Stopařův průvodce vesmírem Halo
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Stopařův průvodce vesmírem Halo

Stopařův průvodce vesmírem Halo | Kapitola 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 12. 2021 13:10 4

Seznam kapitol

1. UNSC KONTRA COVENANT 2. POZNÁMKY POD ČAROU

S Halo Infinite se do univerza Halo pravděpodobně vydá řada lidí, která s ním nikdy neměla to dočinění, případně se k němu vrátí hráči, kteří naposledy práskali kožichy jednotkám Covenant v původní trilogii. Pojďme si stručně připomenout, které bytosti se po světě Halo pohybují.

Reklama

TI DALŠÍ

V rámci textu jsem nezmínil ještě další rasy, které nehrají klíčovou roli v Infinite. Můžeme tak vzpomenout na téměř vyhubené lídry Covenant San’Shyuumy, přátelské inženýry Huragoky, létající Yanme'e nebo téměř neznámé Sharquoi. A zmínit musíme samozřejmě i nebezpečné parazity Flood, kteří naštěstí v současnosti zničením vesmíru nehrozí…


ALFA, BETA, GAMMA…

Stopařův průvodce vesmírem Halo
i Zdroj: Hrej.cz

V propagačních materiálech k Infinite se to jen hemží označením Zeta Halo, co to ale znamená v praxi? Inu, Zeta Halo je sedmým prstencem z původních dvanácti, které Forerunneři zbudovali jako zbraně, které měly být schopné vymýtit Flood skrz úplné vymazání živé hmoty z blízké oblasti vesmíru. Centrem pro spuštění všech prstenců naráz je speciální instalace Ark, která hraje hlavní roli v Halo 3 a Halo Wars 2.

Prstenec 04 (Alpha Halo) zničil Master Chief v prvním díle, prstenec 05 (Delta Halo) byl zase dějištěm části událostí dvojky. Část prstenců se pak jen ukázala v kontrolních místnostech a v praxi (hrách) jsme je nikdy neviděli. Zeta Halo dosud byl jedním z nich, v rámci Infinite ale hráči konečně odhalí jeho tajemství.


KDE SE VZALI BANISHED?

Stopařův průvodce vesmírem Halo
i Zdroj: Hrej.cz

Noví protivníci, kterým musí Master Chief, nejsou žádnými otloukánky. Rychle se rozrůstající frakce vedená náčelníkem Atrioxem se odštěpila od Covenant v konečných fázích války s lidstvem a po zkáze Covenant začala nabírat na síle. Atriox se narozdíl od ostatních příslušníků svého druhu držel té filozofie, že nenávist mezi jednotlivými rasami každou podobnou alianci jen oslabuje, v řadách Banished tedy najdete téměř všechny živočišné druhy vesmíru Halo, včetně lidí. Do boje totiž vstoupili i vesmírní zločinci a piráti, kteří k UNSC nechovají žádnou úctu.

Větší seznámení s armádami Banished proběhlo v Halo Wars 2, kde se hráči v kůži generálů UNSC vydali na lov Atrioxova pobočníka Decimuse. Během vyčerpávající války, ve které obě strany ztrácely spoustu jednotek, zároveň nepozorní oficíři Banished omylem vypustili parazitický Flood. Jeho invazi a další šíření včetně vznikajícího centrálního mozku Gravemind se ale podařilo brzy zastavit.

Banished se motivováni neúspěšnými invazemi později vydávají pátrat po mocném tajemství skrytém právě v prstenci Zeta Halo, kde se konečně dostáváme na začátek příběhu Infinite.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama