Dark Souls II: Crown of the Sunken King Recenze Dark Souls II: Crown of the Sunken King

Dark Souls II: Crown of the Sunken King

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

8. 8. 2014 15:22 26
Reklama

Pokud patříte mezi ty, kteří po dovršení příběhu v zemi Drangleic nezůstávali pro extra nášup v podobě New Game+, bude pro vás většina půvabu DLC pro Dark Souls II spočívat v tom, že jednoduše budete dělat to samé, co vás bavilo už předtím. Jenom při tom budete chodit novými úrovněmi, potkávat neokoukané nepřátele a sbírat další předměty. Nenaučíte se žádné nové schopnosti, tvůrci na vás nevyrukují s jinou taktikou, pomocí které musíte porazit celkem trojici bossů (dva povinné souboje, jeden volitelný) – zkrátka jste se jen znova pustili do hry, v níž se vám odemklo několik nových lokací. Jenže, když on je tu jeden takový problém...

TŘI VE PŘI

Ony ty lokace, jsou celkem tři, totiž stojí sakra za to! Už na první pohled, kdy si jistě všimnete spousty blyštících se předmětů na místech, kam se zatím nedokážete dostat, ve vás zahoří plamen objevování. Přesně ten, který naposledy pořádně doutnal v prvním díle Dark Souls. Každé ze tří hlavních míst je značně specifické, a ačkoliv může působit kombinace pohyblivých plošin nad propastí, uzounkých chodeb uvnitř majestátné pyramidy a dračích slují dost nesourodě, díky kombinaci zkratek a velkého množství tajných chodeb jde o celistvý prostor, jehož zákoutí je radost objevovat. Drobná poznámka – dostanete se do něj z Black Gulch, konkrétně z prostoru, kde jste bojovali s The Rotten, tudíž je třeba mít tuto lokaci buď již otevřenou, nebo počítat s nutností projít poměrně velkou část hry, než se vůbec dostanete k novému obsahu.

Různé nášlapné desky a nástěnná udělátka vám ve vašem snažení mohou leckdy pomoct.

Nepřátelé, na které narazíte, jsou poměrně tuzí a i postava zaměřená na souboj na blízko s úrovní 170 a maximálně vylepšenou zbrojí může mít s prvním nemrtvým rytířem značné problémy. Leckdy navíc naběhnete nevědomky do pasti, která vás připraví nejen o zdraví. Zdejší ochránci si zejména libují v extrémně rychlém poškozování vašeho vybavení a toxických výparech. Nemile vás potěší rovněž i přítomnost rytířských duchů, na něž musíte spíše než hrubou silou vyzrát s trochou fištrónu... A kapkou slepé odvahy, přirozeně. Různé nášlapné desky a nástěnná udělátka vám ve vašem snažení mohou leckdy pomoct například zatáhnutím hrotů ze země, nebo naopak jejich vytažením v extra úzkých prostorech, ale většinu času se stejně budete muset spokojit s rychlým uhýbáním a osvědčenou kombinací parry + backstab.

POHODOVÁ NOČNÍ MŮRA

Povinné souboje s bossy se vyplatí absolvovat minimálně ve dvou. Jelikož se jedná o lehce pozměněné variace na bitvy ze základní hry, přímo se nabízí parta hic ve formě nebojácného tanku na blízko a kouzelného škodiče z dálky. A byť jsou Dark Souls obecně notoricky těžkou hrou, neodpustíme si poznámku, že závěr mohl být snad i trochu tužší. Oba dva bossové mají od prvního švihnutí velmi čitelné pohyby a slabiny, kterých i trošičku zkušenější hráči dovedou okamžitě využít. Naštěstí už ale neplatí přímá úměra - kolik bodů pyromancy máš, tolikrát nejsi Hollow. Jejich hlavním problémem ale není obtížnost, nýbrž načasování. Zabijete jednoho, sednete si k ohníčku, který se objevil za ním a okamžitě se před vámi zhmotní další mlžná stěna, která vede k druhému. Skoro jako by autoři nestihli dodělat alespoň pár chodeb plných nepřátel, aby byl následný souboj o trochu větší výzvou. Je podivné stěžovat si v případě Dark Souls na to, že vám nejsou házeny klacky pod nohy? V tomto případě ani moc ne. Je nicméně pravda, že Bonfire Ascetic situaci o dost vylepšuje. K „horšímu“ pochopitelně...

Dark Souls II: Crown of the Sunken King
i Zdroj: Hrej.cz

Užitečných a zároveň zbrusu nových předmětů, které v tomto DLC naleznete, není mnoho, ale přesto se mezi nimi najdou některé mimořádně slušné zbraně a kusy brnění, které klidně mohou obohatit váš dávno vymazlený arzenál. Nejdůležitější věcí je pochopitelně to, co vypadne ze závěrečného bosse, ale tak trochu je třeba doufat, že se jedná o součást vyššího plánu, který doplní plánovaná korunní trilogie. Zatím toho po dokončení moc dělat nemůžete. Pokud ale patříte mezi oddané příznivce nekonečného umírání, musíte bez reptání otevřít peněženku dokořán. Za deset dolarů dostanete minimálně jedny z nejhezčích lokací, které v Dark Souls II můžete spatřit. A to se počítá.

Dark Souls II: Crown of the Sunken King
Windows PC
PlayStation PlayStation 3
Xbox Xbox 360

Verdikt

Slušné DLC, jehož hodnotu ale zřejmě naplno doceníme až ve chvíli, kdy budeme mít za sebou i jeho dva teprve chystané bratříčky. Aktuálně jde „pouze“ o opakování už jednou viděného, byť v maximální možné kvalitě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama