next-level-02-08-pf-2008
Článek Next Level 02-08: PF 2008

Next Level 02-08: PF 2008

Farid

Farid

15. 1. 2008 23:37 20
Reklama

Mnohé časopisy zaměřené na popkulturní témata (hry, filmy, muzika) drží pěknou tradici se na přelomu roku podívat věšteckým okem na následujících 12 měsíců a vytvořit přehled krásných očekávaných věcí. V převážně nudných lednech taková vzpruha přijde vhod. Tak i Next Level si připravil svoje: supermasivní preview roku 2008.

Next Level 02-08: PF 2008
i Zdroj: Hrej.cz
  

2008

Začalo to jako celkem normální téma, ale jak jsme sbírali "matroš" postupně to nabobtnalo do rozměrů, které já osobně nepamatuju. Určitě to má co do činění s multiformátovostí našeho plátku. Když náš seznam důležitějších titulů dosáhl druhé stovky, bylo jasné že se pod 30 stránek nevejdeme - tedy pokud bychom nechtěli suplovat nemastný katalog. A to jsme si ještě vypomohli upozaděním pecek, o kterých jsme se buď už pořádně rozepsali (MGS 4, Dead Space...) nebo to máme v pátém čísle naplánováno (Ninja Gaiden 2, Devil May Cry 4, Resistance 2). Nakonec tam je šestatřicet pestrých stran rozdělených podle 11 nejpopulárnějších žánrů. A každou podstatnější hru jsme si dovolili doplnit jakýmsi bookmakerským kurzem, odhadem "umělecké" i komerční úspěšnosti. To abyste si z nás mohli do roka a do dne dělat legraci.

Next Level 02-08: PF 2008
i Zdroj: Hrej.cz
  

TNT

Předek časopisu je už celkem klasicky rozdělen mezi "Monitory" (velké novinky či eyes-on preview) a pel mel menších novinek a pravidelných rubrik. Tady za zmínku určitě stojí čerstvé screenshoty z Just Cause 2, Street Fightera IV nebo hutná představení her Little Big Planet a Tiberium. Kolega Sleepless pak mimoděk vynalezl novou rubriku "Lavice hanby", o kterém jsem rozhodl, že bude pravidelná (načež se na mě podíval lehce zníčeně). Ta doplní ostatní naše oblíbené konstanty jako jsou "Grafoman", "Mr Žargon", "Sílá slova", "Poprask na síti" a "Inkognito". Druhou novou a pravidelnou minirubrikou pak je "Na okraj" (jenom se budu snažit do příště vymyslet zajímavější název pojednávající obecně o mimózních záležitostech kolem her. Takové malinkaté téma (nebo větší inforámeček) - tentokrát o herních konvencích perspektivou fyzikálních zákonů. Na závěr musím ještě udělat speciální promo rubrice "Duel", kde se v protichůdných názorech střetávají dva giganti psaného slova, Pavel Dobrovský a Jirka Pavlovský. Otázka zněla, zda jsou japonští tvůrci her kreativnější než ti západní.

Next Level 02-08: PF 2008
i Zdroj: Hrej.cz
  

Testy

Nebudu to lakovat na růžovo, rubrika trpí nedostatkem velkých atraktivních her, když ale teď plánujeme únor, je naprosto zřejmé, že jde o jev krátkodobý a přechodný. I tak ale máme v čele recenzí tříáčkovou, peckoidní, Burnout Paradise, jakožto i další vcelku slušné dvou- nebo jednoáčkové věci, o kterých by mohl zasvěcený čtenář uvažovat. Například arkádová střílečka The Club od Bizarre Creations (PS3, 360, PC), RPG Fire Emblem (Wii) a vydařené Geometry Wars Galaxies (Wii, DS). Xboxové resty doháníme s výživnými recenzemi Ace Combat 6 a Eternal Sonaty (obě nabraly v české distribuci zpoždění) a dále krátce testujeme preview verze brzy očekávaných titulů jako FIFA Street 3 nebo Condemned 2: Bloodshot.

Next Level 02-08: PF 2008
i Zdroj: Hrej.cz

Ještě se sluší doplnit, že počínaje tímto vydáním skončilo tříměsíční období, kdy byl Next Level v prodeji za zaváděcí promo cenu 69 Kč. Ta regulérní činí 89 Kč za výtisk (129 Sk na Slovensku) a platí již takříkajíc na dobu neurčitou. Nicméně se naše vydavatelství rozhodlo prodloužit dobu, kdy je časopis nabízen v předplatném za supernízkou cenu (nebo superobří slevu). Čtyři pětky (a koruna) za kus stále platí, detaily uvnitř.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama