Novinky z nezávislé scény - duben 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - duben 2021

Novinky z nezávislé scény - duben 2021 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 4. 2021 20:10

Seznam kapitol

1. OŽIVLÉ BUDOVY A STARÝ FACEBOOK 2. KOREJSKÝ FOLKLÓR A ŠKODOLIBÝ MRAK

Duben se chýlí ke konci, je tedy na čase podívat se, co se za poslední měsíc urodilo na nezávislé scéně. I tentokrát jsme vybrali osm nejzajímavějších her, které skvěle doplňují AAA produkci.

Reklama

8Doors Arum’s Afterlife Adventure

Posmrtný život posloužil jako námět i v případě plošinovky 8Doors Arum’s Afterlife Adventure. Příběhově laděná metroidvanie je výrazně ovlivněna korejským folklórem, což je patrné už z její stylizace, kde dominují tři hlavní barvy - červená, černá a bílá. 

Ručně malované postavičky se však i skvěle pohybují, také animátoři odvedli vynikající práci. Příběh sleduje Arum pátrající po duši svého otce. Na cestě musí překonat překážky v podobě důmyslných hádanek, dojde i na šarvátky s místními neřády.

Vývojáři připravili 36 typů nepřátelských jednotek a 21 boss fightů, Arum naštěstí ovládá smrtelné hmaty, chvaty, údery a kopy, které dokáže řetězit do smrtelných kombinací. 8Doors: Arum's Afterlife Adventure je k dispozici na Steamu.

Don't Forget Me

Na řadu přichází jazzpunková adventura říznutá komplexním puzzle systémem. Hlavní postavou je Fran, která se umí nabourat do paměťového čipu ostatních lidí. Tím může najít potřebné informace, tedy pokud zvládne vydedukovat, co by vlastně měla hledat.

V praxi je totiž potřeba, aby Fran nejprve odhalila důležitá vodítka, od nichž by se mohla odpíchnout k jádru celé věci. Informace může najít třeba v bytě zkoumané osoby, někdy postačí chytře vedený rozhovor.

Autoři zmiňují inspiraci tituly Her Story a The Red Strings Club. Hra stojí na pixel-artové stylizaci, dialogy se bohužel musí obejít bez dabingu. Don't Forget Me můžete taktéž najít na Steamu.

Cozy Grove

Řadíte se mezi milovníky Animal Crossing? V takovém případě vám určitě udělá velkou radost Cozy Grove. Hra stojí na podobné filozofii, podle autorů bohatě stačí, když do ní investujete 20 až 30 minut denně.

Pokud na takové tempo skutečně přistoupíte, vydrží vám simulátor každodenního života poměrně dlouho, jen hlavní kampaň totiž vyjde zhruba na 40 hodin. Herní doba navíc může nabobtnat díky nespočtu vedlejších úkolů. 

Cozy Grove se navíc taktéž odehrává na ostrově. Ve zdejším lese řádí strašidla a duchové, které budete pravidelně navštěvovat a pomáhat jim s problémy. Z ostrova se pak možná stane o něco veselejší místo. Připraveny jsou také tradiční aktivity, například rybolov, výroba dekorací a další kratochvíle. Cozy Grove můžete pořídit na konzolích Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One a také na Steamu.

Rain on Your Parade

Videohry nabízí jedinečnou příležitost stát se na chvíli někým jiným, třeba pilotem F1 nebo krajícem chleba. Rain on Your Parade možnosti rozšiřuje o zlomyslný mrak, který má velkou radost, když může lidem způsobit nějaké to mrzení.

Vybaven je slušně. V arzenálu má déšť, sníh, bouře nebo dokonce tornáda. Může kupříkladu způsobit námrazu na silnici, která následně překvapí projíždějící řidiče, dobře mířený zásah bleskem může zase připálit účes místního moderátora televizních zpráv. 

Záškodnickou činností si navíc odemykáte další možnosti, nabízí se tedy návrat do předchozích úrovní, kde se můžete pokusit rozpoutat kalamitu trochu jiným stylem. Mrak je možné přizpůsobit k obrazu svému, kosmetických předmětů hra nabízí víc než dost.

Autorům evidentně nechybí smysl pro humor, nezapřou ani svou škodolibost. Rain on Your Parade v dubnu zamířil na Nintendo Switch, Xbox One a také na PC.

Cestující duše, užvaněné baráky pobíhající po městě a k tomu jeden škodolibý mrak. Sešla se nám slušná partička. Uvidíme, co přijde s dalším měsícem.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama