Komentáře Fortnite Článek Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam!

Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam! | Kapitola 2

Martin Synek

Martin Synek

6. 4. 2022 16:50

Seznam kapitol

1. NOVÁ DOBA! 2. NERFY ZBRANÍ BEZ STAVĚČŮ! 3. KAM S NOVÁČKY?

Poslední tři sezóny trávím ve Fortnitu poměrně dost času. Nejen, že se mi zamlouvá zdejší dějová linka v pozadí battle-royale řežby, ale hlavně mi vývojáři tak nějak jdou poslední měsíce na ruku. Celá hra prochází mně příjemnou evolucí, kdy tvůrci naslouchají komunitě a pomalu, ale jistě začleňují mechanismy, které hraní významně obohacují. Nicméně stále jde o Fortnite, tak jak jej znáte a máte rádi (nebo do nebeských výšin nesnášíte).

Reklama

NERFY ZBRANÍ BEZ STAVĚČŮ!

Prvně si pojďme pořádně představit režim Zero Build a jeho specifické funkce. Nejen že změnou prošly štíty samotné postavy, kdy v základu dostáváte 50 HP dobíjecích štítů navrch, ale přišlo také několik nových zbraní (a několik jich bylo odstraněno). Nejsilnější zbraní do Zero Build módu je jednoznačně Striker Burst, který sice střílí po dávkách, nicméně je nebývale přesný a u zlatých či mýtických verzí jde o nekompromisní masomlýnek, hodící se pro střelbu na střední a středně delší vzdálenost s velkou účinností. Původně šlo o náhradu za MK-7, tato zbraň se ale nakonec s klasickým stavěcím režimem do Fortnite vrátila. 

Pojď hrát Fortnite! Nestaví se tam!
i Zdroj: Hrej.cz / Martin Synek

Další novinkou je rychlopalná brokovnice, hodící se samozřejmě na souboje na blízko, stejně jako nový typ bojového SMG. Aktuálně probíhá komunitní volba mezi MK-7 a Combat AR, která určí, se kterou zbraní se budeme v budoucnu potkávat více. Za mě osobně vítězí stále MK-7, i přesto, že prošla obřím nerfem, který z ní nyní dělá až třetí volbu do přestřelek na střední vzdálenost. Od minula se již nesetkáváme s těžkou brokovnicí, na kterou jsem si sice dlouze zvykal, ale nakonec se ukázala být parádní a vyváženou zbraní. 

Pokud nepočítám dálkově ovládané nálože, naváděné Anvil protitankové střely, gravitační miny nebo tanky samotné, zbývá si něco povědět o poslední zbrani z nové nabídky aktuální sezóny. Jde o Thermal Rifle, kde, jak již samotný název napovídá, jde o zbraň vybavenou termálním scopem. Jde o přímou konkurenci zdejší sniperce, nicméně se opět hodí i na střelbu ze středně dlouhé vzdálenosti. Stejně jako v minulosti nechybí možnost získat speciální zbraně také od zdejších NPC. Za vůbec nejzbytečnější zbraň nyní považuji automatickou brokovnici, která pozbyla využití. Po posledním updatu se do hry po delší odmlce vrátila i těžká sniperka, kterou je sice nutné po každém výstřelu znova dobít, ale na jeden zásah do hlavy dává 198 HP damage, což z ní dělá supersilnou zbraň na dálku. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama