Dojmy z hraní Arma Reforger, správného kroku vedle
i Zdroj: Steam
Preview Arma Reforger Článek Dojmy z hraní Arma Reforger, správného kroku vedle

Dojmy z hraní Arma Reforger, správného kroku vedle | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 7. 2022 14:00 1

Seznam kapitol

1. PRÁZDNÁ NOSTALGIE 2. SPRÁVNÝ KROK… VEDLE? 3. KOMUNITA NEMÁ ZÁJEM

Mohlo by se zdát, že komunita okolo Army čeká na další díl jako na boží smilování. Vždyť Arma 3 vyšla už před devíti lety, a i když třeba GTA V, které vyšlo ve stejném roce, se daří držet neuvěřitelná čísla hráčů i po tolika letech, u Army zůstávají především skalní fanoušci s tisíci hodin a velkou láskou k taktizování. Bohemia Interactive za tu dobu vydala několik dodatků i nových her, přičemž celou dobu se chystá nová iterace Army.

Reklama

KOMUNITA NEMÁ ZÁJEM

No a pak se můžete dostat ke komunitě. Ta totiž o hru bohužel nejeví zájem. Je mi vlastně Bohemia Interactive líto – je mi jasné, že v jejich zájmu bylo přehodit alespoň část hráčů na Reforge a připravit modery na práci s novým enginem. Jenže komunita hru houfně opustila. Těch důvodů může být více – problém je možná i na straně samotné Bohemky, která prezentovala Reforge jako mezikrok k nové Armě, který slouží k hlubšímu „otestování“ nového enginu a nástrojů pro tvorbu map, misí nebo scénářů. Studio navíc plánuje pouze roční obsahovou podporu, potom se nejspíše všechna pozornost upře k novému dílu.

Dojmy z hraní Arma Reforger, správného kroku vedle
i Zdroj: SteamCharts

To, že se v současné chvíli nachází ve hře jen několik desítek aktivních hráčů, je jen důsledek toho, že komunita nemá o hru zájem. Na začátku ale hra zaznamenala více než 6 tisíc hráčů v jednu chvíli, což není vůbec špatné číslo. Spíš se zamýšlím nad tím, proč nikdo u hry nezůstal. Začínám se totiž obávat toho, že komunita je natolik navyklá na Armu 3, kterou si přizpůsobila přesně podle svého vkusu a potřeb, že se k dalšímu dílu bude přemlouvat jen velice těžko. U Army 3 totiž ví, že zde vždy najdou server pro režim, který chtějí, ať je to Conflict, King of the Hill, TDM nebo speciální scénáře a modované servery.

Dojmy z hraní Arma Reforger, správného kroku vedle
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Za mě vykročila Bohemia Interactive správným směrem. Reforge skutečně vypadá jako přerod ze staré do nové éry Army a plynulé animace i celkově dobře uchopený gameplay je zábavný. Nemyslím si ale, že vydat Reforge jako hru za 30 eur byl úplně šťastný krok. Cenovka se od vydání nezměnila, vydání projektu bylo hodně krkolomné a současných 100 hráčů dokáže hru těžko udržet při životě. V tuto chvíli tak rozhodně nemůžu koupi Reforge doporučit, spíše se podívejte na videa a těšte se na Armu 4.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama