INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Adventury, logické a horory
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Adventury, logické a horory

INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Adventury, logické a horory

Redakce

Redakce

20. 12. 2021 12:30

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2021, ve které volíte nejlepší hry uplynulého roku, odstartovala. V průběhu měsíce vám ve shrnujících textech připomínáme pět favoritů nebo nejúspěšnějších projektů, které v dané kategorii/žánru vyšly. Nemusí jít nutně o skutečně nejlepší hry, o těch ostatně rozhodnete hlasováním vy!

Reklama

Dnes se podíváme na žánr, ve kterém panuje asi nejtvrdší a největší konkurence, i kvůli jejich množství a relativní žánrové rozmáchlosti. I proto bylo tentokrát výrazně obtížnější vybrat pět nejzajímavějších adventur, logických her nebo hororů a řada z těch, kteří by si to také zasloužili, nakonec do naší pětky nepronikla. Vy pro ně ale samozřejmě hlasovat můžete.


 

Resident Evil Village

7. května (Capcom | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5)

Určitě největším titulem kategorie je Resident Evil Village, pokračování kultovní hororové série. To navázalo na povedenou sedmičku, která měnila zavedené pořádky, opět se tedy vrátila hororovější hratelnost, pohled z první osoby a temný svět plný charismatických záporáků. Jen prostředí amerického zapadákova vystřídalo mrazivé Rumunsko s malou vesničkou nad kterou se tyčí záhadná panství plná… upírů? Jedna z hlavních záporaček, Lady Dimitrescu, se stala jakýmsi symbolem letošní herní sezóny a Village potěšil jak fanoušky série, tak hráče, kteří si teprve k hororům hledají cestu.

Recenze Resident Evil Village, rumunského výletu za tuze vysokou upírkou
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Resident Evil Village, rumunského výletu za tuze vysokou upírkou

11. 5. 2021 10:45
2

Už je to nějaký ten pátek, co vyšlo poslední pokračování této slavné hororové značky. Letos však slaví čtvrtstoletí a za tu…


 

The Forgotten City

28. července (Modern Storyteller | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch)

Zapomenuté město patří do speciální kategorie titulů, které původně vznikly jako velmi úspěšná modifikace úplně odlišné hry. The Forgotten City má tedy základy v šest let staré modifikaci Skyrimu, zajímavý koncept ale parta Modern Storyteller přetvořila v svébytný titul, který získával přímo ohromující hodnocení fanoušků i kritiků. Citlivá adventura rozebírá především principy lidstva a přísných pravidel nebo zákonů, v titulním městě totiž všechny obyvatele postihne tvrdý trest, pokud kdokoliv z nich zhřeší. Titul se vyznačuje především skvělými a navíc plně nadabovanými dialogy.


 

Twelve Minutes

19. srpna (Luis Antonio | PC, Xbox One, Xbox Series)

Letošní trend časových smyček a cyklů potvrdil bývalý vývojář Rockstar Games Luis Antonio, který konečně dotáhl svůj kreativní projekt Twelve Minutes. Za dvanáct minut se toho moc stihnout nedá, zároveň se ale může stát úplně všechno. Jakto? No přece díky možnostem návratu v čase a cyklického prožívání stejných událostí s menšími změnami. Koncept i provedení Twelve Minutes některým hráčům vyrazilo dech, jiným přišlo nedostatečně využité a nedotažené. Tak jako tak jde ale o jeden z nejzajímavějších a nejoriginálnějších herních projektů letošního roku.

Recenze Twelve Minutes, ambiciózní adventury bývalého vývojáře Rockstar Games
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Twelve Minutes, ambiciózní adventury bývalého vývojáře Rockstar Games

27. 8. 2021 20:15
5

Luís António se po zkušenostech z velkých studií vydal na vlastní dráhu a po letech vývoje dokončil své první dílo. Prosadí…


 

Kena: Bridge of Spirits

21. září (Ember Lab | PlayStation 4, PlayStation 5, PC)

Studio Ember Lab se dosud podílelo jen na animované grafice, se svou herní prvotinou Kena: Bridge of Spirits ale udělalo doslova díru do světa. I přes menší výhrady k postavám nebo designovým nedostatkům hráče zaujala především čarokrásná grafika, Kena se zařadila k titulům, které jsou skutečně téměř k nerozeznání od klasických animovaných filmů. Studio navíc později plně koupila společnost Sony, má tedy zaděláno na zajímavou a bohatou budoucnost.

Recenze Kena: Bridge of Spirits, překrásného interaktivního animáku s nezajímavým příběhem
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Kena: Bridge of Spirits, překrásného interaktivního animáku s nezajímavým příběhem

22. 9. 2021 16:45

Na konzole PlayStation 5, PlayStation 4 a na PC zamířila prvotina od studia Ember Lab, které se doposud specializovalo…


 

Inscryption

19. října (Daniel Mullins Games | PC)

Své zastoupení má v této velmi pestré kategorii i nezávislá tvorba. Inscryption navíc patří k absolutní špičce. Geniální mix karetní, roguelike, logické a hororové hry s prvky únikovky, navíc s velmi svérázným grafickým zpracováním a stylizací, hráče uchvátil a ke konci roku se o Inscryption mluvilo i mimo vody mainstreamové produkce.


 

A to byly největší/nejzajímavější adventury, logické hry a horory letošního roku. Do čtenářské ankety ovšem zasáhnou i další povedné tituly, které to budou, to už záleží hlavně na vás. Hlasování začalo, můžete tedy vyjádřit svůj názor!

Generálním partnerem je společnost Lenovo se svými výkonnými notebooky Lenovo Legion. Notebookům z této řady jsme se také věnovali v dedikovaných recenzích, ať už vás zajímá dostupnější Lenovo Legion 5 Pro nebo nekompromisní Legion 7.

INVAZE 2021 - Komunitní část
i Zdroj: Hrej.cz

INVAZE 2021 - Komunitní část

A je to tady, hlasování o nejlepších hrách roku 2021 právě začíná. Kdo se letos dostane na bednu? O tom můžete rozhodnout i…

9. 12. 2021 18:00
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama