Jak NVIDIA zlepšuje život aneb technologie dostupné s kartami GeForce RTX
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Jak NVIDIA zlepšuje život aneb technologie dostupné s kartami GeForce RTX

Jak NVIDIA zlepšuje život aneb technologie dostupné s kartami GeForce RTX | Kapitola 5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 12. 2021 12:00

Seznam kapitol

1. DLSS 2. Ray Tracing 3. REFLEX 4. G-SYNC 5. Broadcast

Společnost NVIDIA je už několik let průkopníkem na poli technického pokroku grafických čipů, vedle surového výkonu ale dodává i zajímavé podpůrné technologie. Které to jsou a na jakých principech fungují?

Reklama

NVIDIA Broadcast

Ještě se krátce zastavíme u aplikace, která by mohla zajímat především ty, kteří by se rádi vydali na cestu tvůrce obsahu. I sem NVIDIA nasměrovala svůj vývojářský tým, který podává pomocnou ruku. Pokud disponujete novou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 30XX, můžete využít pokročilou aplikaci NVIDIA Broadcast, která taktéž využívá možnosti umělé inteligence ve spojení s Tensor jádry.

První funkcí je jednoduchá možnost nahradit pozadí webkamery, respektive prostor za vámi, za libovolnou fotografii nebo volné pozadí, díky čemuž dokonale splynete se svým videem – zcela pohodlně a bez další investice tak nahradíte prostorově náročný green screen. Pokud naopak chcete zabírat i prostor za vámi, třeba vyzdobený soškami nebo svítícími dekoracemi, ale vaše kamera není kdovíjak kvalitní, vylepší vám umělá inteligence nedostatky kamerového senzoru a obraz doostří.

Nejpůsobivější je ale práce s mikrofonem. Tato funkce je opět zpřístupněna díky umělé inteligenci, přičemž ta dokáže odstranit z vašeho záznamu rušivé elementy jako je cvakání klávesnice, ventilátor, klimatizaci, ale také věčně vrtající sousedy nebo záchranku na ulici. Všechny tyto vlastnosti nejlépe demonstruje praktická ukázka, které se zhostil populární youtuber a streamer Sterakdary. Aplikaci si opět zpřístupníte vlastnictvím nových grafických karet GeForce RTX.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama