druha-miza-crysis-2
Crysis 2 Článek Druhá míza: Crysis 2

Druhá míza: Crysis 2

Maggot

Maggot

24. 6. 2012 22:00
Reklama

Špioni si ještě před několika lety vystačili s jedním sakem, otrávenou propiskou a jedovatou pilulkou ve stoličce. Dnes? Dnes je to jen banda holčiček, co na to potřebuje neviditelné vesty a pláště. Pravda, vojáci navléknutí do experimentálních Nano obleků v akční sérii Crysis mají do špiónů vpravdě daleko, ale co už, něco jíst musí a plížení je tak jejich denní rutinou. EA nám nedávno oznámila třetí díl a tak bychom si mohli prozaicky oživit vzpomínky na druhý díl, jak jinak, než desítkou šikovných modifikací.

Crysis Revival

Ke stažení: Gamefront

Můžete to považovat za barbarství, můžete si myslet jen to nejhorší, ale vězte, že všichni máme rádi exotiku. Malá modifikace Crysis Revival přináší dvě otevřené mapy na motivy první hry, ovšem za podpory pokročilejší revize CryEnginu a jeho nejmodernějších nástrojů. Samozřejmostí je zničitelné prostředí a bujná vegetace, která ve spojení s moderními efekty působí opravdu honosně. Mluvil tu někdo o satisfakci?

Maskuje se jako: Klasika s moderním melírem

Letters Upon A Page

Ke stažení: Gamefront

Tato modifikace nepřináší prakticky žádné poselství – pakliže tedy sami nechcete – jelikož původně vznikla jako univerzitní projekt, jehož cílem byla demonstrace pokročilých technologií na přírodních úkazech. Hlavními hrdiny tohoto absolutně mírumilovného balíčku jsou pak širé lány polí, lesů, vod a strání, doprovázené harmonicky čistou a neohrožující grafikou. Pakliže očekáváte nějakou akci, raději se podívejte na televizi. Modifikace za podívanou rozhodně stojí.

Maskuje se jako: Věčný romantik

The Chepter Machines

Ke stažení: Gamefront

Hraní za vojáka navlečeného do NanoSuit kombinézy je svým způsobem procházkou růžovým sadem. Co když se ale vtělíte do role vojáka s úplně jinými schopnostmi? Do role vojáka, který se nemůže zneviditelňovat a využívat brnění? Neváhejte, nová postava získala schopnost Freefall, díky níž zmírňuje poškození při pádu z výšek, ale také možnost vidění vojáků skrze zdi. Kompromis tak nahradil kompromis a tato jednoduchá modifikace velice znatelně mění vás zážitek z původní hry.

Maskuje se jako: By byl něco víc

QualityMod

Ke stažení: Desura

Další z grafických modifikací nijak neovlivňuje hratelnost, pouze dotváří, vylepšuje, případně redukuje jednotlivé grafické efekty působící na hráče toužící po absolutní dokonalosti. Došlo i na změnu textur, vaše kombinéza má dokonce i nový odstín. Výhodou je, že většinu dodatečných efektů lze vypnout jedním stiskem klávesy, tudíž si lze hru vyladit mnoha způsoby a vybrat si ze seznamu úprav, které vám nejvíce sedí.

Maskuje se jako: Volitelný předmět

ProtoSuit MK1 / ShadowSuit

Ke stažení: Moddb

Další zásah do hratelnosti představuje dvojice speciálních kombinéz, kolem nichž se vypráví i bezvýznamný, leč příjemný příběh. Každá z kombinéz je určena hráčům s odlišnou karmou. Jako dobráci byste měli sáhnout po ProtoSuit, s přirozeným bastardem schovaným v hlubinách duše je tu pro vás ShadowSuit. Obě kombinézy přináší nové schopnosti, stejně tak nový vzhled, ale také nové namluvení jednotlivých přechodů.

Druhá míza: Crysis 2
i Zdroj: Hrej.cz

Maskuje se jako: Čert a Anděl verze 3.0

Battle: New York

Ke stažení: Gamefront

Chtěli jste někdy hrát Crysis 2 jako opravdovou simulaci? Cože? Nechtěli?! To nevadí, přesto vyzkoušejte Battle: New York, která dokonale mění povahu hry. Změnila se totiž účinnost kulek, jejich balistika, zbraně prošly změnou dostatečně velkou na to, aby se dalo mluvit o větším realismu, přičemž i vy toho vydržíte mnohem méně. Umělá inteligence taktéž prošla značnou proměnou, vojáci se nyní více kryjí, střílí po dávkách a navzájem se podporují. Zároveň jsou ovšem, stejně jako vy, mnohem zranitelnější.

Druhá míza: Crysis 2
i Zdroj: Hrej.cz

Maskuje se jako: Znovuzrozený generál Patton

CryFever TC

Ke stažení: Moddingway

Pakliže si chcete originální hru udělat co nejtěžší, ale stále vás přepadává nutkání využívat speciální schopnosti hlavní postavy, modifikace CryFever TC bez kompromisů utiší vaši bolest. Maličký soubor vám zkrátka znemožní používat brnění a neviditelnost, přičemž „jen praví veteráni dokončí hru i bez použití jakýchkoliv bonusů.“ To říká prohlášení autora modifikace, který i přes vlastní pochybnosti byl schopen hru takto dohrát na nejtěžší obtížnost.

Maskuje se jako: Ředitel ministerstva války

Crysis 2 Co-op

Ke stažení: Gamefront

Cítili jste se při procházení zbídačeného New Yorku osamocení? Už se nemusíte bát, jednoduchá modifikace Crysis 2 Co-op do hry totiž přidává umělou inteligencí poháněného parťáka, který bude bojovat po vašem boku až do vaší smrti. Pravdou je, že ačkoliv moc chytrosti nepobral, minimálně se hodí jako terč pro odlákání střelby. Ačkoliv se vývojářský tým prakticky rozpadl, několik autorů pracuje na integraci kooperačního aspektu i se živými hráči.

Maskuje se jako: By chtěl jen obejmout

Star Trek: Enterprise - M.A.C.O.

Ke stažení: Moddb

M.A.C.O. je přímým pokračováním modifikace Star Trek: Enterprise – Temporal Cold War, která vznikla na základech enginu Half-Life 2. Jak asi tušíte, nová generace dokonale těží z výhod CryEnginu, na němž tvůrci staví prakticky úplně novou hru, jejíž téma je dobře známé všem milovníkům legendární sci-fi série. Vývoj není ani zdaleka u konce, již nyní si ovšem můžete stáhnout hned několik vývojových verzí hry, které naznačují, že jakmile vývojáři překročí cílovou pásku, budeme se zatraceně bavit.

Druhá míza: Crysis 2
i Zdroj: Hrej.cz

Maskuje se jako: Spock

BBMB Mod

Ke stažení: Gamefront

Uznáváme, některé modifikace možná až příliš radikálním způsobem mění hru samotnou. Možná jen chcete něco, co vás na chvilku zabaví. Přídavek BBMB Mod přináší další vylepšení konvenčních palných zbraní, pod čímž si můžete představit tlumiče, kolimátory, či nožičky pro stabilnější a klidnější střelbu na střední a větší vzdálenosti. Krom změny proporcí samozřejmě dochází i ke změně dizajnu zbraně.

Maskuje se jako: Diskrétní kolega

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama