level-dvd-190
Článek Level DVD 190

Level DVD 190

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

9. 4. 2010 22:00 32
Reklama

Říká se, že často opakovaný vtip se stává tak nesnesitelným, až dochází k zastřelení jeho vypravěče. Jiří Pavlovský má to štěstí, že dokáže už několik let vtipy vyprávět neustále tak, aby nejen nám v Levelu připadlo, že slyšíme čerstvé perly z pera lidového vtípkaře – a vy se o tom můžete přesvědčit v Level TV, která se po několika měsíční absenci vrací v plné síle (a stopáži) se všemi redaktory. Level TV chyběla dokonce Faridovi Starmanovi natolik, že si v ní vyškemral čestné cameo. O co jde? Podíváte se tentokrát do vývojářského studia, které se snaží vytvořit hru tak podobnou realitě, až nikdo moc neví, jestli je to ještě zábavné. V hlavní roli interaktivním osudem stíhaného hrdiny poznáte člověka, kterého slepě odmítl Hollywood a dodnes toho největší režisérské mozky litují: Radka Friedricha.

V samotném časopise najdete holící hrábě. Což je cool. Mimoto také recenze na skvělé hry. Jenže, jak z písmenek poznat, jak to vypadá v pohybu? Z toho důvodu jednou měsíčně aktivujeme VR-mana - Lukáše Grygara - který poctivě připravil pásmo výživných videorecenzí od Supreme Commander 2, Assassin's Creed 2, Metro 2033 až po Just Cause 2 a Bad Company 2. Samozřejmě nejde o jediné exkluzivní materiály, které nenajdete na internetu. Ve Speciálu čeká dlouhý rozhovor s vývojářem Alana Wakea anebo s jiným kreativcem o Alpha Protocol. Najdete také videotéma o demoscéně – ano, žije! - a řadu ukázek neobvyklých hardwarových kusů, které se orientují na augmentovanou realitu anebo ukazují možnosti ovládání (nejen) herních zařízení v budoucnosti. Aleš Smutný se jako každý měsíc stál králem dokumentárních klipů o výrobě takových her jako Red Steel 2, Splinter Cell: Conviction anebo Gran Turismo 5 a řady dalších.

Pakliže dobře počítáme, tak jsme momentálně na přibližně dvou a půl hodinách materiálu a tím zdaleka nekončíme, protože Jarda Möwald připravil oblíbené retro bloky o časopisu před deseti lety, podíval se na Max Payne a na nejzajímavější nezávislé hry. Textové téma Vaška Rybáře o filmech a hrách z časopisu doprovodil Jarda deseti minutovým videem. Zapomínat nesmíme ani na Bulvár anebo záběry redakčního dění anebo na novinky pro PC a konzole od Zdeňka Prince. Ten se také postaral o trojici machinim z prostředí Grand Theft Auto.

Je nám naprosto jasné, že jsme na něco zapomněli. Nedivte se. Když připočítáte trailery, tak zapadnete do více jak čtyř hodin televizního vysílání o hrách v češtině. Samotným nám z toho jde hlava kolem, takže si dávejte pozor na tu svojí, až se ponoříte do Level DVD 190!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama