destilat-19-6-24-6-na-hrej-cz
Článek Destilát 19.6. – 24.6. na Hrej.cz

Destilát 19.6. – 24.6. na Hrej.cz

lukbas

lukbas

25. 6. 2006 22:57
Reklama

Novinky

Minulý týden začal zdánlivě nezážvně. Všechny fanoušky Half-Life 2 potěšilo, že žádné, pro VALVe tolik typické, odkládání nebude a další epizody se dočkáme koncem roku. Čekání to jistě nebude příjemné, ale mohlo být hůře. Mimo dalšího dobrodružství Gordona Freemana a jeho páčidla dala o sobě také vědět hra, kterou pak Petr Poláček skloňoval v následujících novinkách docela často. Byly totiž vypuštěny první informace o Need for Speed: Carbon. Jasné tak je, že staré NfS, jak je měli někteří z nás rádi, jsou pryč a další díl jde vstříc kosmickému věku a spoustě součástek na tunění. Pokud nevěříte, rychle se koukněte na uvolněné obrázky a video. Je také vidět, že v THQ mají lidé všech pět pohromadě, když přiznávají, že jít proti megaúspěšnému Wolrd of Warcraft by byla chyba. Na druhou stranu Guild Wars, které mají k dnešnímu datu prodaných 2 miliony kousků, se to celkem podařilo. Jednu novinku jsme věnovali i Enemy Territory: Quake Wars, kde to vypadá, že letnímu startu této velmi očekávané pecky (kterou jsem, ehm, rozebral v tomto preview) nestojí nic v cestě a klidně už si ji můžete začít předobjednávat. Na druhou stranu si rozmyslete, jestli se nevyplatí počkat na Frontlines: Fuel of War, které přilejí trochu benzínu do ohně týmových sci-fi akcí.

Své místo v událostech dní minulých také měl Microsoft se svým Xbox360. Někde se provalilo, že díky nástupu na novou technologii výroby, se sníží samotné náklady na výrobu X360. Díky tomu a vstupu Microsoftu na náš trh (tedy co se her týká) bychom se mohli dočkat nějakého snížení ceny. Nicméně v tomto souhlasím s Petrem, že to rozhodně nebude mít Microsoft zapotřebí. Přeci jenom, ačkoliv PS3 nebude stát předražených 23 tisíc korun, i tak bude o několik tisíc nad Xboxem. Pokud tedy na nějaké snížení cen dojde, bude jistě jen minimální. Nicméně nikdy neříkejme nikdy. Přeci jenom koho by napadlo, že další díl populární strategické série Command & Conquer vyjde také právě na Xbox. Nicméně Sony se nebojí jak C&C3, tak ani ročního náskoku, který Microsoft a jeho konzole mají. Pokud jste měli pocit, že jsme se již dlouho nezmínili o Hellgate: London, tak klikejte sem. Nová porce informací a obrázků jistě ukojí všechny nažhavené hráče. Mimo jiné se objevil první obrázek z GTA4. Co na tom, že není pravý.Vezměte tedy zavděk alespoň několika novými obrázky z Just Cause, které jsou doopravdy právě. Jinak Operation Flashpoint oslavila již svoje páté narozeniny a to je dobrý důvod, proč vydat sérii nových screenshotů z Armed Assault. A nakonec jedno šokující odhalení. PlayStation 2 není PC!

Články

V PC recenzích jednoznačně dominuje recenze Honzy Horčíka s mírně politickým podtextem na City Life. Všichni budovatelé pozor, máte konečně zase co hrát. Adventuristé nechť věnují pozornost hře Borrow Hill, se kterou si pohrál nejen v recenzi Lukáš Grygar. Pavel Dobrovský naopak oživil žlutou arkádovou klasiku v recenzi na Pac-Man World 3. Pokud si tedy potřebujete zkompenzovat, že nemáte něco velkého, žlutého, nebo obojí, skočte sem. Na mne pak vyšel Ship Simulátor 2006, který je pro každého, kdo je pod vlivem ať už psychotropních látek nebo svého vodáckého koníčka. Ty největší věci v PC sekci, ale mezi recenzemi nehledejte. Lukáš Bryksa si vzal do zaměřovače velmi očekávanou online akci Huxley, která běží na Unreal 3 enginu. Což je záruka toho, že když se to nebude moct hrát, tak se na to bude alespoň dobře koukat. Já jsem pak sepsal všechny svoje dojmy z čerstvě vypuštěného dema na Pray a pozornost jistě věnujte jak článku samotnému, tak i našim komentářům, kde se možná dozvíte leccos zajímavého.

Standardně husto bylo u konzolí a neobvykle rušno zase mezi Handheldy. Julda Rácz se podíval na zoubek kovovým monstrům v Chromehounds, takže pokud jste někdy viděli BattleTech nebo Robota Joxe (ano ten film, kde mají mechové místo genitálií motorovou pilu) a líbilo se vám to, vaše volba je jasná. Stejnětak velmi početná skupina fanoušků GTA série hladoví a netrpělivě očekává další pokračování. Tentokrát vám ještě tuhle modlu nenabídneme (ačkoliv za pár dní budete jistě v extázi), ale můžete se podívat na jejího nového konkurenta Saint’s Row v preview od Honzy Hořčíka. Na konec týdne jsme si pak pro vás připravili vypečený speciál k Nintendo DS Lite. Nejen, že vás naše redaktorská esa jako Farid Štarman nebo Petr Poláček seznámí jak s historií firmy, tak i dojmy z této nové verze veleúspěšného handheldu. Aby toho nebylo na speciál málo, můžete si rovnou přečíst recenzi na Brain Training a zjistit, jak starý máte mozek. Pokud ovšem tíhnete spíše ke konkurenčnímu PSP, můžete hltat recenzi Jirky Škrampala Untold Legends: The Warrior’s Code.

Tento týden bylo také živo v událostech a tématech. Tím hlavním byl velmi zajímavý článek o ženách za kompem, který odhalil zákulisí ženského progamingu netradičným pohledem ženy alias Alžběty Trojanové. My muži se tedy nedočkáme šovinistických a sexistických narážek, ale alespoň fotky jsou tam zajímavé. Velkou vlnu vzrušení pak také vyvolal článek o předprodeji PS3 za 23 tisíc korun. Pokud se chcete zapojit do tuhé ústní bitvy mezi konzolemi a PC, měli byste být vybaveni hbitým jazýčkem a ještě hbitějšími prstíky!

Demoverze a plné hry

Mezi demoverzemi je tentokrát naprosto jasno. Naši svižnou linku tentokráte nejvíce potrápilo velmi očekávané demo na Prey. Pokud jste ho ještě neokusili, tak to musíte okamžitě napravit. 500MB za necelou hodinu velmi solidní zábavy, to se dneska jen tak nevidí. V závěsu pak byla ochutnávka nových Micro Machines V4 a X-Men: The Official Movie Game. Záleží jen na vás pokud tíhnete spíše ke klasice v novém hávu nebo mutantním orgiím, které jsou předvojem k třetímu filmu. Vlna špatných her nás stále zavaluje, ale pořád se dají najít kousky solidní, které jistě stojí za vaši pozornost. Naši plnoherní specialisté v čele s Tomášem Krajčou vám tak doporučují rezničinu Dracula’s Shadow. Akční fantasy jízda s hororovým nádechem, která dává znát kořeny inspirace v sérii Casltevania. Dračí historie je již starou českou klasikou, která je nyní k dostání zdarma. Pokud vám tedy před lety tahle adventura unikla, máte jedinečnou možnost to napravit. Pokud jste si hráli jako malí na piráty, lepili si na rameno vycpaného Kakadu a a fixem si kreslili plnovous, tak i pro vás se tentokrát něco najde. Jde o arkádu Booty Duty. Zajímavým počinem jsou pak také Trade Wars 2. Pokud jste podlehli někdy kouzlu Lemmings, možná vás zaujme i tenhle freewarový titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama