Recenze monitoru Alienware AW3423DWF s technologií Quantum Dot
i Zdroj: Dell
Článek Recenze monitoru Alienware AW3423DWF s technologií Quantum Dot

Recenze monitoru Alienware AW3423DWF s technologií Quantum Dot | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 1. 2023 16:50

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ, OBRAZ, ZÁVĚR

Alienware se v poslední době značně soustředí na tvorbu edge-cutting monitorů, tedy takových produktů, které přináší zásadní inovace nebo jsou zkrátka v něčem, alespoň na nějakou dobu, nejlepší. I když je zde silná konkurence řady Samsung Odyssey, Dellu se práce poměrně daří a skutečně přináší velice zajímavé produkty.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ, OBRAZ

Jak už jsem zmiňoval, Alienware s tímto monitorem přineslo nové technologie. V tomto případě se sice už dotahuje konkurence, ale AW3423DWF má kromě špičkového OLED panelu také technologii Quantum Dot. Ta využívá malé krystaly, podobně jako LCD, avšak v tomto případě mají krystaly vlastní osvětlení. Obecně je Quantum Dot považování za jednu z nejlepších technologií dneška pro barevné zobrazení.

Recenze monitoru Alienware AW3423DWF s technologií Quantum Dot
i Zdroj: Dell

Zároveň takové monitory nabízí lepší jas a lepší vyzobrazení tmavých míst. Ze všech těchto benefitů nový monitor od Alienware čerpá. AW3423DWF nabídne dechberoucí 99,3 % pokrytí DCI-P3 společně s jasem až 1000 nitů a certifikací VESA DisplayHDR TrueBlack 400. I když se v tomto případě upustilo od certifikace G-SYNC, disponuje AW3423DWF konkurenčním AMD FreeSync Premium Pro i VESA AdaptiveSync. 

Recenze monitoru Alienware AW3423DWF s technologií Quantum Dot
i Zdroj: reddit

V reálném použití je monitor opravdu skvělý. Velký prostor přímo vybízí k multitaskingu, zároveň ale hraní na něm je mnohem intenzivnější a vtahující. Samozřejmě ale jde o použitou technologii, která vypadá zkrátka skvěle. Barevné podání monitoru je opravdu krásné a i když nepodporuje více než 165 Hz, pro naprostou většinu her to bohatě stačí. Detailní rozlišení pak zaručí krásu nových her, ať už hrajete na PC, nebo na konzolích.

Recenze monitoru Alienware AW3423DWF s technologií Quantum Dot
i Zdroj: Dell

Při testování jsem z hlediska obrazu nenarazil na žádné problémy a skutečně si užíval skvělý panel, v některých ohledech ale bylo poznat, že je tento monitor stále pro „early adopters“. Obrazovka totiž čas od času zčernala, bez nějakého důvodu. Šlo třeba o vteřinové probliknutí, na které se dalo zvyknout. O něco horší byl větrák, který se občas zapnul a byl poměrně hlasitý. U toho se mi ale osvědčilo produkt zkrátka vypnout a zapnout a větrák zase nějakou chvíli neběžel.

ZÁVĚR

Alienware AW3423DWF je co se zobrazení týče opravdu špičkový monitor. Krásné podání barev, zobrazení i detailnost na takto velkém a zakřiveném monitoru je rozhodně chvályhodné. Potěší i osvícení zadní strany monitoru a osobně se mi i líbil velice jednoduchý vzhled. Zkrátka pokud hledáte nový monitor, který je technologickou špičkou, rozhodně stojí AW3423DWF za zvážení.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama