Komentáře Fortnite Článek Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam!

Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam!

Martin Synek

Martin Synek

6. 4. 2022 16:50

Seznam kapitol

1. NOVÁ DOBA! 2. NERFY ZBRANÍ BEZ STAVĚČŮ! 3. KAM S NOVÁČKY?

Poslední tři sezóny trávím ve Fortnitu poměrně dost času. Nejen, že se mi zamlouvá zdejší dějová linka v pozadí battle-royale řežby, ale hlavně mi vývojáři tak nějak jdou poslední měsíce na ruku. Celá hra prochází mně příjemnou evolucí, kdy tvůrci naslouchají komunitě a pomalu, ale jistě začleňují mechanismy, které hraní významně obohacují. Nicméně stále jde o Fortnite, tak jak jej znáte a máte rádi (nebo do nebeských výšin nesnášíte).

Reklama

NOVÁ DOBA!

Nejspíš jste všichni v minulých dnech zaregistrovali, že ve Fortnitu přestala fungovat ta nejzásadnější funkce, která ho odlišovala od ostatních battle-royale her. Nešlo stavět. Příběhem dobře osvětlená událost měla za následek vztek mnoha dlouhodobých hráčů, ale byla vyvážena možností si konečně Fortnite užít i bez nutnosti stavění obranných struktur. Pro nás s kamarády, kteří jsme spíše nestavěcí typy, se v jeden moment stala hra zase o něco zajímavější, a hlavně jsme získali možnost konečně vypnout ty zákeřné stavěče a dát jim všem co proto pěkně na férovku. Nicméně není vše tak růžové, jak by se mohlo zdát. Aktuálně, kdy už čtete tyto řádky, se opět vesele staví. Nicméně Zero Build zdá se, zůstane ve hře dlouhodobě, což je jedině dobře. Pojďme si něco málo povědět o změnách, které postihly druhou sezónu a jaký mají dopad na samotnou hratelnost.

Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam!
i Zdroj: Hrej.cz / Martin Synek

Minule jsme dostali skluz, který nabídl jinou formu taktizování v boji a obecně zrychlil pohyb. Nyní přichází taktický sprint s možností dlouhých skoků a v kombinaci se skluzem jde o dobrou alternativu pro ty, kteří si zvykli na Spider-manovy rukavice. K tomu přibyla možnost vyšplhat plynule na překážky a tím si pomoci při překonávání výškových rozdílů. Obě tyto nové funkce značně rozšířily pohybové nadání postavy a souboje jsou nyní o dost více dynamické. Konzolisté si mohou užít taktéž nové gyroskopického ovládání a plnou podporu DualSense, včetně jeho adaptivních triggerů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama