God Hand Článek God Hand

God Hand

lukbas

lukbas

26. 4. 2006 22:00
Reklama

Za tímhle nadšeným článkem stojí dvojice nenápadných novinek a zapálení jednoho z redaktorů, který už neměl dlouho do čeho píchnout. Na odkaz s názvem God Hand by člověk klikl snad jen v případě, že by se nacházel v kategorii erotických freeher, nebo si název spletl s očekávaným God of War II. Nicméně po začtení do informací musí každý a každá konzolistka pochopit, že se blíží něco velikého. Na God Hand totiž pracují Shnji Mikami a Atsushi Inaba. První má totiž na triku pecky jménem Resident Evil a Devil May Cry, druhý zase Viewtiful Joe a Okami (které mezi námi dostalo ve Famitsu, uznávaném japonském časopise, bombových 39/40, což je jenom o bod méně než Final Fantasy XII). Jisté tedy je, že ačkoliv jsme neměli ani s jedním s pánů to štěstí se setkat, je nad vycházející Slunce jasné, že mají oba božské ručičky…

Boží legenda

Traduje se, že kdysi dávno lidstvo zachránil před pekelnými silami muž disponující neuvěřitelnou silou. Tomu se podařilo všechna satanská spřežení zprovodit ze světa a zavřít je pěkně pod zámek. Se všemi se vypořádal jen vlastníma rukama, které zářili zlatou barvou a díky jeho činům jim lidé přisuzovali božskou moc. Říká se, že ten, kdo se božské ruky chopí, bude moci disponovat stejnou mocí jako sám Bůh nebo pán pekel, to už záleží jen a pouze na něm. Osud tomu nechtěl a tzv. „God Hand“ padne do rukou mladého Jeana. Ten totiž projíždí pouštním městečkem a stane se svědkem bezpráví na jedné dívce. Svým vpádem ji sice zachrání, ale skupina banditů je mnohem silnější než on. Jedná se totiž a bandu udělaných grázlů, kteří po božské ruce již několik let pátrají. Díky tomu Jeanovi useknou alespoň jeho pravou ruku, kterou si nechají jako trofej z lovu. Jean tedy leží na zemi, pomalu krvácí a v deliriu přemýšlí nad tím, jestli je to levou opravdu jako od cizí. Dumat však dlouho nemusí, protože teď už mu asi nic jiného nezbude. Když se probudí, cítí, že má ruku v pořádku. Jaké je to pro nás všechny překvapení, že místo pravé ruky má právě ruku boží…

Boží hratelnost

God Hand by mělo být tak čistou akcí, jakou by nezvládl ani Mr.Propper sjetý na Perwollu. Všechno bude podřízeno jen neutuchajícímu sledu protivníku, které budete moci zmlátit, a správnému, drsnému humoru, jenž bude odpovídající dění bez servítek komentovat. Jean totiž nevypadl z církevní školy. Je to jen obyčejný člověk, který přišel k neobyčejné moci a tak samozřejmě bude využívat jejího kouzla ve svůj prospěch. Jen si představte jak byste na jeho místě konali vy. Alespoň podobnou vůli jednání doposud renomovaní tvůrci slibují. Na výsledek jejich počínání si však budeme muset nějaký ten pátek počkat. Každopádně by mělo jít jen o pěstní a nožní (=od nohou) souboje, takže všechny rybičky a motýlky, které nosíte pravidelně sebou na derby, můžete nechat doma. Nemusíte se však bát, že byste si to i tak neužili. Kromě standardních pěstních úderů a kopů nohou, dojde i na takové podpáskovky, jako je rána do rozkroku atd. Jak již bylo řečeno, Jean je obyčejný člověk, ačkoliv jak je patrné z obrázků velmi pohybově nadaný, takže mu podobné údery nebudou cizí.

Boží E3

Je velice pravděpodobné, že se ohledně God Hand dozvíme mnohem více na Electronic Entertainment Expo 2006. Mělo by jít o jednoho z hlavních tahounů stánku Capcom spolu s takovými tituly, jako je zmíněné Okami nebo například Lost Planet Pro Xbox360 (samozřejmě dojde i na klasiku v podobě Street Fighter a Megaman, ale to ani nezmiňuje, aby nadějnému titulu nezabírali prostor). Jistě tak se dozvíte mnohem více v jedné z následujících našich reportáží, které pro vás chystáme.

Boží závěr

Hra je zatím hotova z padesáti procent a Capcom se ji chystá vydat eště během tohoto fiskálního roku, což znamená, že se jí dočkáme na Vánoce nebo spíše po nich. V hlavě nám samozřejmě vyskakuje mnoho otázek. Na jednu stranu dvě mocná jména geniálních tvůrců nám pomalu otvírají peněženky, ale z pohledu druhého se zatím God Hand nijak netváří. Přeci jenom doposud vypuštěné informace a screenshoty moc přesvědčivě nevyznívají. Ani hompage hry zatím mnoho tajemství nevypustila. Nezbývá nám tedy nic jiného, než čekat a důvěřovat zkušenostem vývojářů, nebo doufat v to, že budou u speciální edice přibaleny alespoň kalhotky japonské školačky, které nás, nedočkavé hráče a hlavně nadržené japanofily, uspokojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama