Novinky z nezávislé scény - červenec 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - červenec 2021

Novinky z nezávislé scény - červenec 2021 | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 7. 2021 19:10 3

Seznam kapitol

1. MELODIE PRAŽSKÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU 2. NÁVRAT NA STŘEDNÍ A OBRANA KRÁLOSTVÍ CRYSTALLIS 3. SPRÁVA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Death's Door

Death's Door se naposledy blýskly na letošní E3, kde zaujaly vizuálním stylem a vypiplaným soubojákem. V podstatě šlo o takové izometrické Dark Souls, autorům ovšem nechybí nadhled, což dokazuje humorně střižený trailer.

Hrajete ostatně za vránu, která na hřbetu nosí obouruční (oboukřídlý?) meč. Ta se musí vydat do světa mrtvých, aby získala tři duše. Než se jí to ale podaří, bude se muset porvat se zástupy neřádů. Peří jí budou chtít pocuchat také bossové, kteří zde sedí na každém rohu.

I zde se najdou prvky metroidvanie, postupem času se odemykají další části mapy. Vrána si navíc brzy osvojí pokročilejší techniky boje. Jedna jediná dostupná obtížnost nicméně naznačuje, že tahle hra není pro žádné zelenáče. Death's Door můžete otevřít na konzolích Xbox One, Xbox Series a na PC.

Mini Motorways

Studio Dinosaur Polo Club nám před lety dalo možnost postavit si vlastní metro pro bující metropoli. Mini Metro excelovalo minimalistickým designem, ať už mluvíme o tom herním, nebo grafickém. Není náhodou, že hra zazářila na mobilních platformách.

Autoři jsou úspornému stylu věrni i v případě další hry. V Mini Motorways ovšem z tunelů vylezete na povrch, kde na vás čeká hromada práce. Tentokrát totiž budete stavět pozemní komunikace a optimalizovat silniční provoz. 

Nadáváte často na dopravní zácpy? Zkuste situaci vyřešit sami, možná stačí přidat kruhový objezd, v horším případě bude potřeba postavit rychlostní silnici. Autoři se navíc v designu map inspirovali reálnými městy, možná se dostanete i k povědomým místům. Mini Motorways jsou k dispozici v Apple Arcade, dále pak na Steamu a na konzoli Nintendo Switch.

The Ascent

Výběr uzavře kooperační střílečka The Ascent, která se odehrává v kyberpunkových kulisách. Vývojáři ze studia Neon Giant si dali záležet, aby se k hráčům dostal uvěřitelný svět, jehož prostředí samo o sobě vypráví poutavé příběhy.

Ale co si budeme povídat, i zde půjde především o akci. Vývojáři krátce před vydáním hlásili, že se jim podařilo připravit skvěle fungující systém krytí, který využívají i nepřátelské jednotky. Ty navíc adekvátně reagují na vaše chování, třeba podle toho, co zrovna drží v ruce. Se samopalem si drží odstup, s baseballovou pálkou se snaží kryt obíhat a překvapit vás ze zálohy. Hra podporuje kooperaci až pro čtyři hráče. The Ascent si můžete zakoupit na PC a na konzolích Xbox One a Xbox Series. Od vydání je hra dostupná v knihovně služby Xbox Game Pass

Snad jste v červencovém výběru našli nějakou inspiraci pro nadcházející horké letní dny, ať už je trávíte kdekoliv. Tak zase za měsíc.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama