Hardware Článek Testujeme konzolové externí disky Seagate pro PlayStation i Xbox

Testujeme konzolové externí disky Seagate pro PlayStation i Xbox | Kapitola 2

Martin Synek

Martin Synek

21. 4. 2021 19:35 3

Seznam kapitol

1. Seagate 2TB PS4 Avengers Limited Edition Game Drive 2. Seagate Halo Master Chief Limited Edition 2TB

Volného místa na konzolích není nikdy dost. Časy, kdy stačil půlterabajt prostoru už odvál vítr doby, například díky aktuálním dílům Call of Duty můžete kapacitu starších konzolí vyčerpat klidně dvěma, třemi tituly a sotva zbyde na uložené hry. Společnost Seagate nám na test zapůjčila dvojici externích disků právě pro konzole, Seagate 2TB PS4 Avengers Limited Edition Game Drive pro PlayStation 4 a Seagate Halo Master Chief Limited Edition 2TB pro rodinu Xbox. Jaké jsou a stojí za pořízení?

Reklama

V předchozí kapitole jsem se věnoval vybavení určenému pro konzole PS4, teď bychom se zde spolu měli podívat na zoubek něčemu obdobnému, ovšem tentokrát na druhé straně pomyslné barikády, v táboře “zelených”. I pro ně má totiž tento výrobce přichystanou jednu lahůdku v podobě prémiového velkokapacitního úložiště. 

Testujeme konzolové externí disky Seagate pro PlayStation i Xbox
i Zdroj: Hrej.cz

Opět jde o klasickou 2,5“ variantu úložiště, které nepotřebuje externí napájení. Vše jednoduše připojíte do vaší konzole pomocí USB 3.0 (USB 3.2 Gen1). Rozumí si se všemi konzolemi od Microsoftu, takže jej s klidným svědomím spojíte jak s generací kolem Xbox One, tak i tou nejnovější z řady Xbox Series. Navíc existují dvě varianty disků. Kromě testovaného 2TB disku výrobce nabízí i 5TB mastodonta, který si s vaší kolekcí her hravě poradí (zde opět Seagate uvádí možnost nainstalovat až 125 her). 

Protože jsem vlastníkem Xboxu One X, úložiště jsem používal právě k němu a nainstaloval na něj několik oblíbených her, mezi které jednoznačně patří Gears 5, CoD: Warzone či Halo: The Master Chief Collection. Jde opět o prémiový a hlavně sběratelský produkt, na který budou slyšet především fanoušci univerza Halo. Kvalita zpracování povrchu disku, kde je na přední straně krásně vyveden právě John-117 (Master Chief) a na straně druhé pak znak organizace UNSC velmi mile překvapí. V krabičce je připraven i stylový kabel v barvě Chiefova brnění a jako třešnička na dortu na mě zapůsobila karta plná parádních samolepek odkazujících právě na sérii Halo.

Osobně již jeden disk k Xboxu One X vlastním, jde o také o oficiální Xbox disk z dílny Seagate, konkrétně o Game Drive 2TB. Ten aktuální jako by mu z oka vypadl a rozdíl spočívá vyloženě jen v potisku na obalu disku. Po připojení se také oba disky chovají stejně, o použití se stará systém, který si disk najde a nastaví za vás vše potřebné. Zajímal jsem se hlavně o to, jak rychle bude fungovat načítání oproti internímu disku konzole samotné. Výsledek je nepřekvapivě překvapivý. Master Chief edice se chová naprosto stejně, jako klasická Game Drive a potěší i fakt, že disk je o malinko rychlejší než původní interní úložiště konzole. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Pro koho je tedy disk vlastně určen? Jak už jsem psal výše, hlavně pro fanoušky série Halo nebo pro ty, kterým nevadí vysolit o nějakou tu stovku navíc v momentě, kdy hledají něco stylového či prémiově vyhlížejícího. Disk je tichý, má standardně kompaktní rozměry a na první pohled zaujme.  LED kontrolka je fajn doplňkem, který nijak neotravuje. Z osobní zkušenosti s podobným diskem vím, že mně bohatě dostačuje 2TB úložiště, jestliže se vám to však zdá málo, v nabídce figuruje i výše zmíněná 5TB varianta. Ti ostatní neudělají krok vedle ani s některým ze starších, levnějších modelů téže značky. Volba je tedy na vás.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama