Recenze WD_BLACK P40, lehoučkého externího SSD disku s masivní rychlostí
i Zdroj: WD
Článek Recenze WD_BLACK P40, lehoučkého externího SSD disku s masivní rychlostí

Recenze WD_BLACK P40, lehoučkého externího SSD disku s masivní rychlostí

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 9. 2022 20:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. VÝKON 3. ZÁVĚR

Řeči o zvětšujících se světech a náročnějších hrách používám už u několikáté recenze, tentokrát se ale nechci opakovat. Pro takové případy vám totiž tradičně bude stačit nějaké HDD navíc do počítače a pokud jste nenáročný uživatel, snesete i externí disk. Jenže značka WD_Black na takové uživatele necílí – přesně naopak.

Reklama

Cílem herní divize Western Digital je přinést nekompromisní výkon těm, kteří chtějí to nejlepší na trhu, ať už jde o interní nebo externí disky. V dnešní recenzi si tak představíme externí SSD disk WD_BLACK P40, který vám dovolí přenášet soubory masivní rychlostí, nebo jej používat jakožto „integrovaný“ externí disk. Tedy alespoň to slibuje na papíře – jak se chová v realitě si ukážeme v dnešní recenzi.

BALENÍ, VZHLED

Balení neskrývá nic překvapivého, kromě samotného disku dostanete také kabel USB-C na USB-C, přičemž ke koncovce je ještě přidělána redukce na USB-A. Samotný disk je po vzoru celé řady WD_BLACK „zabalen“ do kovového obalu s drážkami, který působí takovým industriálním dojmem, zároveň slouží jakožto výměník tepla. Matná černá vypadá opravdu dobře a bílé nápisy poměrně stylově doplňují celou vizáž.

Recenze WD_BLACK P40, lehoučkého externího SSD disku s masivní rychlostí
i Zdroj: Hrej.cz

Co mě hned překvapilo bylo to, jak je disk malý, lehký a celkově kompaktní. Před nějakou dobou sem totiž testoval disk D30, který byl lehoučký, ale o něco větší, bylo to taková malá cihlička. P10 byl zase externí harddisk, který byl poměrně tradičně velký a vůči P40 i těžký. V tomto případě jde opravdu o věc podobně velkou jako balíček kapesníků, vejde se tak všude a může vám bez problému dělat společníka na cesty.

Koneckonců tak sem ho i několikrát využil já – když sem si nechtěl notebook zaplácnout velkými hrami jako je Red Dead Redemption 2 nebo tituly, u kterých sem nečekal nikterak dlouhé hraní, zkrátka sem je hodil na disk a hrál třeba na cestách nebo ve škole. 

Recenze WD_BLACK P40, lehoučkého externího SSD disku s masivní rychlostí
i Zdroj: Hrej.cz

Pokud jej ale používáte doma, oceníte také další zajímavou vlastnost, a to je RGB osvětlení. To se nachází na spodních bocích a je tak určeno k osvětlení místa pod sebou a následné rozprostření světla. Překvapila mě intenzita osvětlení, která je opravdu slušná, a to i na to, jak malé jednotlivé štěrbiny jsou. RGB podporuje celé spektrum barev a nastavit si jej můžete podle vlastní libosti. Je navíc úplně plynule a je to takový hezký bonus.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama