novy-metal-gear-vypada-skvele
Novinka Nový Metal Gear vypadá skvěle

Nový Metal Gear vypadá skvěle

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 9. 2012 10:02
Reklama

Nový Metal Gear s podtitulem Ground Zeroes byl oznámen minulý čtvrtek, pobavili jsme se o něm v hPodu #344 a dnes v noci se na veřejnost dostalo 14minutové demo, které mohli jako první vidět novináři na probíhajícím veletrhu PAX 2012.

Video demonstruje sílu Fox Enginu, který sice vypadá jako z jiné planety, ale Ground Zeroes necílí na next-gen systémy. Ukázka běžela na PC a s vydáním se zatím počítá na X360 a PS3. Verze pro Windows oznámena nebyla, spekuluje se však o ní jako o velmi reálné.

Co se samotného videa týče, nejedná se o žádné technologické demo. Sám Hideo Kojima potvrdil, že jde o skutečné záběry ze hry, ve kterých se po vzoru předchozích dílů mísí videosekvence s přímo ovladatelnými úseky. Dějově by pak měli Ground Zeroes navazovat za události z Peacewalker, takže se zde setkáte i s postavami předsavenými v tomto handheldovém spin-offu. Tím hlavním na scéně je ale samozřejmě chlápek s páskou přes oko - Big Boss.

zhldem k tomu, že Ground Zeroes mají sloužit jako prolog k plnohodnotnému Metal Gear Solid 5, nemusíte se o přítomnost Snakea bát. Ostatně, jak se říká v samotném videu, z organizace FOX vzešli dva fantomové. A zřejmě to nebudou žádní nazdárci.

V ukázce se představuje spoustu zajímavých prvků, od krátké jízdy jeepem, přes skvělý systém krytí, až po nejrůznější technické vymoženosti jako je třeba hi-tech trackovací zařízení 1Droid. Právě s 1Droidem se navíc pojí nejrůznější spekulace, které počítají se zapojením nedávno představených technologií jako je například smart Glass, pomocí kterých byste mohli pohodlně sledovat mapu a pomáhat si tak v postupu kupředu.

Uvidíme, jak to celé dopadne, jasné však je, že právě tahle doba postupného odhalování toho, co nás vlastně v Ground Zeroes čeká, je přinejmenším pro fanoušky série hodně vzrušující. Zároveň s tím berte informace výše vyřčené spíše jako jednu z možných teorií, co jsme to vlastně viděli, s Kojimou a vůbec celou sérií se to vždycky mělo tak trochu zmatečně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama