Gears of War: Judgment Článek Gears of War: Judgment

Gears of War: Judgment

Maggot

Maggot

3. 6. 2012 22:33
Reklama

Pro mnohé překvapení, pro někoho pak jen nutné zlo. Microsoft ve spolupráci s magazínem Game Informer vcelku diskrétně odhalil další díl vele-oblíbené značky Gears of War, jejíž doménou je krev, testosteron, svaly, drsné řeči a pila. Přivítejte Gears of War: Judgment, který vyjde na Xbox 360, přičemž je vyvíjen ve studiích společnosti People Can Fly, jež připravila neméně divoký Bulletstorm.

Zpět před začátek

Na začátek se sluší dodat, že je minimálně zajímavé, že hru už přímo nevyvíjí lidé v Epic Games, ačkoliv jim značka patří a People Can Fly patří prakticky přímo pod ně. Pravdou zůstává, že mateřské studio má plné ruce práce s vývojem dalších titulů a předně pak s přípravou nové generace Unreal enginu, který je ocejchován číslovkou 4.

Na začátek našeho sdělení, ať už bude pro fanoušky série sebevíc bolestné, bychom rozhodně měli dodat, že nebudeme hrát za Marcuse Fenixe, ikonu již známé podoby série. Proč? Z mnoha důvodů. Děj Gears of War: Judgment se odehrává zhruba 14 let před událostmi v první hře, která zobrazovala tak zvaný den E, během něhož rasa Locustů zaútočila na planetu Sera. Vy se podíváte do městečka Halvo Bay se silnou vojenskou tradicí, která bude v příběhové stati hry stát opravdu vysoko.

Marcuse tak nahradí duo hrdinů, které ovšem důvěrně znáte. Příběh bude totiž sledovat osudy Augusta Colea a Damona Bairda, kteří jsou součástí vládních jednotek, kódově označovaných jako jednotky Baird a Kilo. Ačkoliv se nedá říci, že by životy vojáků za něco stály, zvláště během invaze samotné, Augustus i Baird putují směrem do vězení za krádež vojenské techniky a za velezradu. Tento čin totiž mohl zapříčinit smrt nevinných lidí.

Fénix dolétal

Což ovšem neznamená, že bychom Marcuse nezahlédli. V průběhy hry se s ním setkáte ještě předtím, než jej hodí do cely za vlastizradu. Myslíte, že byl v té době „mladý Mára“ o něco hubenější? Ne, nejspíš ne, ale to teprve uvidíme. Hra jako taková pak bude v mnoha ohledech vysvětlovat rozvoj vztahů mezi jednotlivými hrdiny, přičemž zároveň lehce dovysvětlí i některé události zbylých dílů série, ačkoliv jen v malém měřítku, vzhledem k faktu, že jde o plnohodnotný prequel.

Několik málo informací pak vyplulo na povrch i v rámci multiplayeru, který bude mít minimálně stejně klíčové zastoupení jako ve třetím díle, který se stále ještě aktivně hraje. V kompetitivních režimech proti sobě budou tradičně válčit vojáci frakce COG a postavy zastupující hordu Locustů. Hratelnost se bude značně měnit v závislosti na tom, jakou třídu si hráč vybere.

A tím nemyslíme jen rozdílný výběr zbraní. Inženýři mohou například rozhazovat munici a aktivovat palebné věže, načež je třeba i opravovat. Medikovu práci pak nezastane nikdo jiný, jelikož jen on dokáže léčit a oživovat padlé spojence. A po ruce pak máme i tradičního vojáka a odstřelovače. Každou ze tříd bude možné rozsáhle vylepšovat levelováním, do čehož je zahrnuto odemykání nových zbraní a speciálních schopností.

Totéž platí samozřejmě i o charakterech na „druhé straně“. Pakliže se ale vrátíme k příběhové kampani, v ní se setkáte například s takovým Garronem Padukem. Pokud někdo zastupuje onu bláznivou figurku, s apetitem po explozích a ničení věcí obecně, je to právě on. Jeho opakem je kadetka Sophia Hendricks, která postupuje výhradně podle vyhlášek armády.

Gears of War: Judgment
i Zdroj: Hrej.cz

Jak se vám líbí Gears of War: Judgment? Bude vám chybět Marcus Fenix? Máme se bát kvality nebo nadbytečnosti? Odpovědi na tyto a další otázky získáme pravděpodobně až s vydáním hry samotné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama