Preview Kirby and the Forgotten Land Článek Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land

Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land

David Plecháček

David Plecháček

11. 3. 2022 18:30

Seznam kapitol

1. KIRBY HLAD, KIRBY JÍST 2. KUŽELEM K ÚSPĚCHU 3. KLASICKÉ NINTENDO

Pořád stále dokola se ohledně Nintenda opakuje narativ vydavatelství, které vydává hry jako žádné jiné. Kdokoliv, kdo přišel s jakoukoliv platformou od japonské společnosti do styku, může jenom potvrdit, že tamní first-party hry jsou prostě jiné. Hravé, barevné, možná skoro až dětské, jenomže zároveň také přístupné pro dospělé, kterým zpravidla dodává třeba trochu hlubší vrstvy, které však menší publikum může směle ignorovat, nebo jí vůbec nezaregistruje. Jedna další podobná hra zanedlouho vyjde.

Reklama

U her od Nintenda se zpravidla můžeme bavit o tom, kolik toho dospělého – nebo z druhé strany dětského – elementu ve hře ve skutečnosti je. Jsou hry (nebo specifické postavičky?), které se vyznačují výraznější hravostí, neřku-li až infantilitou, a pak jsou jiné, v nichž převažuje přidaná hodnota pro dospělé. Yoshi a Mario jsou například jako nebe a dudy prakticky v jakékoliv iteraci. Kirby spadá do té „odvázanější“ části, a nový Kirby and the Forgotten Land je přesně tak střelený, jak se prezentuje od prvního traileru.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1599 Kč
  • Česká lokalizace: Ne
  • Obtížnost: Jednoduchá
  • Mohu si demo zahrát: Ano, krátký úsek hry je dostupný na oficiálním obchodu Nintenda

Začněme hezky od píky. Forgotten Land je 3D plošinovka, v němž se zhostíte role Kirbyho, růžové kuličky ověnčené dvěma ne zrovna šikovnýma kulatýma rukama a červenými botami. Tento neohrabaný popis, který je ale veskrze přesný, vám má napovědět, že naše hlavní postava není zrovna nejšikovnějším tvorem ve vesmíru, a tak zpravidla jenom běhá, skáče… a využívá svoji malinkou pusu. Nezdá se to, ale to, co na první pohled vypadá jako malinkatá škvírka, se dokáže otevřít dokořán a nasát, no, prakticky všechno, co Kirbymu přijde do cesty. Právě to je alfou a omegou celé hratelnosti a právě tak budete řešit lehoučké environmentální hádanky rozeseté po celém světě.

Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land
i Zdroj: Hrej.cz

Na základě dema, které je k dispozici na eshopu Nintenda, lze soudit, že vývojáři z HAL Laboratory popustili uzdu své fantazii. Kirby toho dokáže spořádat fakt hodně. Ze začátku je to poměrně jednoduché, protože nasává věci, které jsou vhodné k vlastní obraně. Po světě Forgotten Land běhá poměrně dost zlořádů – vždyť příběh se zase točí kolem toho, že Kirby zachraňuje svět a jeho obyvatele před útokem zvenčí – a Kirby je musí nějak zpacifikovat. Ono slupnutí záškodníka, jenž může posloužit k následnému vyplivnutí a zničení dalšího, je pouze jednou z možností. Naše postavička může pohltit i tu a tam válející se zbraně, kterých hra v demu představila hned několik. Zbraně jsou poměrně pestré a ačkoliv vám hra nejdříve nabídne prostý meč, velice rychle se váš katalog rozšíří o vrhací bomby či bumerang, tudíž v tomto smyslu bude hra poměrně pestrá. Kromě toho se ve hře nachází i hvězdičky, které též můžete použít ve svůj prospěch.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama