Overwatch Článek Overwatch

Overwatch

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

8. 11. 2014 09:48 11
Reklama

Oznámení završení trilogie druhého Starcraftu nebylo jediným překvapením a nově oznámeným titulem letošního BlizzConu. V novinkách jsme si již stihli rýpnout do absence oznámení čtvrtého dílu strategie Warcraft, zkrátka však nepřijdeme ani zdaleka. Dalším milým překvapením totiž bylo představení nové IP v podobě titulu Overwatch – týmové online FPS.

Overwatch není hrou zasazenou do jakéhokoliv z již vytvořených světů Blizzardu. Hra se dle dostupných informací odehrává v našem světě v blíže nespecifikované budoucnosti a představuje souboje dvou šestičlenných týmů nacpaných postavami se superhrdinskými schopnostmi. Vizuální stránkou se Blizzard poddává moderní době a hra nápadně připomíná Team Fortress 2. Vedle Battlecry tak již začínáme mít snad až lehké obavy, aby takto stylizovaných online akcí nebylo příliš.

FPS PRO VŠECHNY

Ovšem Blizzard, to nejsou žádní amatéři, nýbrž skutečně ostřílení borci a není pochyb, že moc dobře vědí, co dělají, a že se fanoušci online akcí mají nač těšit. Byť to Blizzardu někdy trvá déle než jiným studiím a paradoxně i méně majetnějším. Overwatch na BlizzConu představil Jeff Kaplan, viceprezident Blizzardu, který publiku rovněž sdělil, že si Blizzard věří a že vstup na pole FPS jistě zvládnou s minimálně podobnou grácií, s jakou zvládli před deseti lety vkročit do vod MMORPG, zamávat se všemi tehdejšími standardy žánru a definovat samotnou podobu MMORPG na dlouhé roky dopředu.

Co se Overwatch týče, Kaplan slibuje hru zpřístupnit co možná nejširšímu publiku, učinit ji jednoduchou, hráči v ní podle jeho slov budou umírat méně než u konkurence a penalizace by neměly být nijak výrazné. Kaplan nechce, aby Overwatch byl o pouhém zaměření na protivníka a opakovaném stisku spouště, podstatnější pro něj je, aby ve hře bylo něco víc. Jednotlivé postavy se budou moci podporovat, vytvářet teleporty, stavět obranné věže, léčit ostatní a snad i něco navíc. Přislíbena je nám rovněž možnost změnit postavu před každým respawnem. Až sem to zatím zní jako každá jiná multiplayerová FPS a pokud právě teď čekáte, že zmíníme vytažené eso z rukávu, máte smůlu. Můžeme jen doufat, že si Blizzard schovává něco i na později.

VARIABILNÍ POSTAVY S PŘÍBĚHEM

Bude tím překvapením příběh? Kaplan slibuje hluboký a promyšlený děj, ten však nebude pravděpodobně vyprávěn ve hře a v bitvách samotných, ale budeme se o něm moci něco dozvědět například z webových stránek hry (což byl i příklad nedávného Destiny). Výsledná podoba prezentace však není v tuto chvíli jistá a na nějaké bližší odhalení si budeme muset ještě počkat. Již teď se ale můžete podívat na oficiální stránky hry a přečíst základní informace ke každé z dvanácti plánovaných postav. Mezi ty patří například sympatický útočný smrťák se schopnostmi zmizet a vyvolat černý oblak smrti, ze kterého do své oběti vyprázdní obě z připravených brokovnic (ty vypadají upilované po italském stylu, jak příhodné). Za zmínku rovněž stojí řehká dívka jménem Tracer. Ta umí navracet čas a s ním i náboje a ztracené zdraví a rovněž ovládá schopnost tak rychlého pohybu, že mluvíme prakticky o teleportaci. Každá z postav má rovněž vlastní jméno a, jak už bylo naznačeno, slibuje vlastní příběhové pozadí.

Pokud první věty o hře nezněly příliš lichotivě, alespoň co se variability týče, tak jsou to právě jednotlivé postavy, které slibují skutečně různorodé zážitky a příslib možnosti okamžité změny povolání dobrý pocit umocňuje. Dvanáctka postav také naznačuje, že protější týmy nebudou mít identické postavy, ale pouze variace na stejná povolání. Těch je pět a patří mezi ně klasika v podobě vojáka, medika, supportu, obránce a tanku. Blizzard rovněž představuje ke každé z postav krátké video – doporučujeme zabrouzdat na oficiální stránky hry a na vlastní oči omrknout, co nás čeká a nemine.

Kdy, to je zatím otázkou – datum vydání Overwatch nemá, stejně tak platformy. Jak ale známe Blizzard, tak tipujeme, že si na datum vydání ještě pěkně dlouho počkáme a že k vydání dojde k na PC a Mac. Avšak již nyní se můžete pokusit zažádat o vstup do bety - neváhejte a zkuste to, pokud vás dosavadní informace nenalákaly, delší gameplay video prezentované v rámci BlizzConu ruku v ruce s parádní CGI ukázkou onen potenciál jistě má. Stejně tak přiložená galerie slibující vedle variabilních postav rovněž i krásně barevné prostředí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama