Mage Knight Apocalypse Článek Mage Knight Apocalypse

Mage Knight Apocalypse

Josef Murcek

Josef Murcek

28. 4. 2006 22:49
Reklama

Vývojářské studio Namco je poměrně známé a pokud někdo z vás přeci jen již zapomněl, určitě postačí, když zmíníme například sérii Tekken, Soulcalibur či Time Crisis. Ano, věděli jsme, že si vzpomenete. Nyní se toto studio rozhodlo na naše monitory převést známou deskovou hru Mage Knight od společnosti WizKids, která se proslavila zejména deskovou hrou MechWarrior, která se rovněž dočkala několika herních zpracování. Příběh hry se odehrává ve fantasy světě Mage Knight, kde se začínají hromadit síly čistého zla a chaosu. V čele této děsivé armády stojí pětihlavý a prý nezastavitelný „Drak apokalypsy“, který byl znovu vzkříšen k samotnému teroru a ničení zcela nepřipraveného obyvatelstva. Všude vládne strach a panika. My se vžijeme do role jednoho z pěti Vyvolených, který má za úkol najít a sjednotit ostatní Vyvolené. Pokud se mu tento úkol podaří, musí se spolu s legendárními hrdiny postavit mocnému nepříteli a porazit jej, aby byl znovu nastolen mír…

Kamarádi do deště

V singleplayerové části si budeme moci zvolit jednu z pěti různých postav. Na výběr budeme mít sice malého, ale šikovného trpasličího válečníka, spoře oděnou sexy vampýrku, nerudnou amazonskou válečnici, pobožného elfího strážce (osvícený paladin) a podivínského kouzelníka z Drakonské rasy (drak lidské velikosti). Se zvolenou postavou budeme vrženi do divokého světa Mage Knight, ve kterém na nás čeká celkem pět odlišných oblastí k podrobnému prozkoumání. K těmto oblastem je však třeba připočíst i rodné město námi zvolené postavy, přičemž ostatní postavy jej budou mít naprosto jiné. Zatímco zdivočelá Amazonka se bude ráda vracet do Mayského městečka uprostřed džungle, to takový trpaslík si spíše zajde na korbel piva do klidné horské vesničky daleko od nepřátel. Do tohoto rodného městečka nám budeme umožněno se pravidelně teleportovat pomocí magického runového kamene, který budeme moci použít jednou za patnáct až dvacet minut. Pravda, čas na naše zabití je dostatečný, ale přeci nejsme žádná másla.

Rodné městečko plní stejnou úlohu jako v populární sérii Diablo. Budeme v něm tedy moci prodávat zbraně a předměty získané při našem putování a samozřejmě nakupovat nové (i unikátní). Chybět zde nebude ani kovárna, ve které si budeme moci naše vybavení (a teď nemyslíme pana Pytla v kalhotách) vylepšovat, a to pomocí úlomků z magických gemů, které se do zvoleného předmětu či zbraně jednoduše vloží (alias „socketování“ známé rovněž z Diabla). Účinek bude okamžitý a pokud se vyzbrojíme například mečem ozdobeným rudým úlomkem, náš charakter bude všem nepřátelům vesele rozdávat dodatečné poškození ohněm, což je zajisté nepotěší. Pokud zvolíme správnou kombinaci různých úlomků, můžeme probudit i skrytou vlastnost předmětu, který pak získá zcela nový efekt.

Opakování je matka moudrosti

Vraťme se ještě k popisu postav. Každá z nich bude mít tři unikátní dovednosti, které si budeme moci opravdu jednoduchým způsobem rozvíjet. Pokud budeme drtit nepřátele mečem, poroste nám síla. Když je však budeme vtipně likvidovat lukem, vzroste nám obratnost. A konečně, pokud jim budeme fireballem spokojeně připalovat koudele u zadku, naše kouzla budou ještě mocnější. Lépe si to vysvětlíme na příkladě. Tím nám bude opět Amazonka, se kterou si budeme moci vybrat ze tří různých bojových stylů: zatímco „medvědí“ styl bude užitečný v boje muže, ehm, ženy proti ženě, takový „orlí“ styl bude praktičtější při likvidaci nepřátel z větší vzdálenosti pomocí luku. Posledním způsobem boje bude „jaguáří“ styl, při kterém budeme moci nepřátele eliminovat hezky potichoučku a bez zbytečného povyku. Čím více budeme danou dovednost používat, tím více se v ní budeme zdokonalovat (stejný systém jako u Dungeon Siege) a při nahromadění dostatečného množství zkušeností se nám otevřou dovednosti zcela nové.

V jednotě je síla

V čem by se měla tato hra lišit od ostatních je fakt, že při našem putování zřejmě nikdy nebudeme sami (kromě začáteční rodné oblasti). V každé lokaci se k nám totiž přidá jeden z charakterů, kterému je daná lokace domovem. Z toho je tedy patrné, že hlavním nosným pilířem celé hry bude vzájemná spolupráce a týmová taktika. Nebojte se, dle slov vývojářů by měli být členové naší družiny dostatečně inteligentní a neměli by nám být přítěží. Dokonce jim budeme moci zadávat různé příkazy a do určitě míry měnit i jejich chování, čehož budeme určitě hojně využívat. Nebude tak tedy problém poprosit například elfího strážce, aby se pokoušel rušit nepřátelská kouzla a při tom nás v případě zranění vyléčil.

Da End

Co se týče multiplayeru, autoři plánují podporu pěti hráčů, při čemž každý z nich bude hrát za jeden z nabízených charakterů v jeho rodné oblasti, avšak i přesto budou hrát společně v jedné hře. Autoři také chtějí do hry přidat velice známý Player-Versus-Player mód, díky kterému bychom si mohli měřit síly s jinými hráči a zjistit tak, kdo ho má většího a lepšího (charakter, vy čuňata :)). Zda bude PVP mód i ve finální verzi hry však potvrdit nemůžeme. Co však potvrdit můžeme je fakt, že MK:A bude akčním RPGčkem s pestrým a poměrně barevným grafickým kabátkem, jednoduchým ovládáním a výbornou hratelností. Doba hraní by měla být pěkných 25 hodin, což rozhodně není málo. Datum vydání je stanoveno na jaro tohoto roku, a tak bychom si měli hru již brzy vyzkoušet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama