Co si zahrát v říjnu? Tyhle 3 novinky byste neměli vynechat
i Zdroj: Unsplash
Marvel Snap Článek Co si zahrát v říjnu? Tyhle 3 novinky byste neměli vynechat

Co si zahrát v říjnu? Tyhle 3 novinky byste neměli vynechat

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

13. 10. 2022 12:00

Podzim je každoročně spojován s předvánoční náloží nových titulů a ani ten letošní není výjimkou. Byť se na tradičních platformách dočkáme druhého dílu A Plague Tale nebo hororovky Scorn, ani telefony nebudou drženy novinek zkrátka. Říjen má pro naše mobilní zařízení připravené tituly ze světa sportu, Marvelu i fantasy.

Reklama

  • NBA 2K23: Arcade Edition přinese AAA sportovní zážitek na Apple Arcade
  • Marvel Snap se utká s populárními karetními hrami
  • Torchlight: Infinite vám dá téměř neomezené možnosti ve vývoji hrdiny

NBA 2K23: Arcade Edition

Fenomén počítačových titulů přicházejících i na telefony se nezapře, a proto se ke Call of Duty, Rainbow Six Siege nebo Apex Legends přidává pro změnu sportovní NBA 2K23 od studia Take-Two. Abych byl přesný, nejde o první pokus o vytvoření mobilního basketbalového simulátoru. Už v roce 2018 totožné studio vydalo NBA 2K Mobile Basketball Game, v té době ale měla hra problémy s výkonem a brzy se na ní zapomnělo. 

Co si zahrát v říjnu? Tyhle 3 novinky byste neměli vynechat
i Zdroj: App Store / NBA 2K23 Arcade Edition

To u NBA 2K23: Arcade Edition si tvůrci slibují větší úspěch. S větším rozpočtem si mohou dovolit znatelné vylepšení od herního předchůdce. Můžeme se tedy těšit na realističtější zobrazení zápasů jak na fyzikální, tak grafické úrovni. Oproti staršímu titulu bude také jednodušší tyto mechaniky implementovat, jelikož dnešní iPhony a iPady jsou oproti tehdejším modelům na úplně jiné výkonnostní úrovni.

Schválně jsem zmínil pouze zařízení s iOS, jelikož nová NBA bude od svého vydání 18. října exkluzivitou pro službu Apple Arcade. Hráči na telefonech s Androidem tedy budou muset na svůj větší basketbalový titul počkat.

Marvel Snap

Pokud od Marvel Snap čekáte akčňák, kde se budete moci vžít do mocného superhrdiny, připravte se na menší zklamání. Vývojáři z Nuverse se této klasické marvelovské koncepci vyhýbají velkým obloukem a přišli s karetní hrou ve stylu zaklínačského Gwentu či Hearthstonu.

Podoba s Gwentem se u Marvel Snapu opravdu nezapře a lze ji pozorovat například u stylu soubojů, kde je větší důraz na obsazování jednotlivých částí herního pole. Celkové skóre z kartiček se na konci kola spočítá a vítěz vyhrává jeden ze dvou (tří v případě remízy) kol. To dává zároveň možnost ke strategičtějšímu uvažování, jelikož bude možnost prohrát bitvu, aby byla následně vyhrána celá hra. 

Byť je podoba se zaklínačským titulem opravdu veliká, něčím se přece jen odlišují. Kromě jiného universa má hráč možnost stavět svůj balíček dle libosti a není tím pádem poután frakčními skupinami, které se nemohou v Gwentu míchat mezi sebou.

Karetní marvelovka vyjde společně 18. října na Android i iOS zařízení. Ten samý den by si měli zároveň poznamenat hráči na počítačích, jelikož se hry dočkají v první otevřené betě.

Torchlight: Infinite

Torchlight: Infinite rozhodně nelze popsat jen pár slovy. Sice se na první pohled může zdát jako další dungeon fantasy rubačka, není to ale tak jednoduché. Základem sice budou akční souboje s hordami nepřátel, oproti ostatním titulům toto ARPG vyniká rozsáhlou možností úprav postav a integrací s ostatními lidmi.

A že tam těch možností je. Systém získávání vybavení je shodný se stylem Diablo her a tím pádem bude možné z kteréhokoliv nepřítele získat novou oblíbenou zbraň. Samozřejmě na konci dungeonu čekají v truhlách větší, ještě zajímavější odměny. 

Na výběr bude z pěti hrdinů, kde každý má zcela odlišný styl boje a je tedy pouze na hráči, jak bude jeho řádění mezi nepřáteli vypadat. Výběrem herní postavy ale cesta za odlišením se nekončí. Ve hře je zároveň rozsáhlý strom dovedností s aktivními i pasivními vylepšeními, díky kterým může vznikat spousta kombinací.

Co si zahrát v říjnu? Tyhle 3 novinky byste neměli vynechat
i Zdroj: Google Play / Torchlight: Infinite

Zajímavá je i hra více hráčů. Je samozřejmé, že budete moci lokace prozkoumávat s přáteli. Torchlight: Infinite též nabízí propracovaný systém aukcí a trhů, kde ekonomika bude závyslá pouze na aktivitě herních uživatelů. Zbraň, kterou již nepotřebujete, nebudete muset prodávat za směšnou částku podomnímu obchodníkovi ve městech, ale můžete na ní dále vydělat. 

Torchlight: Infinite zatím vypadá jako Diablo Immortal s několika pozitivnějšími kroky. Hra vychází v otevřené betě 12. října na PC, Android i iOS

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama