Lysfanga: The Time Shift Warrior - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Sand Door Studio
Preview Článek Lysfanga: The Time Shift Warrior - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Lysfanga: The Time Shift Warrior - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Dominik Tománek

Dominik Tománek

27. 8. 2023 11:37

Na Gamescomu 2023 se kromě velkých her samozřejmě objevují i ty menší. Jednou z nich byla Lysfanga: The Time Shift Warrior od francouzských indie vývojářů Sand Door Studio a vydavatelů Quantic Dream, která láká na zajímavé propojení hack and slash a taktického přemýšlení.

Reklama

Lysfanga: The Time Shift Warrior je první z dvojice her, kterou Quantic Dream představili na letošním Summer Game Festu. Hra má vyjít pod hlavičkou Spotlight, což je odnož Quantic Dream, která se má soustředit na pomáhání nezávislým vývojářům v tvorbě i propagaci jejich titulů a předáním know-how zaběhlé značky. Na Gamescomu jsem měl možnost Lysfangu vyzkoušet a musím říct, že to vypadá na slibný start. 

Lysfanga: The Time Shift Warrior - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Dominik Tománek/Hrej.cz

Jestli jsem si u dojmů z Prince of Persia: The Lost Crown stěžoval na nedostatek hrátek s časem, tak tady jsem jich dostal požehnaně. Lysfanga totiž spojuje akční žánr, který se rozložením mapy a pohybem podobá rogue-like rubačce Hades, a nutnost strategického přemýšlení z různých puzzle her. Na první pohled vypadá Lysfanga poměrně prostě. Jde o lineární hru, ve které se postupně prosekáváte arénami plnými nepřátel. Její soubojový systém je přímočarý, protože máte k dispozici pouze pár útoků - šavle, kterou řešíte nepřátele zblízka, kouzlo, které dokáže odstřelovat nepřátele na dálku, a super schopnost, která dokáže rychle zlikvidovat celou bandu nepřátel. A teď přichází zvrat. 

V momentě, kdy vstoupíte do arény, se totiž začne odpočívat čas a vy máte přibližně 15 sekund na to, abyste sesekali co nejvíc nepřátel. Když časovač vyprší, čas se vrátí zpět a začínáte od začátku jako kopie sebe sama (tzv. Remnant). Všechno, co jste udělali během těch prvních 15 sekund, se odehrává znovu, ale vy už hraje za svou kopii. Můžete se tedy soustředit na další nepřátele, zatímco vám Remnanti pomáhají. Při jednom běhu se tedy mohu zaměřit na pravou stranu arény a zlikvidovat tam všechny nepřátele. Při druhém se přesunu na levou. A při posledním běhu uvidím své první dva Remnanty, kteří se postarají o nepřátele na straně, zatímco já vyčistím prostředek. Mechanika se relativně špatně popisuje, ale v samotné hře je velmi intuitivní a hlavně uspokojující. Lysfanga vám totiž poměrně komplexní systém hraní dobře vysvětluje a vy se tak necítíte přehlcení informacemi. 

Jsem zvědavý, co finální verze Lysfanga: The Time Shift Warrior přinese. Demo, které jsem hrál, neobsahovalo žádný příběh, takže nemám tušení, co můžeme po této stránce očekávat. Samotná hratelnost je ale natolik zajímavá, že už teď se na konečný výsledek těším. 

Lysfanga: The Time Shift Warrior zatím nemá stanovené přesné datum vydání. Mělo by to však být ještě v průběhu tohoto roku. Hra vyjde pouze na PC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama