sony-konference-zive
Článek Sony konference ŽIVĚ!

Sony konference ŽIVĚ!

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

8. 5. 2006 22:49 10
Reklama

E3 SONY KONFERENCE - ŽIVĚ

10. 5. 16:00 - stáhněte si videozáznam Sony konference a prezentaci EA sportů pro PS3nadabované do češtiny!

10. 5. 14:00 - do článku byly doplněny odkazy na trailery z jednotlivých her, které jsou ke stažení z lokálního mirroru.

04:00 - Do článku jsme přidali ještě několik fotogafií z konference. V průběhu úterka, případně středy vám pak nabídneme ke stažení kompletní videozáznam tiskovky, který hodláme přeložit a namluvit do češtiny! Během následujících hodin očekávejte také bližší informace o jednotlivých ohlášených hrách a podrobnější články a analýzy čerstvě oznámených informací...

03:48 - Konference skončila, ale E3 teprve začíná - buďte připraveni na další přímé přenosy a nonstop aktualizace na Hrej!

03:42 - Oznámeny detaily launche PS3! Prodávány budou dvě verze konzole, jedna z 20 a jedna z 60 GB harddiskem. V USA a Evropě začne prodej 17. listopadu, 20 GB verze bude k dispozici za 499 Euro (499 dolarů), 60GB verze pak za 599 Euro, respektive 599 dolarů. V den uvedení konzole na trh bude k dispozici okamžitě 2 milióny kusů, do konce roku 2006 pak přibudou další dva milióny a v prvním čtvrtletí roku 2007 další dva. Celkem tak během necelého půl roku přijde na trh 6 miliónů kusů konzole.

03:38 - Nový ovladač je okamžitě testován ve hře Warhawk. Vznášedlo se hýbe přesně podle toho, jak hráč pohybuje ovladačem.

03:36 - Ovladač je gyroskopický, ne tak jako u Nintendo Wii, ale můžete s ním otáčet v ruce a hra bude na tyto pohyby reagovat. S ovladačem můžete hýbat i nahoru a dolů. Ovladač je prý lehčí, než Dualshock.

Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz

03:34 - Ano, je to tady, představena je finální verze ovladače pro PS3, velmi podobná Dualshocku, samozřejmě jde o bezdrátovou záležitost. Jsou tu ale rozdíly...

03:33 - A přichází... Ken Kutaragi! A společně s ním nejspíše představení nového ovladače pro PS3.

03:32 - A hned po něm dlouhý a skvěle vypadající trailer na Metal Gear Solid 4, hra vyjde v roce 2007.

03:27 - Je tu Final Fantasy XIII.

03:25 - Dalším předváděným titulem je nový Tiger Woods, využívající novou technologii motion capture zvanou "Ucap". Předvedeno je pár dalších sportovních EA her.

03:22 - Na pódium vystoupil Larry Probst z EA, následuje pár vět o blízské spolupráci EA a Sony a hned poté prezentace NBA Live 07. Srovnáván je pokrok oproti starším verzím tohoto basketbalu. Následuje samotná ukázka, na videu prosti sobě nastupují dva hráči, kamera se otáčí kolem nich. Hra běží přímo na PS3, nejde o předrenderované video. A vypadá to neuvěřitelně...

03:15 - Virtua Fighter 5, Stranglehold (pár sekund dlouhý teaser), akční simulátor vznášedel Fatal Inertia, Bladestorm a nakonec Armored Core 4.

03:11 - Na svéně je opět Hirai a uvádí několik trailerů z her od third party firem. Jako první přichází Assasins Creed (kousek z prvního traileru), poté trochu průměrně vypadající mechovka Gundam, FPS Codedarms Assault, Ridge Racer 7, Brothers in Arms 3, Tekken 6 (překvapivě nic moc grafika), Sonic the Hedgehog (velmi pěkné video, stejné jako z X360), Virtua Tennis 3...

03:07 - Ted Price předvádí FPS Resistance: Fall of Men. Jde o střílečku z druhé světové války, obsahuje multiplayer a bude možné si ji vyzkoušet na stánku Sony na E3. Hodnotit můžeme zatím pouze grafiku - oproti Call of Duty 2 vypadá hra samozřejmě lépe, ale nejde o žádný šokující skok v kvalitě.

03:03 - Video z nové hry od Naughty Dog. Opět přestřelky, tentokrát v tropickém pralese. Název nebyl oznámen.

03:01 - Začínají prezentace titulů, které podle Phila Harrisona ještě nebyly dosud k vidění. Vše startuje dynamické a úchvatně vypadající video plné přestřelek - akční hra Eight Days. Některé záběry z hraní vypadaly naprosto neskutečně. Video končí obřím výbuchem čerpací stanice... :)

Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz

03:00 - Další krátké trailery. PS3 verze Everybody's Golf a velmi krátký teaser ze hry Monster Kingdom.

02:57 - Krátká videa z dalších PS3 her. První přichází na řadu Lair, jde ovšem jen o pěkně vypadající renderované promo video, nikoliv o záběry přímo ze hry. Následuje krátký trailer z nového Gateaway, opět ale bez herních záběrů. Poté přicházejí pěkně vypadající záběry divokých zvířat - nosorožci, buvoli, žirafy a další havěť - hra se bude jmenovat AFRIKA.

02:55 - Právě skončila prezentace Haevenly Sword - zatím nejhezčí předváděná PS3 hra, tak trochu podobná God of War 2.

02:51 - Harrison ukazuje možnosti propojení PSP a PS3 na formulovém simulátoru. Pomocí PSP budete hru ovládat a zároveň na displeji PSP uvidíte pohled do "zpětného zrcátka".

02:46 - Začala prezentace Genji 2 pro PS3. Akční hra zasazená do středověku vypadá graficky úžasně, hratelností ale zřejmě příliš nepřekvapí.

02:43 - Předváděn je Singstar pro PS3, hlavní výhodou bude Blu-Ray, který pojme stovky HD klipů. Dále je tu propojení s internetem. Na centrální síť budete moci uploadovat svoje vlastní klipy a kupovat si přes internet nové skladby.

02:38: Na scéně je opět Hirai, předvádí možnosti stahování PSOne her do PSP z centrálního serveru. Konkrétně stahuje Ridge Racer a nahrávací doba je mnohem kratší než u původní verze. K dispozici budou dva typy serverů, jeden s exkluzivním PSP obsahem, další s PSOne hrami. Vše se bude stahovat na Memory Stick.

02:33 - Tvůrce EyeToy právě předvádí karetní hru pro PS3! Nebude ovládána ovladačem, ale přímo rukou hráče pomocí speciálního rozhraní podobného EyeToy... Hra bude k dispozici na stánku Sony v průběhu E3. Phil Harrison ukončuje prezentaci vložením speciální "šéfovské" karty s legendární žlutou kačenkou... :)

02:28 - Předváděna trať v Grand Canyonu, která vypadá o poznání lépe, než předchozí ukázky... Gran Turismo HD by mělo vyjít velmi krátce po uvedení PS3 na trh.

02:26 - A opět pár fotek, tentokráte již přímo z konference (thx Joystiq):

Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz

02:23 - Předvedena byl zatím jeden okruh zasazený do Tokya, jde víceméně o převedení GT4 do vysokého rozlišení. Doba nahrávání jednotlivých tratí do paměti prý nepřesáhne 5 sekund.

02:16 - Přichází Phill Harrison a po chvíli vítá hlavního designéra série Gran Turismo Kazunori Yamauchiho, který vzápětí předvede Gran Turismo HD.

02:14 - Launch PS proběhne v listopadu, předváděna je černá verze PS3. Na E3 budou k dispozici hratelné PS3 tituly!

02:09 - Na řadě je PS3, začíná se s rekapitulací informací o procesoru Cell a technologii Blu-Ray. PS3 bude plně zpětně kompatibilní a bude spolupracovat s PSP. Součástí každé PS3 bude v základní sestavě i harddisk.

02:05 - Hirai zdůrazňuje chystané inovace PSP, včetně čtečky RSS feedů, internetové telefonování, kamery a GPS příslušenství. Ohlášena je i budgetová edice PSP pro USA obsahující Ape Escape, ATV Offroad Fury, Hot Shots Golf, Twisted Metal a Wipeout Pure.

02:03 - Killzone: Liberation, LocoRoco, Syphon Filter: Dark Mirror, World Tour Soccer, Talkman, Gangs of London, Ape Academy 2. Nic moc nového, potlesk byl celkem vlažný...

01:59: Hirai pokračuje chválením PSP a rekapitulací jejích prodejních výsledků - do obchodů bylo expedováno více jak 17 miliónů kusů této konzole. Na řadě je předváděčka chystaných PSP her.

01:55 - Kaz Hirai, šéf americké Sony, hovoří o tom, že technologie PS3 je sice důležitá, ale je pouze prostředkem k vývojářské svobodě. Vzápětí se chlubí prodejními úspěchy PlayStationu 2 a děkuje všem spolupracovníkům, kteří se na nich podíleli. Úvod je v podstatě stejný, jako na loňské konferenci...

01:53 - Konference právě začala.

01:30 - Novináři začínají být konečně vpouštěni dovnitř, prezentace by měla začín behem několika minut.

01:10 - Ve frontě na vstup do haly stojí údajně i znuděný Hideo Kojima. :)

01:05 - Menší zpoždění se dalo očekávat... Konference by měla začít během několika málo minut, přítomní novináři však zatím ještě nebyli vpuštěni do haly.

00:08 - Ještě než vše propukne, můžete se podívat, jak to na místě vypadalo přibližně před hodinou (thx Kotaku).

Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz
Sony konference ŽIVĚ!
i Zdroj: Hrej.cz

 

Starší informace o PlayStation 3 na Hrej:

Články

Na co se těšit na PlayStation 3 - 1. díl
Na co se těšit na PlayStation 3 - 2. díl
Na co se těšit na PlayStation 3 - 3. díl

Předpověď počasí: PlayStation 3

PlayStation 3: nové informace

Jaká je budoucnost PlayStation?

Důležité novinky

Společnost SCE představila konzoli Playstation 3

PlayStation 3 je na světě!

PlayStation 3 se nedočká globálního launche

Cell - všemocné srdce PlayStation 3

Nvidia zajistí GPU pro PlayStation 3

Systém rodičovské kontroly bude i v PlayStation 3

Sony použije Blu-ray disky pro PlayStation 3

Ken Kutaragi o Cell procesoru, PS3 HDD a nedostatku PS3 dev kitů

Co se povídá o PS3 - fámy, pomluvy, pověry..fakta?

PS3 online služba ve stylu Xbox Live? Proč ne.

Další spekulace o PS3 online službe - PS3 HUB

Vývoj pro PS3 není noční můrou!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama