level-162-mimo-dobro-a-zlo
Článek LEVEL 162: Mimo dobro a zlo

LEVEL 162: Mimo dobro a zlo

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

14. 2. 2008 23:35 15
Reklama

Začátek roku se v Levelu prakticky pokaždé nese ve znamení akutního nedostatku her na recenze a intenzivním vymýšlení způsobů, jakým vám tento nedostatek v časopise vynahradit. Už v minulém čísle jsme vám představili několik nových rubrik a grafických prvků (za všechny ohlasy na ně samozřejmě děkujeme!) a v únorovém čísle jsme tak pracovali zejména na tom, aby si novinky pořádně sedly do designu časopisu a abyste si na ně bez problémů zvykli. To ale neznamená, že Level 162 nenabízí nic netradičního – již dnes se o tom ostatně můžete přesvědčit sami.

Realita nuda je

Snad každý z nás se někdy zamyslel nad tím, jak se mohl jeho život a věci kolem vyvíjet, kdyby se něco neudálo tak, jak si pamatujeme. Jak by vypadal svět kdyby nacisté vyhráli druhou světovou válku? Jak by vypadala Kuba, kdyby Fidel nevyhrál svou revoluci? Jak by vypadal Level, kdyby jednu prosincovou noc nevypnuli u Průšů elektrický proud? Ne, nemusíte se bát – až do takových podrobností jsme se v hlavním tématu tohoto čísla nepouštěli. Přesto jsme si ale jisti, že na článek Petra Bulíře jen tak nezapomenete. Tématu jsme výjimečně zasvětili i obálku a poté co si ji pořádně prohlédnete a přečtete si Petrův text, můžete se vrhnout ještě na tematicky související preview hry Turning Point.

 

LEVEL 162: Mimo dobro a zlo
i Zdroj: Hrej.cz
 

Samý Good a žádný Evil

Takhle stručně a bezesporu výstižně charakterizoval plnou hru přiloženou u aktuálního Levelu ve své tehdejší recenzi Jirka Pavlovský. A i po letech, které od vydání této perly uplynuly, můžeme potvrdit, že měl pravdu. Beyond Good & Evil je jednou z her, na které se nezapomíná a ani čtyři a půl roku po svém vydání neztratila nic ze svého neopakovatelného kouzla. Otec Raymana, slavný Michael Ancel, se při tvorbě BG&E vybičoval k životnímu designérskému výkonu a jeho perfektní práci náležitě ocenila i herní kritika na internetu a v časopisech (u nás dostal BG&E 9,1 z 10). Nicméně vzhledem k prodejním lapáliím bychom se skoro vsadili, že původní originálku sehnal v českých obchodech jen málokterý čtenář Levelu a o to větší hodnotu našemu „úlovku“ na DVD 162. Levelu přikládáme.

3D mánie

Přestože na poli výrobců herních grafik jsou pouze dva konkurenti, není nabídka pro laika vůbec přehledná. Při výběru nové karty, jež bude pohánět aktuální a budoucí 3D hry, byste měli zohlednit hned celou řadu skutečností. Finance, vztah k vašemu monitoru, výkon, spolupráce s ostatními komponenty a tak dále. Naštěstí nemusíte být kovaní fandové do hardwaru, abyste se do problematiky dostali. Pomůže vám v tom naše téma, ve kterém si postupně přiblížíme všechny možnosti grafických karet, dále se dozvíte jak v tomto ohledu nejlépe modernizovat své PC. Pro větší přehlednost pak nabídneme tipy na koupi podle cenových hladin.

A co tu máme dál?

Jak jsme si již řekli v úvodu, recenzentských kopií nám do redakce zrovna moc nedorazilo, přesto se nám ale povedlo vyřknout verdikty nad několika slušnými kousky. První české recenze se u nás dočkal překvapivě výborný horor Penumbra: Back Plague a hodnotíme rovněž 3D akci Conflict: Denied Ops, adventuru Art of Murder nebo netradiční Sims: Příběhy trosečníků. Velmi bohatá je naproti tomu rubrika Level UP. Kromě již zmíněného Turning Pointu v ní najdete i články o aktuálně oznámených peckách Demigod, Just Cause 2 nebo Highlander. A upozornit vás musíme ještě na jednu novou rubriku s názvem Restart. V ní si vždy vybereme některý z postarších titulů a podíváme se na něj s odstupem času. Vyzdvihneme její přednosti, skrytá místa a případně nastíníme možnosti jejího rozšíření, abyste z ní vyzkoušeli opravdu všechno. V prvním díle jsme se zaměřili na Command & Conquer: Tiberium Wars.

Viděl jsem, slyšel jsem

A co nabídne naše tradiční video DVD? V prvé řadě se můžete těšit na druhé místo ze soutěže HARD Level, které obsadil unikátní film Games can be Freaky, který by animován pomocí panáčků z Lega. Kromě něj očekávejte tradiční porci videorecenzí, exkluzivní rozhovor z vývojáři série FIFA o tom jak se chystají na nový ročník své sportovní hry a v neposlední řadě i dokument o natáčení filmu Metal Gear: Outer Heaven.

KOMPLETNÍ OBSAH LEVELU 162 I SE DVĚMA DVD 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama