Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Pokémon Go Článek Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů

Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 7. 2021 16:00

Seznam kapitol

1. NEOBYČEJNĚ ÚSPĚŠNÁ MOBILNÍ HRA 2. BLÁZNIVÉ HISTORKY Z LOVU 3. POTENCIÁLNÍ NÁSTUPCI

Pokémon Go slaví páte narozeniny. Neobyčejně úspěšná mobilní hra přilákala desítky miliony hráčů, kteří v ní často nechali daleko více času, než by si sami přáli. Tím pádem se s ní pojí zajímavá čísla, bláznivé situace a několik nadějných nástupců. A na to vše si nyní trochu posvítíme.

Reklama

Na úspěch Pokémon Go se samozřejmě snaží navázat další tituly, které stojí na stejném principu. Stačí dobrý nápad, ideálně ve spojení s prověřenou značkou. Máme tu například Jurassic World Alive, kde přes displej telefonu lze pozorovat prehistorické tvory. Pokud se vám podaří sehnat jejich DNA, můžete si naklonovat vlastní dinosauří smečku a vyzvat k boji sousedovic tyrannosaura. 

AR adaptace se dočkali i Živí mrtví. The Walking Dead: Our World promění vaše sousedství v postapokalyptickou pustinu, kde budete bojovat o život proti hladovým mrtvolám. Na rozdíl od jiných her tohoto žánru přímo nevyžaduje, abyste opustili pohodlí domova, pokud ale budete chtít nějaké ty vychytávky, stejně budete muset vstát z gauče a vyrazit na procházku.

Niantic má krom Pokémonů na kontě Ingress, který vyšel už v roce 2013. Vývojáři se zřejmě budou i nadále držet svého kopyta, ve spolupráci s Nintendem nyní v tomto stylu připravují Pikmina, přímým následníkem Pokémon Go je Harry Potter: Wizards Unite. Kouzelnický svět je ostatně pro AR jako stvořený. Sbírání magických předmětů je doplněno o čarování a další praktiky typické pro magií posedlé smrtelníky.

Horkou novinkou je The Witcher: Monster Slayer. Před spuštěním finální verze nyní probíhá testování, světová premiéra je naplánována na 21. července. Zde se dočkáte lektvarů, výbušnin, chybět nesmí ani znamení a šermířské souboje se známými monstry. Třeba právě na vaší střechu usedne mýtická wyverna, tak se pak nedivte, až na ni budou stát fronty napříč celou ulicí.

A co vy? Jak vzpomínáte na Pokémon Go? Pokud máte v záloze vtipnou historku, podělte se o ni v komentářích.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama