metal-gear-solid-a-fantomova-bolest
Metal Gear Solid: Ground Zeroes Článek Metal Gear Solid a fantómova bolest

Metal Gear Solid a fantómova bolest

Maggot

Maggot

7. 12. 2012 23:26 1
Reklama

Kontroverze, šok, překvapení... a nejspíše také opravdu podařená virální reklama. Titul The Phantom Pain představený dnes na VGA vzbudil ohromnou vlnu nadšení, zkušení pozorovatelé si ovšem mohli všimnout jistých spojitostí s oznámenou špionážní akcí Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Jak se totiž zdá, ona spojitost je přímá, uživatelé komentující na internetových fórech dali dohromady svoje poznatky, a ačkoliv je nově odhalená věc stále ještě zahalena tajemstvím, skutečnost poukazuje spíše na to, že jde o podařenou virální kampaň. Něco ovšem stále nesedí...

Had v bolestech

Metal Gear Solid V - V traileru se objevuje náhled na logo The Phantom Pain. Za ním ovšem problikne název Metal Gear Solid V. A jak známo, odhalený Metal Gear Solid: Ground Zeroes nebyl samotným Kojimou považován za plnohodnotný díl. Je velice nepravděpodobné, že by Konami vytvářelo dvě veliké Metal Gear Solid hry současně. A pokud celá tahle šaráda poukazuje na MGS, jakože ano, tak to bude nejspíše Ground Zeroes, z něhož se možná stává ostrý pátý díl. O dvou fantomech se navíc hojně mluví i v úvodním videu Ground Zeroes.

Metal Gear Solid a fantómova bolest
i Zdroj: Hrej.cz

Volgin - Na záběrech si můžete všimnout, jak postava se zavázanýma očima a hákem místo ruky utíká v nemocnici před neznámým vojákem, který upaluje pacienty. Zaprvé, ústřední postava videa je Big Boss, má stejné vlasy a dokonce i stejnou jizvu, které jste si mohli všimnout již v traileru na Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Tato netypická scéna, v níž je vidět i velké hořící zvířátko, by mohla být vyříznuta přímo ze hry. Co kdyby to byl například zlý sen nebo halucinace? Onen tajemný voják by mohl být Volgin, jeden ze záporáků Metal Gear Solid 3.

Metal Gear Solid a fantómova bolest
i Zdroj: Hrej.cz
Metal Gear Solid a fantómova bolest
i Zdroj: Hrej.cz

Moby Dick - Na prakticky neexistující hře má pracovat švédské studio Moby Dick, které vede člověk jménem Joakim Mogren. Na první pohled běžné jméno skrývá další tajemství. Joakim je anagram příjmení Kojima. Hideo Kojima je autor série Metal Gear a postava, s níž bude tato značka až do jejího konce vždy spojována. Mogren se pak jmenuje fotbalový tým ve městě Montenegro, kde začíná Metal Gear Rising: Revengeance.

Více Metal Gear než kdy jindy

Metal Gear Solid a fantómova bolest
i Zdroj: Hrej.cz

Ještě zajímavější je zjištění, že údajní vývojáři v Moby Dick (mají trička s logem studia) se normálně pohybují na place VGA, ale o hře vůbec nemluví. Všechny je doprovází již zmíněný Hideo Kojima. Trailer nabízí i pohled na scénu z Metal Gear Solid 3: Snake Eater, kde v poli kvítí stojí Snake nad The Boss, osobou, která jej vycvičila. Pakliže jste MGS 3 hráli osobně, jistě víte, že šlo o extrémně silný závěr hry.

Metal Gear Solid a fantómova bolest
i Zdroj: Hrej.cz

Další informace poukazuje na fakt, že Metal Gear Solid: Ground Zeroes vyjde ještě na konzole této generace. Již od představení se ostře debatuje na téma, zdali je tohle materiál určený pro aktuální, případně nadcházející generaci konzolí. Konflikt lehce rozčísl popis onoho fiktivního studia, která vyvíjí hry pro PlayStation 3 a Xbox 360. Jde o směrodatnou informaci, nebo jen další mlžení?

Hideo Kojima chtěl vždy být filmový režisér. Jak se zdá, zápletky, jež je schopen vytvořit kolem svých projektů, by tomu odpovídaly. A ačkoliv si stále nemůžeme být ničím jistí, s největší pravděpodobností jde o upoutávku na nám již dobře známou Metal Gear Solid: Ground Zeroes, která bude v sérii nejoceňovanějších akčních her představovat regulérní pátý díl. Co si myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama