Vítej na novém webu Hrej.cz!
i Zdroj: Hrej.cz
Článek Vítej na novém webu Hrej.cz!

Vítej na novém webu Hrej.cz!

Redakce

Redakce

31. 3. 2021 14:00 69

Vážený čtenáři, právě jsi možná poprvé vkročil na úplně novou, moderní verzi webu Hrej.cz. Po dlouhých letech jsme se konečně dočkali moderního prostředí se svěžím designem a přepracovaným vizuálem. Co všechno nového web nabízí?

Reklama

Klíčovým prvkem nového webu je responzivita. Články lze tedy pohodlně pročítat také na mobilních platformách, ať už se jedná o telefony nebo tablety. Obsah je flexibilní, automaticky se přizpůsobuje konkrétní šířce displeje/okna. Web je tím pádem přehlednější, uživatelsky přívětivější.

Horní menu odkazuje na stěžejní rubriky, pravá část je věnována ikonkám odkazujícím na naše sociální sítě a vyhledávači, s jehož pomocí můžeš rychle najít konkrétní článek, video, podcast nebo třeba kartu hry. Úplně vpravo je pak tlačítko pro přihlášení. Pomocí něj se můžeš registrovat, pokud účet nemáš, nebo přihlásit ke svému stávajícímu účtu. 

Díky registraci budeš moct diskutovat s ostatními registrovanými čtenáři. V diskuzích máme nový, přehlednější systém reakcí, tvoří se klasická vlákna. Komentáře může navíc nově hodnotit, přidělovat jim palce nahoru a dolů, pokud s nimi souhlasíš, nebo naopak nesouhlasíš. 

Další výhodou registrovaného uživatele je možnost přepnout na tmavý režim. Tu najdeš po rozkliknutí ikonky profilu vpravo nahoře.

Hlavní stránce vévodí interaktivní carousel

Hlavní stránce vévodí interaktivní carousel, kde se otáčí aktuální články napříč všemi rubrikami. Najdeš zde čerstvé recenze, tematické články nebo poslední novinky. Na skutečně horké zprávy bude čas od času upozorňovat barevně odlišený banner. Informace z herního světa nově doplní také bleskovky, kde najdeš menší záležitosti, které se nevešly mezi klasické novinky. Prostor na homepage je věnován dobře známým rubrikám. V zápatí najdeš doplňující informace, můžeš se zde kupříkladu dočíst, jak redakce přistupuje k hodnocení her. V aktualizované redakční sekci se navíc můžeš seznámit se všemi redaktory, jejich vkusem a zájmy. Ve spodní části jsou připraveny tematicky zaměřené RSS kanály. Ty můžeš nově využívat jen k odběru konkrétního druhu článku (recenzí, novinek, nebo třeba jen témat). Stále však funguje i klasický “kompletní” kanál. Novinky nově nabízejí bodové shrnutí, kde se ve stručných větách dozvíš tu nejpodstatnější informaci.

Kompletní proměnou prošla naše grafická identita. Jistě jsi si všiml našeho nového loga a pozměněné barevné palety. Při příležitosti startu úplně nového webu jsme se rozhodli Hrej kompletně proměnit. Nové logo akcentuje především sociální složku hraní, které je v současnosti z velké části společnou zábavou - ostatně i nás všechny spojuje. Odráží se v něm i popularita hPodu nebo naše tradiční motto “Hrajte s námi”. Graficky se samozřejmě mění i naše sociální sítě a další kanály.

Redakce zůstává neměnná, samotné hodnocení her ale prošlo výraznou obměnou, vracíme se totiž k osvědčené desítkové stupnici. Nové tituly tedy hodnotíme na stupnici od 1 do 10. Platí to především pro hry, které budeme hodnotit od nynějška, hodnocení je pak přesné i u titulů recenzovaných v poslední době. Ty starší mohou mít o bod vyšší nebo nižší skóre, než autor ve své době zamýšlel, kvůli vztahu s pětibodovou stupnicí. Mezi staršími tituly tak budeš nacházet hlavně čtyřky, šestky, osmičky a desítky a tato hodnocení nejsou úplně přesná.

Do budoucna je stále prioritou aktuální zpravodajství skrze novinky

Redakce bude dále pokračovat ve své tradiční tvorbě. Do budoucna je stále prioritou aktuální zpravodajství skrze novinky a každodenní přidaná hodnota v podobě recenzí, rozhovorů, komentářů a témat. Recenze se nově umí dělit do vícero kapitol pro větší přehlednost. Pokračovat budeme i v tvorbě videoobsahu a samozřejmě nekončí ani oblíbený hPod.

Ten se dočkal malé aktualizace i na webu, v záložkách podcastů nově najdeš interaktivní obsahy. Je tedy jednodušší proklikat jednotlivými rubrikami k těm, které tě nejvíce zajímají, nebo v nich po něčem pátráš. Zároveň přibyla možnost komentovat jednotlivé epizody a konečně plně funguje i přehrávač přímo v prohlížeči - jednotlivé epizody tedy není nutné stahovat nebo otevírat v separátní kartě. Zároveň je ale hPod stále dostupný i ve streamovacích službách, na které jsi zvyklý. Náš podcast dostal s novým webem i nové svěží znělky. Při jejich tvorbě jsme vycházeli z letité tradice jednoho z nejstarších podcastů v České republice a postaral se o ně (stejně jako o ty staré) Lukáš Kunce, bývalý autor a tvůrce stále blízký webu..

Na kartě hry najdete podstatné detaily k danému titulu (vývojář, vydavatel, datum vydání, žánr a platformy) a zároveň veškeré články a videa, které se s hrou pojí. K procházení nekonečným seznamem titulů stačí kliknout na záložku „Hry“ v horním menu. Zde lze informace filtrovat na základě platformy, žánru, vydavatele a vývojáře, výsledky je možné seřadit od nejnovějších/nejstarších, případně si můžete zobrazit nejlépe/nejhůře hodnocené kousky. Hry se také řadí v kalendáři, kde můžeš najít, kdy vychází ty nejzajímavější tituly zítřka.

Pro fanoušky jsme založili nový Discord

Pro fanoušky jsme založili nový Discord, kde můžeš diskutovat, polemizovat, sdílet své zážitky nebo se jen tak pobavit nad více či méně herními tématy. Stále na něj můžeš přispívat se zpětnou vazbou na web jako takový. Pokud najdeš nějakou chybu, která protekla skrze naše síto během betatestování, neboj se ji sdílet!

Při vývoji jsme vycházeli ze tří základních zdrojů. Z reálné analytiky starého webu - statisticky víme, co máte jako čtenáři rádi a co rádi čtete. Z pohledu redakce a vývojářů - web je tvořen moderně, nabízí aktuální funkce a je připraven na další modernizace, aby byl relevantní a dobře fungující i za několik let. A hlavně pak z čtenářské odezvy. Těžili jsme z několika dotazníkových šetření, které proběhly především v loňském roce a zaměřili se na prvky, které jsou pro čtenáře důležité, které chtějí denně využívat.

Děkujeme partě tvůrců, která na webu tvrdě pracovala a konečně jej dotáhla do finiše. Doufáme, že nám bude dobře sloužit dlouhá léta, a především že bude dobře sloužit Vám čtenářům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama