INVAZE 2021 | Ohlédnutí | VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka INVAZE 2021 | Ohlédnutí | VR

INVAZE 2021 | Ohlédnutí | VR

Redakce

Redakce

17. 12. 2021 18:15

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2021, ve které volíte nejlepší hry uplynulého roku, odstartovala. V průběhu měsíce vám ve shrnujících textech připomínáme pět favoritů nebo nejúspěšnějších projektů, které v dané kategorii/žánru vyšly. Nemusí jít nutně o skutečně nejlepší hry, o těch ostatně rozhodnete hlasováním vy!

Reklama

Je pravda, že virtuální realitě se povětšinou věnujeme pouze okrajově, byť mezi členy redakce i nadále aktivně putuje PSVR, které už by možná zasloužilo dezinfekci. V INVAZI nicméně nesmíme tento žánr opomenout, věříme, že se mezi vámi najdou nadšenci, kteří zvládnou letošní nabídku adekvátně zhodnotit.


 

Hitman 3

20. ledna (IO Interactive | PSVR)

Jako první se již podruhé hlásí do služby Agent 47. Studio IO Interactive totiž překvapilo implementací VR režimu, který výrazně proměňuje perspektivu. Ohlasy napovídají, že se bonus pro PSVR opravdu povedl, s brýlemi na hlavě si navíc můžete projít i lokace z předchozích dvou her.


 

Hyper Dash

25. února (Triangle Factory | Quest, SteamVR)

Hyper Dash přináší trochu jiný příběh. Jde totiž o povedený počin nezávislého studia, které si dokázalo vybudovat početnou komunitu oddaných hráčů. A to je v žánru kompetitivních stříleček základní předpoklad k úspěchu. Frenetická jízda přináší nesmlouvavou obtížnost, zde zkrátka musíte počítat s tím, že do hry nejprve investujete nějaký čas, než budete schopni obstát v těžké konkurenci. Brzy se však karta obrátí, i vy se časem zařadíte mezi ostřílené pardály, chce to jen vydržet.


 

Demeo

6. května (Resolution Games | SteamVR, Oculus, HTC Vive)

Pokud byste hledali další kvalitní obsah pro více hráčů, asi brzy narazíte na Demeo. Jde v podstatě o virtuální deskovku s fantasy prvky, klíčový je ale hlavně prvek sociální. Demeo totiž podle všeho výborně zvládá překlenout vzdálenost mezi přáteli, v nichž dokáže vzbudit pocit, že sedí u jednoho stolu. A to se cení, obzvlášť v dnešní době.


 

Chess Club

29. června (Odders | Quest)

Podobně je na tom i další kandidát. Chess Club přináší kvalitní šachovou partii s oživlými figurkami, částečně připomíná kouzelnické šachy ze světa Harryho Pottera. Vývojáři umožňují vyzvat kamarády, systém také umí najít hráče na podobné úrovni, čímž balancuje obtížnost. Nechybí samozřejmě ani možnost rozdat si to proti počítači. 


 

Sniper Elite VR

8. července (Rebellion Developments | Quest, SteamVR, PSVR)

Ve výběru se musí objevit ještě jedna střílečka. Skoro se zdálo, že studio Rebellion nakonec VR verzi Sniper Elite nikdy nevydá, vývojáři ale nakonec vše zvládli. Kulisy této hry asi není třeba představovat, za zmínku stojí PSVR verze, zde totiž hráči mohou využít speciální ovladač ve tvaru futuristické pušky (Aim Controller).


 

A to byly největší/nejzajímavější VR hry letošního roku. Do čtenářské ankety ovšem zasáhnou i další povedné tituly, které to budou, to už záleží hlavně na vás. Hlasování začalo, můžete tedy vyjádřit svůj názor!

Generálním partnerem je společnost Lenovo se svými výkonnými notebooky Lenovo Legion. Notebookům z této řady jsme se také věnovali v dedikovaných recenzích, ať už vás zajímá dostupnější Lenovo Legion 5 Pro nebo nekompromisní Legion 7.

INVAZE 2021 - Komunitní část
i Zdroj: Hrej.cz

INVAZE 2021 - Komunitní část

A je to tady, hlasování o nejlepších hrách roku 2021 právě začíná. Kdo se letos dostane na bednu? O tom můžete rozhodnout i…

9. 12. 2021 18:00
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama