Preview Kirby and the Forgotten Land Článek Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land

Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land | Kapitola 2

David Plecháček

David Plecháček

11. 3. 2022 18:30

Seznam kapitol

1. KIRBY HLAD, KIRBY JÍST 2. KUŽELEM K ÚSPĚCHU 3. KLASICKÉ NINTENDO

Pořád stále dokola se ohledně Nintenda opakuje narativ vydavatelství, které vydává hry jako žádné jiné. Kdokoliv, kdo přišel s jakoukoliv platformou od japonské společnosti do styku, může jenom potvrdit, že tamní first-party hry jsou prostě jiné. Hravé, barevné, možná skoro až dětské, jenomže zároveň také přístupné pro dospělé, kterým zpravidla dodává třeba trochu hlubší vrstvy, které však menší publikum může směle ignorovat, nebo jí vůbec nezaregistruje. Jedna další podobná hra zanedlouho vyjde.

Reklama

To jsou ale, řekněme, drobnosti, které sice budete používat často, nejde však o stěžejní taháky hry. Těmi jsou speciální předměty, věci běžného světa, které Kirby dokáže spolknout jako takovou naducanou malinu. Zřejmě už teď se dá říct, že ikonickým Kirbyho dezertem je auto. Klasický starý osobák, se kterým můžete dělat psí kusy. Velikost relativně malého hlavního hrdiny se asi zdesetinásobí, staré rezavé plechy obalí růžová barva, a hlavně získá Kirby vlastnost předmětu, kterým se rádoby stal – takže (s) autem dokáže jezdit. To se hodí třeba pro přepravu z místa A do místa B, zároveň jde o možnost, jak prorazit zeď nebo přejet pár nebožáků. Jde o krásné zpestření hry a skvělou ukázku toho, jak bude výsledný produkt hravý. Možností, co může růžový nenasyta zblajznout, lze vymyslet celá řada.

Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land
i Zdroj: Hrej.cz

Kromě auta šlo v rámci dema třeba o dopravní kužel. Jak asi tušíte, takový kužel nemusí jenom prostě stát, a právě v tom tkví nejčastější hádanky. Vidíte támhle nahoře ty věci, které můžete sesbírat? Jenže jak se tam dostat? No, stačí špičkou prorazit níže stojící naprasklé vodovodní potrubí a gejzír vody vás nahoru vystřelí. Podobným stylem to funguje i v jiných případech. Demo ve třech úrovních (technicky dvou, třetí byl bossfight) ukázalo pár možností, prakticky nikdy ale nemusíte nad řešením zdlouhavě přemýšlet. Jestli je to dobře nebo špatně, nechám na vás. Když už kužel opustíte, může se Kirby napolykat vzduchu a lehce se vznášet, což vám pomůže v tom se někam dostat nebo vyhnout se útoku.

Bossfight zatím asi příliš pozornosti nezasluhuje, není nijak zvlášť skvěle ztvárněný, ale ve výsledku je funkční. Klíčem k úspěchu je vytrvalost, načasování úderů a obezřetnost, se kterou budete uskakovat opičákovým úderům. 

Dojmy z demoverze Kirby and the Forgotten Land
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama