Lenovo Legion Slim 7 je herní dělo v kompaktním těle s Intel Core i7 12700H
i Zdroj: iF Design
Článek Lenovo Legion Slim 7 je herní dělo v kompaktním těle s Intel Core i7 12700H

Lenovo Legion Slim 7 je herní dělo v kompaktním těle s Intel Core i7 12700H

redakce Hrej.cz

redakce Hrej.cz

9. 12. 2022 20:00 1

Seznam kapitol

1. ELEGANTNÍ DESIGN 2. MASIVNÍ VÝKON 3. SKVĚLÝ SPOLEČNÍK

Preference hráčů se neustále vyvíjí. Ještě několik let nazpět byly v módě extravagantní modely notebooků, které sršely tvary i barvami, dnes se ale i díky široké věkové kategorii a nutnému multitaskingu potřeby hráčů opět změnily. Tvary se tak zjednodušily, barvy utichly a výrobci začali mířit na jednodušší a méně výrazná zařízení, jakým je i Lenovo Legion Slim 7i.

Reklama

To láká především na elegantní kovové tělo, výkonné komponenty a jak už název napovídá, také malou tloušťku, kompaktní rozměry a malou hmotnost. I tak může vypadat herní notebook současné doby, který poslouží nejen pro hráče, ale také tvůrce obsahu nebo studenty. 

ELEGANTNÍ DESIGN 

Lenovo Legion Slim 7i vás na první pohled zaujme svým hliníkovým tělem, které je na poměry herních a výkonných notebooků opravdu tenké. Tloušťka je necelých 17 milimetrů, což jsou takové dva mobily na sobě. Díky tomu je pocit z jeho držení opravdu skvělý, jistý a bytelný. Překvapí i váhou, která lehce převyšuje dva kilogramy, což je, opět, na vnitřnosti velice slušné.

Velice jednoduché tělo o herních záměrech prozrazují surové výfuky větráků, které připomínají masivní výfuky u závodních aut. Tento velký prostor dovoluje větší cirkulaci vzduchu z chlazení, které je u Lenovo Legion proslulé a výrobce se na něj tradičně soustřeďuje. Právě vysoké teploty by totiž mohly omezovat výkon notebooku, čemuž se Lenovo snaží vyhnout několika principy. Kromě pokročilých větráků se stovkami malých vrtulí, které zajišťují obrovský airflow, se po celém těle rozpínají kovové heatsinky a stavba těla zajišťuje dostatečný odvod tepla.

Lenovo Legion Slim 7 je herní dělo v kompaktním těle s Intel Core i7 12700H
i Zdroj: Lenovo

A ten bude rozhodně potřeba. Do redakce se nám na test dostal model 16IAH7, který v sobě skrývá velice slušné komponenty. Konkrétně se jedná o procesor Intel Core i7-12700H s 16 GB RAM, rychlým NVME SSD diskem o kapacitě 1 TB a nakonec hvězda dne, grafická karta NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB. Do notebooku se ale může nacpat až Intel Core i9 

Za zmínku také stojí speciální MUX Switch. Jde o hardwarovou vychytávku, která o několik procent zlepšuje výkon ve hrách. MUX Switch dovoluje obejít hardwarové omezení, kdy grafický signál jde skrze integrovanou grafickou kartu, a tuto kartu vypnout. Monitor na notebooku nebo připojený externě tak bude přebírat obraz přímo z dedikované karty. Takové nastavení se musí zvolit v BIOSU, jde ale o další malou vychytávku, se kterou si můžete zvýšit výkon o několik procent.

Lenovo Legion Slim 7 je herní dělo v kompaktním těle s Intel Core i7 12700H
i Zdroj: Lenovo

Kromě komponentů si ale projedeme ještě zbytek exteriéru. Po otevření rozhodně zaujme 16palcový displej s rozlišení WQXGA, neboli 2560x1600 pixelů, který má opravdu působivé specifikace. Panel se totiž pyšní techologií IPS a těžko uvěřitelných 100% pokrytím jak DCI-P3, tak AdobeRGB. I s těmito parametry displej nabídne podporu 165 Hz a v některých případech i NVIDIA G-SYNC. 

Klávesnice je taktéž velice příjemná na dotyk, zde už se herní zaměření neskrývá. Klávesnice totiž podporuje plné RGB podsvícení, které si můžete libovolně přizpůsobit v programu Lenovo Vantage. Aby toho nebylo málo, audio z reproduktorů si vzala na starosti osvědčená firma Harman, která pod sebou má značky jako JBL, AKG nebo Mark&Levinson.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama