Preview Viscerafest Článek Viscerafest – dojmy z hraní pestrobarevné, zábavné a proklatě obtížné retro střílečky

Viscerafest – dojmy z hraní pestrobarevné, zábavné a proklatě obtížné retro střílečky | Kapitola 3

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

20. 12. 2021 15:55

Seznam kapitol

1. Jeden prsten vládne všem 2. Jeden jim všem káže 3. Jeden všechny přivede, do temnoty sváže

Některé věci v životě jsou jisté – podle Benjamina Franklina to jsou jen daně a smrt, bonusovou jistotou našich čtenářů je pak jistý příslib, že každých pár týdnů dostanou text o další nové retro střílečce. Tentokrát si něco povíme o Viscerafestu, který se v našlapaném žánru snaží odlišit vskutku zběsilým tempem, originální stylizací a také notnou dávkou sci-fi šílenosti. Stačí to ovšem na vydobytí vlastního místa na slunci?

Reklama

JEDEN VŠECHNY PŘIVEDE, DO TEMNOTY SVÁŽE

Velkým unikem Viscerafestu je jednoznačně grafické, resp. technické zpracování. Barevná neonová atmosféra je nakažlivá, částicové efekty střelby, výbuchů a krve vypadají skvěle, a i nepřátelé pobrali slušnou dávku originality. Povedený celek dokresluje i elektronický soundtrack a futuristické zvuky prostředí – zde vývojáři ze studia Acid Man Games zasluhují velkou pochvalu. Zábavný gunplay a level design do schématu originální moderní retro střílečky také jednoznačně patří, šestice v současnosti dostupných zbraní běžného hráče rozhodně nezklame.

Méně nadšený jsem v době hraní byl z několika technických nedostatků, které mě v jednom případě donutily i k restartování levelu. Konkrétně jsem se potýkal hlavně s náladovostí systému ukládání, který dovede hru slušně rozbít. V žádném ze sedmičky dostupných arén ovšem pravděpodobně „neztratíte“ více než čtvrt hodiny času, nejedná se tedy o nikoliv závratný problém. Navíc se stále bavíme o hře ve stádiu předběžného přístupu, ke kterému postupné ladění a opravy neodmyslitelně patří. Do ostré verze by vývojáři mohli zapracovat i na komplexnějším tutoriálu či nápovědě. V prvních minutách vám toho nevysvětlí mnoho a vlastnoruční objevování herních mechanismů je zábava v sandboxovém RPG, nikoliv v arénové střílečce.

Při prvním vstupu do arény nezbývá nic jiného, než se modlit a drtit mezerník při snaze o vyhnutí se všem nepřátelským projektilům.
i Zdroj: Hrej.cz
Při prvním vstupu do arény nezbývá nic jiného, než se modlit a drtit mezerník při snaze o vyhnutí se všem nepřátelským projektilům.

V současném stavu je Viscerafest opravdu zábavným produktem, který vám na prostoru zhruba tří až čtyř hodin dovede vykouzlit široký úsměv na tváři. Hotová hra by měla někdy na konci roku 2022 přinést další dvě plnohodnotné kapitoly a hromadu nových funkcí. Pokud se vývojářům podaří splnit tyto závazky a doladit stávající mechanismy, troufám si tvrdit, že všichni fanoušci retro stříleček se mají na co těšit…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama