Nechte se pohltit hrou s ultraširokým monitorem Gigabyte M34WQ
i Zdroj: Gigabyte
Článek Nechte se pohltit hrou s ultraširokým monitorem Gigabyte M34WQ

Nechte se pohltit hrou s ultraširokým monitorem Gigabyte M34WQ

Komerční sdělení
18. 3. 2022 19:51

Poměr stran 21:9 už dávno není výsadou pouze celovečerních filmů. Poslední dobou jde o stále populárnější formát pro hraní her. Více virtuálního světa můžete užívat například díky monitoru Gigabyte M34WQ, který si v následujících řádcích představíme.

Reklama

Model M34WQ od Gigabytu se vyznačuje velkou obrazovkou o úhlopříčce 34 palců. Pokud jste s monitory o poměru stran 21:9 nepřišli do styku, jde o ekvivalent 27palcového modelu s tradičnějším poměrem 16:9. Jedná se o ideální velikost zvláště s rozlišením 3440 × 1440 pixelů, tedy WQHD. Na takto velké obrazovce je rozlišení stále velmi jemné, oproti 4K ovšem vyžaduje značně méně výpočetní síly. Doma tak nemusíte mít aktuální grafiku za desítky tisíc.

Nechte se pohltit hrou s ultraširokým monitorem Gigabyte M34WQ
i Zdroj: Gigabyte

Dalším důležitým aspektem pro maximální zážitek u her a filmů je barevné pokrytí a jas. Na IPS panelu dosáhl Gigabyte pokrytí 117% sRGB a 91% DCI-P3 barevného prostoru. Jas se vyšplhal až na 400 nitů a nechybí certifikace DisplayHDR 400. Dynamický kontrast tak rozzáří slunečné pláže ve Forze Horizon, ale zároveň zachytí temnotu v Elden Ringu.

Obnovovací frekvence 144 Hz zase zajistí, že obraz bude naprosto plynulý a vy uvidíte nepřítele prakticky okamžitě poté, co vykoukne zpoza rohu. S vysokou obnovovací frekvencí se pojí také šikovná technologie FreeSync Premium umožňující synchronizaci obnovovací frekvence podle počtu FPS. Zamezuje se tak zásekům při nízkému počtu FPS a zároveň svůj stroj využíváte na plno prakticky v jakékoliv hře. Doba odezvy je navíc pouhá 1 ms a vaše reflexy tak budou podrobeny zkoušce.

Nechte se pohltit hrou s ultraširokým monitorem Gigabyte M34WQ
i Zdroj: Gigabyte

Výrobce nezapomněl ani na praktické softwarové funkce. Pomocí OSD Sidekick můžete nastavovat monitor skrze menu pomocí myši a klávesnice bez nutnosti natahovat se po tlačítkách. Game Assist vám zase umožní nastavit si třeba Crosshair. Black Equalizer zesvětlí tmavé části obrazovky, aniž by přestřelil jas zbytku obrazovky. Ideální pro hry odehrávající se v noci.

Toto vše Gigabyte zabalil do elegantního těla se spoustou možností úprav a připojení. Monitor lze na stojanu natáčet o 30° do každé strany, naklánět nahoru a dolů a posunout vertikálně o 130 mm. Svoji ideální polohu si najde každý. Třešničkou na dortu je pak podpora VESA standardu, která vám nebrání v osazení na rameno.

Nechte se pohltit hrou s ultraširokým monitorem Gigabyte M34WQ
i Zdroj: Gigabyte

Připojit monitor můžete skrze jedno ze dvou HDMI, dále DisplayPort nebo moderní USB-C. Podpora picture-in-picture rovněž nechybí a monitor tak může zobrazovat obraz ze dvou zdrojů naráz. Unikátem v této kategorii je navíc integrovaný KVM Switch. Jde o funkci, díky které můžete ovládat dva počítače pomocí jedněch periferií bez zbytečného přepojování. Stačí jeden z počítačů připojit skrze USB-C.

Gigabyte M34WQ je prostě takový všeuměl. Vtáhne vás do hry, filmu a nezalekne se ani práce. Zejména vám ovšem rozšíří obzory díky své ultraširoké obrazovce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama