destilat-5-6-10-6-06-na-hrej-cz
Článek Destilát 5.6. – 10.6.06 na Hrej.cz

Destilát 5.6. – 10.6.06 na Hrej.cz

storm2

storm2

10. 6. 2006 22:44
Reklama

Události

V hardwarových kuloárech to doslova vřelo a náš expert Ondřej Grym sypal jednu zprávu za druhou. Doslova nám vyrazilo dech, když mu z rukávu vypadlo sdělení o nové kartě nVidia GeForce 7950 GX2. Pořízením tohoto pořízka byste si do kompu namontovali nikoli jeden, ale hned dva grafické čipy a rovný gigabajt paměti! Ve stejném článku se pak můžete dočíst o největším nejmenším hard disku na světě. Toshiba totiž uvádí na trh kapesního broučka o velikosti čokoládové tyčinky, do které se vejde rovných 200GB! Z trochu jiného soudku je šokující zpráva, že přední světový výrobce procesorů, firma Intel, se ocitá v problémech a chystá se k další cenové válce s konkurenčním AMD, jemuž se naopak daří skvěle, což jasně dokazují velkolepé, ač zatím nepotvrzené plány o odkoupení svého ekvivalenta na poli grafických čipů, firmy ATI.

Od slivovice k pivu, aneb od hardwaru k PC hrám a události pro běžné pařany mnohem atraktivnější, a sice soutěži, kde každý může vyhrát skvělé ceny ze světa Heroes of Might and Magic 5, věnované CD Projektem. Neváhejte a točte, máte čas do 21. června!

V rozjetém sporťáku profičíme kolem zprávy o nově oznámené závodní hře D1 Gran Prix pro PS2 (D1? Dálnice D1? Hm, snad to nezkrachuje na převráceném kamionu někde u Jihlavy…), zhlédneme info o sběratelské edici Final Fantasy VII: Advent Children, plánované na 14. září, zavzpomínáme na třetí díl této slavné série, jenž se chystá na Nintendo DS jako remake, načichneme k pečínce ze světa strategií Warhammer 40k, kde se kutí druhý datadisk a zbrusu nový díl Mark of Chaos, a (ne)vyslovíme nevyslovitelný název [eM] -eNCHANT arM-, neboli RPG titul už půl roku brázdící Japonskou prérií v sedle Xboxu 360, a nyní se chystající i do západního světa. Uff. A teď se konečně nadechneme, aby se náš kyslíkem poháněný sporťák mohl zakousnout do další věty. Neúnavný novinkář Petr Poláček přinesl (zase) nějaké ty spekulace o S.T.A.L.K.E.R.ovi, pár nových screenů z české verze STALKERA a z démonického Hellgate: London, nad nímž už dlouho visí nebezpečně se protahující slina nejednoho RPG pozitivního pařana. Dále tu máme informaci o dokončení PSP RPG Legend of Heroes II či o nadcházejícím mistrovství ČR v bojovkách, které si určitě nenechá ujít náš Tekkenový guru Jirka Škrampal alias Avatar.

Informační lavinu Petra Poláčka zastavíme penězi. Společnost Take2 se, navzdory úspěšnému vyřešení kauzy Hot Coffee, ocitá ve finanční ztrátě, což dokazuje zpráva o hospodářských výsledcích (a může za to Duke Nukem Forever, a ne že ne!). Velice kuriózní je prohlášení Sony, že PS3 není konzole, nýbrž počítač. Na závěr vás pobavíme trochou bulváru: Uwe Boll se chystá soudit kvůli Bloodrayne! Asi chce žalovat diváky za to, že jeho „dílo“ považují za ekvivalent toho, v čem se rád válí dobytek.

Články

Zatímco ostatní si o víkendu zadělávali na solidní kocovinu, Lukáš Vodrážka byl pilný jako včelička a za vůně horké medoviny zkoumal dlouho očekávaný Half-Life 2: Episode One, abyste si o něm mohli hezky z čerstva v pondělí přečíst. Kromě recenze zaujme i Lukášův referát o historii série Half-Life a korunu tomu nasazuje Lukáš Bašta se svou úvahou o polovičatém Half-Lifovi, pod kterou se rozjela solidní diskuse. V týdnu pak následovala recenze na DSkovou Castlevanii: Dawn of Sorrow od Radka Friedricha, zhodnocení strategie Rise of Nations: Rise of Legends od Lukáše Bryksy a v neposlední řadě vyčerpávající speciál o Heroes of Might and Magic V, který se dle vašich ohlasů skutečně vydařil. Aby ne, když kromě recenze, videorecenze a již zmíněné soutěže obsahuje celou řadu tématických článků, v nichž jsme podrobně prozkoumali zákulisí fenoménu HoMaM. Aby toho nebylo málo, ještě jsou tu preview na Final Fantasy XIII a Alone in The Dark 5.

Plné hry

Super Hamster Air Combat je na první pohled tradiční (a skvělou) arkádou, kde ovládáte z boku viděnou raketku a ničíte všechno, co vám přijde do cesty. Na pohled druhý je tu však jedna veliká zvláštnost – místo raketky ve hře řádí agresivní křeček! Pokud akční arkády nejsou vaším šálkem turecké kávy, možná budete chtít sáhnout po tahové strategii Power Republic, logické kuriozitě Asterisk či atraktivnímu Pushoveru. V roli králíka musíte vypreparovat každý level tak, aby došlo k dokonalé řetězové reakci a všechny kostky padly na jedno ťuknutí. Jistě jste už pochopili, že se jedná o moderní domino. Patříte-li spíše mezi sportovní nadšence a úpěnlivě fandíte našemu týmu na právě probíhajícím MS, možná vás místo křečků a králíků zaujme jedna z mnoha fotbalových freewarovek Slam Soccer 2006. Pokud vás ani sport nebere, tak už vážně nevíme co s vámi, leda že by zachránil remake legendárního Super Maria, za nějž tentokrát zaskočil kolega Luigi v Super Luigi World 2.

Downloady

V sekci demoverzí je tento týden pusto, ale aspoň dva kousky se tu najdou. Ve 40MB demu Earache Extreme Metal Racing se zúčastníte drsných a naprosto nefér vyřazovacích závodů přímo v Pekle, zatímco v 91MB velikém souboru Ship Simulator 2006 si budete moct vyzkoušet, jaké to je být kapitánem obrovského plavidla právě kotvícím v Rotterdamském přístavu. Mezi obrazovými upoutávkami bychom rádi vyzdvihli dokument o vzniku Halo 3 traileru (trailer o traileru, zajímavé…), ukázku z datadisku Civilization 4: Warlords, téměř tříminutovou in-game prezentaci klikací adventury Malathedra, první a druhé video z Micromachines V4, X360kový Crackdown a vyčerpávající šestiminutový filmeček z datadisku The Movies: Stunts & Effects. Mnohem důležitější než slintající videa jsou však updaty pro již existující hry, jejichž hráči potřebují řešit reálné problémy jako bugy, padání do Woken, lagy při online hraní, apod. Právě oni uvítají Call of Duty 2 patch 1.3, update 1.01 pro standardní i sběratelskou CZ verzi Heroes of Might and Magic 5, nový vzhled Championship Manageru 2006 a v neposlední řadě očekávanou finální verzi patche 1.1.511 pro Oblivion, jehož použití byste si však měli dobře rozmyslet, podle posledních informací totiž více chyb způsobuje než opravuje…

A teď, nasyceni naším prvotřídním destilátem, můžete začít střízlivět…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama