Preview Kirby and the Forgotten Land Článek Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land

Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land | Kapitola 3

David Plecháček

David Plecháček

11. 3. 2022 18:30

Seznam kapitol

1. KIRBY HLAD, KIRBY JÍST 2. KUŽELEM K ÚSPĚCHU 3. KLASICKÉ NINTENDO

Pořád stále dokola se ohledně Nintenda opakuje narativ vydavatelství, které vydává hry jako žádné jiné. Kdokoliv, kdo přišel s jakoukoliv platformou od japonské společnosti do styku, může jenom potvrdit, že tamní first-party hry jsou prostě jiné. Hravé, barevné, možná skoro až dětské, jenomže zároveň také přístupné pro dospělé, kterým zpravidla dodává třeba trochu hlubší vrstvy, které však menší publikum může směle ignorovat, nebo jí vůbec nezaregistruje. Jedna další podobná hra zanedlouho vyjde.

Reklama

Co si ale pozornost bezesporu zaslouží, je grafika. Stylizace je krásná, barevná, živá, zkrátka taková, na jakou jsme od podobných her u Nintenda zvyklí. Co se ale týče ostrosti, tak hrany nejsou ostré ani v handheld režimu, a jak jindy s oblibou říkáme, že se vývojáři až po letech naučí pracovat s konzolí a dolovat z jejího potenciálu maximum, u Switche jakoby to neplatilo. 

Stylizace je krásná, barevná, živá, zkrátka taková, na jakou jsme od podobných her u Nintenda zvyklí.

Nedostatky výkonu budou viditelné víc a víc, a je znát, že Switch ani v době vydání nepatřil mezi nějakou špičku. Záleží čistě na vývojářích, jak jsou schopní hrany (doslova) obrousit, a z nějakého důvodu mi přijde, že u Kirbyho se to moc nedaří. Zrovna hry od Nintenda ale o grafice nikdy nebyly, je ale potřeba přiznat, že i takový Super Mario Odyssey, který ve výsledku Kirbyho alespoň vzdáleně připomíná, vypadal už v roce 2017 o chlup líp. 

Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land
i Zdroj: Hrej.cz

Stylizace ale dělá hodně, a ta se svou jednoduchostí nezapře. Kirby si na nic nehraje, chce vás rozesmát svou roztomilostí, chce vás pobavit svými nápady, a ideálně chce obojí předat menším i větším hráčům. Demo naznačilo, jak moc si budou vývojáři hrát se všemi nápady, a snad ještě víc naznačila závěrečná ukázka ze hry, která vychází přibližně za dva týdny. Máme se v tomto směru na co těšit. Z druhé strany ale nelze čekat nic revolučního, a Kirby zřejmě do zlatého fondu videoher ničím nepřispěje. S velkou pravděpodobností však splní to, s jakým účelem byl vytvořený. Na výsledný verdikt si ale musíme ještě počkat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama