, že nejlepší začátek pro nováčky je stále aktuální stavěcí režim. Zabít někoho ve zdejších podmínkách je daleko jednodušší, protože tu není přítomný dobíjecí štít a všechno funguje stejně, jako před vypnutím staveb. Tudíž zbraně dávají správnou damage, stavěči pilně staví své věže a vůbec hra jede jako po másle a je správně akční. 

“Nejlepší začátek pro nováčky je stále aktuální stavěcí režim”

U Zero Buildu je potřeba ke hře přistoupit odlišně. Zbraně jako by opticky dávaly menší poškození a onen štít je dle mého názoru opruz navíc. Bez stavění se zkrátka zabíjí o dost složitěji a přestřelky mezi hráči tak trvají delší časový úsek. Boj nablízko však s nerfem všech SMG nyní probíhá úplně jinak. Nelze tedy aplikovat stejnou strategii na stavěcí i režim bez stavění, což mě malinko znepokojuje. 

Osobně bych volil cestu, kde se nebude měnit základ a pouze se odstaví stavění. Přidání štítů a obecně větší výdrž postav je hře spíše na škodu a trpí tím hlavně dynamičnost soubojů. Kdo dlouhodoběji hraje Fortnite, jistě mi dá zapravdu. Všechno je však pouze na začátku a vybalancování Zero Build režimu a jeho zbraní jistě bude pokračovat v následujících měsících, aby bylo uspokojeno co největší procento hráčů, včetně mě samotného. Mám totiž také pocit, že pilováním módu bez stavěčů by se měli tvůrci aktuálně zabývat. 

Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam!
i Zdroj: Hrej.cz / Martin Synek

Naskočit nyní do hry je opět velmi jednoduché, protože Fortnite nabízí vcelku vypilovanou zábavu pro všechny kategorie hráčů. Sólisté si budou plnit všechny příběhové úkoly (aktuálně zuří válka o Daily Bugle mezi IO a Seven) a týmy teď mají jedinečnou šanci k tomu, aby všechny ty stavěče pro jednou postavili do latě (samozřejmě v nadsázce) a ukázali, že i nestavěcí budoucnost Fortnite zde má svoje místo. Přesto si stále myslím, že vaše první kroky ve Fortnite by měly vést do standardního režimu, kde se hra předvede v plné kráse. To vše zdarma a nyní na Unreal Engine 5, včetně všech moderních vychytávek i na konzolích nové generace. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama