destilat-24-4-30-3-na-hrej-cz
Článek Destilát 24.4. – 30.3. na Hrej.cz

Destilát 24.4. – 30.3. na Hrej.cz

lukbas

lukbas

30. 4. 2006 22:32
Reklama

Novinky

Největší událostí uplynulého týdne bylo jistě odhalení nového názvu revoluční konzole od Nintenda. Nintendo se rozhodlo změnit přízvisko Revolution na Wii, což v japonštině značí „my“. To by přesně mělo vyjadřovat styl konzole nové generace, kde by se měli všichni hráči spojit a užívat si dohromady. Proč ne? Snad jen ten název, který zaplavila vlna kritických ohlasů a trefných bonmotů nejen v našich komentářích. Holt Nintendo Wii bude jistě pořádně „vychcaná“ konzole. Spolu s tím se uvažuje o zlevnění konzole GameCube. Zdá se tedy, že Nintendo by mělo jít v podobných krocích jako Sony s PS2. Smutné pro Nintendo je to, že s tímhle krokem mohlo přijít mnohem dříve, než když na GC začaly vycházet celé tři hry ročně, nemluvě o tom, čeho chtějí tímhle tahem dosáhnout… Další zajímavostí je, že zřejmě velký úspěch nového dobrodružství Lary Croft otevřel peněženky filmových producentů, kteří hodlají zaplatit další díl fimového Tomb Raidera. Všichni tak budeme moci opět obdivovat vnady Angeliny Jolie (jistě zdatně podpořené kojením) v upnutém neoprénku. Nezbývá tak doufat, že do třetice se konečně povede natočit pořádný film, který by hráčům a hernímu průmyslu nedělal ostudu... Svého spuštění se také dočkala homepage Brothers in Arms: Hell’s Highway, která přináší i něco nových obrázků. Spolu s tím je nyní také jasné, že bratři ve zbrani tentokráte zasáhnou při operaci Market Garden, takže budeme nacistické zadky střílet mezi větrnými mlýny a políčky s konopím. Autoři se jako obvykle kasají, s jakou revoluční AI a grafikou přijdou. Doufáme, že hlavně překopají fyzikální engine a neopakovala se smutná faux pas s neprůstřelným seníkem. Svoje stránky s několika drobky mají i Gears of War. Nebyl by to týden na Hrej.cz, aby se Petr Poláček v novinkách neotřel o PlayStation 3. Nejzajímavější zprávou tak bude zveřejněný seznam launchových titulů pro PS3 (že by to vážně na Vánoce vyšlo?), kde jasně kraluje Tekken 6, ze kterého nebylo k vidění nic, kromě jednoho artu. Dále pak půjde o Stranglehold, který by mohl velice zajímavě inovovat žánr 3rd person shooterů. MotorStorm, o kterém od minulého E3 nebylo ani vidu ani slechu nebo střílečka Resistance: Fall of Man a Lair, které na tom nejsou o mnoho lépe. V seznamu se pak ještě povalují jména jako Rainbow Six Vegas, resuscitovaný Sonic the Hedgehog a Untold Legends: Dark Kingdom, které z vypuštěných screenshotů nezapřou původ na PSP. Inu uvidíme, obzvláště kvůli prvním třem bych si uřezal malíčky, které mi stejně při hraní trčí do stran a brní. Nicméně ohledně launche koncem tohoto roku se spekuluje i o Elder Scrolls IV: Oblivion. Její možnost vydání na platformy PS3 a PSP sice nebyla Bethesdou oficiálně potvrzena, ale ani vyvrácena. Postupně už se také začínají vytahovat potenciální prezentace na E3. Pokud tedy do LA tento rok zavítáte, neměli byste přijít o Halo 3 nebo závody, xboxáky jedovatě nazývané jako Grand Turismo killer – Forza Motorsport 2. Naopak takový Alan Wake tenhle rok výstavu oželí.

Články

V PC sekci si přišli na své fanoušci leteckých simulátorů 2. světové války díky recenzi Blazing Angels: Squadrons of WWII. Velmi dobře vypadající letecké bitky s mírným arkádovým nádechem, to je jistě správná volba pro všechny nebeské jezdce. Pokud vám však nejsou oceloví ptáci po chuti, mohli jste si přečíst rozhovor Dereka dela Fuente s Richardem Grayem o blížící se první epizodě SiN Episodes, a nejen o ní. Fanoušky GTA pak jistě nakrkla recenze na True Crime: New York City, které se snažilo vymanit z jeho stínu, což se nepovedlo jak na konzolích, tak osobních počítačích. Je to tak, San Andreas je prostě nejlepší. Podle mne bylo největším tahákem preview na Scarface: The World Is Yours. Akce opět podle filmu, opět z mafiánského prostředí a opět musí bojovat se starší předlohou (tentokráte s Vice City, které se filmem neuvěřitelně inspirovalo). Nyní to ale vypadá mnohem lépe než nedávno vydaný Godfather, takže nezbývá než doufat, že tomu tak doopravdy bude. Zatím čtěte rozsáhlé preview Petra Hlásného. Dalibor Franta pak opět přišel se svým tématickým článkem o hrách, na které se můžete s vydáním PlayStation 3 těšit. Já sám jsem nakonec napsal preview na nedávno oznámený God Hand. Na hře není zatím zajímavé o čem je, pořádně se to ani neví, ale to, kdo za ní stojí. Majitele Xbox360 určitě potěšil Michal Jonáš svým pohledem na ledovou akční jízdu japonského ražení Lost Planet: Extreme Codntition. Pokud můžete kráčející mechy a obrovská zmutovaná stvoření, je tohle článek přesně pro vás. Nemohli jsme také zapomenout na vlastníky Nintenda DS, na které jsme přinesli dvě pěkné recenze. První je na křížence RPG a The Sims - Animal Crossing: Wild World od Farida Starmana. Druhou na klasický Tetris převedený díky možnostem dotykového displeye do neklasické hratelnosti napsal Martin Bach.

Plné hry a downloady

Downloadem týdne je rozhodně skoro 600megová demoverze na Ghost Recon: Advanced Warfighter. Demo nabízí druhou úroveň, kterou můžete hrát jak sami, tak i v kooperativním multiplayeru. Pokud tedy chcete vědět, jak vypadá další z prvních next-gen vlaštovek, určitě tahejte. Druhým trhákem je Rise of Nations: Rise of Legends o velikosti 724MB. Jedná se o již druhé vypuštěné demo k této očekávané fantasy strategii. Oproti svému předchůdci je již však plně odladěno. Pokud jste RoN:RoF ještě neozkoušeli, jděte do toho, vy ostatní zkuste třeba Heroes of Annihilated Empires. Ti by vás mohli potěšit jak zajímavou koncepcí, tak i velice příjemnou velikostí 200 mega. Překvapivě velkému ohlasu se pak těší lesnická arkáda Deer Drive, která nabízí plnou hru s časovým omezením na 60 minut. Pokud tedy chcete skolit pár paroháčů stáhněte si tenhle 20megový drobek. Z plných her vám nemůžeme doporučit nic jiného než poslední dobou velký hit zvaný Sudoku. Pokud jste těmto logickým hříčkám podlehli, jistě sáhněte po Pure Sudoku. Adventuristy. Jedince, kteří jistě trpí herním suchem možná potěší povedená adventura The Farm, která překonává freeware konkurenci jak po grafické, tak i zvukové stránce. Soldexus je naopak hopsačka jako řemen se vším co k žánru patří, tedy spoustou plošinek, nepřátel a nadsázkou. Posledním výtvorem, který vám pro dnešek doporučíme jsou Grid Assault. Někteří vědí, že na Xbox 360 nyní letí jednoduchá, ale naprosto návyková záležitost zvaná Geometry Wars. Vy si nyní můžete vyzkoušet její, byť sice trochu sušší, verzi, která je ovšem stejně jako předchozí tituly, plně zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama