druha-miza-mafia-2
Mafia II Článek Druhá míza: Mafia 2

Druhá míza: Mafia 2

Maggot

Maggot

26. 12. 2012 23:49 2
Reklama

Vydloubali jste si zbytky masa ze zubů? Vykašlali jste zbytek rybích kostí i s kočkou, která se je do útrob vašeho chřtánu vydala hledat, aby vás zachránila? OK, je čas se začít soustředit na pořádnou práci. Je čas mízovat! Abychom svátky oslavili bez jakýchkoliv výčitek, tentokrát jsme se zaměřili na deset zajímavých modifikací pro druhou Mafii, která si vydobyla stále místo na našich pevných discích. Stáhnout si můžete například drsnější obtížnosti, režim volné jízdy, lepší ozvučení a textury, včetně multiplayerového klienta. Ano, slyšíte dobře, Vito Scaletta už nemusí být na všechno sám!

Pohled z kabiny vozu

Ke stažení: Strategy Informer

Je zajímavé, jak se povaha hry změní, když změníte i svůj pohled na ní. Předpokládáme, že pokud jste z Mafie na větvi a užíváte si jejího světa plnými doušky, nejspíše si i rádi vozíte svou zadnici v autech, poháněných vcelku autentickým jízdním modelem. Po instalaci tohoto modu tak můžete auta řídit z pohledu první osoby. Přesně tak! Jako v závodních hrách se usadíte za volant a kroutíte jako o život. Jen se nesmíte nechat odradit podivnou grafikou, interiéry aut nejsou nikterak detailní, tudíž by vás neměly osmiúhelníkové volanty odradit. Ale skutečně, hra je při pohledu z první osoby zcela odlišná.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Není vhodné pro třetí osoby

Mafia II Multiplayer

Ke stažení: M2-Multiplayer

Aplikace tohoto balíčku, který zahrnuje i vlastního klienta je sice trošku náročnější, jakmile se ovšem rozjede naplno, město Empire Bay vám naplno otevře svou náruč. Přesně tak, tvůrci na koleni vytvořili vlastní aplikaci, pomocí níž si budete moci hru zahrát v multiplayeru po síti. Testování momentálně probíhá ve vlnách, tudíž modifikace ještě naplno neběží. I tak si ovšem můžete stáhnout všechny nástroje, a máte-li koule, zkusit se třeba pošťourat v kódu a přijít s něčím vlastním. O život multiplayeru se není třeba bát, autoři na svých stránkách před týdnem napsali, že na něm stále pracují a vychytávají mouchy!

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Není vhodné pro náhodné kolemjdoucí

Textures V2.0

Ke stažení: Strategy Informer

Ano, Mafia 2 je sama o sobě moc hezká hra a to i díky světu a době, v níž se děj odehrává. Komunita má ovšem jiný názor a tak vzniklo nespočet modifikací upravujících jemné, ale i hrubší detaily, jako třeba textury, jejichž kvalita pravděpodobně nebude nikdy dostatečně dobrá. Textures V2.0 přidává nové, hezčí, ale hlavně, HLAVNĚ, jsou všechny ve vyšším rozlišení, než ty původní. A skutečně, změny se projevily hlavně na prostředí. Ulice, povrchy domů, chodníky… vše, co máte na očích opravdu nejčastěji, je momentálně hezčí. Akorát ta vegetace, ta by ještě potřebovala povyrůst…

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro ty, co tvrdí, že „na grafice nezáleží“

Mafia II GDS 2009

Ke stažení: Mafia.Czech-Games

Vzpomínáte si na detailní představení druhé Mafie na výstavě GDS 2009? Když jsme ve hře viděli prvky, které nakonec buďto úplně vymizely, nebo byly pozměněny? Komunita se snažila, tedy alespoň částečně, tento zážitek přetvořit, něco tedy znovu vytvořila, něco zpřístupnila zásahem do kódu. Ve hře se po instalaci objeví nová hudba, po ulicích začnou jezdit auta, která se do finální verze nedostala, a dokonce i podoba známých míst prošla menší změnou. Je dost možné, že změny ani nepostřehnete, je to ale právě smysl pro detail, který fanoušci hry rozhodně nepostrádají.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro nepečlivé mafiány

Freeride Mod

Ke stažení: Strategy Informer

Sice nemáme tušení, co bychom v Empire Bay nebýt příběhu hry dělali, ale dost dobře rozumíme tomu, že se někdo ve městě rád pochází a vdechuje jeho atmosféru. Bohužel, absence režimu volné jízdy tomu tak trošku bránila, jelikož jste zkrátka drženi určitými závazky. Ne s Freeride modem, který vám všechno výše zmíněné umožní. Cože? Že už si plánujete výlet s rodinou? Ano, to můžete, když se na Empire Bay ovšem podíváte právě skrze škvíry této modifikace, zjistíte, že všechna ta práce s detaily se jenom snaží zakrýt vnitřní prázdnotu. Mnohem větší význam má výše zmíněný multiplayer.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro mafiány s nedostatkem času

Weapons Dolby Digital Surround

Ke stažení: Strategy Informer

Nejde o to zastřelit… jde o to vystřelit! A každý výstřel by měl být doprovázen hromobitím připomínajícím vztek samotného Árese, boha války. To se sice nekoná, i tak ale tato modifikace ve velkém zlepšuje ozvučení zbraní, které jsou nyní mnohem výraznější. Jak už název balíčku napovídá, zbraně si užijete nejvíce s prostorovým ozvučením, i bez něj si ovšem uvědomíte, že spektrum zvuků je pestřejší a rozhodně i sytější. Berte ovšem na vědomí, že jsou to stále jenom zbraně. V kombinaci s modifikací Reminiscence of the Hype  ovšem nabývají pravého významu.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro hluchoslepé

Reminiscence of the Hype

Ke stažení: ModDB

Pozor, macek prochází! Reminiscence of the Hype je ten typ modifikace, která mění celou řadu větších, menších, ale i téměř nerozpoznatelných věcí. Namátkou – na nejtěžší obtížnost vydržíte více zásahů, zdraví se vám ale neobnovuje. Z městské akce se tedy okamžitě stává survival horor toho nejtvrdšího zrna. Upraveny byly animace, rychlost pěstních soubojů, účinky zbraní (brokovnice kope jako vaše stará) a dokonce i umělá inteligence je lstivější. Pozměněna byla účinnost granátů a výbušnin. Tentokrát už si hrátky s třaskavinami dvakrát promyslíte, jelikož bez problémů sejmou i vaše kamarády.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro ostrostřelce a maniaky všeho druhu

Obtížnost Extreme

Ke stažení: Strategy Informer

Považujete se za bastardy, co odmítají hrát hry na normální obtížnosti? Hrajete The Sims na obtížnost „Gore“ a necháváte simíky umírat ve zvratcích? Tak to pro vás máme výzvu, která ke zvracení dost možná dovede i vás. Uměle přidaná obtížnost Extreme vám zamává životem. Jak čekáte, vydržíte minimum, nepřátelé dávají mnohem méně munice a sami jsou přesnější než alkoholik toužící po láhvi. Není to zvěrstvo jako mód New York Minute Hardcore v Max Payne 3, ale pokud ani jednou nezaklejete při hraní této prasárny, máte náš obdiv.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro ty, co neměří… jen řežou

Mafia 2 Music Manager

Ke stažení: Strategy Informer

Není to zážitek, s nímž bychom se na veřejnosti chlubili, ale… když už máte dost dobového jazzu a swingu, musí přijít na řadu Music Manager, jehož pomocí si do hry importujete vlastní hudbu. Ano, klidně i dubstep, metal, pop, pop-rock, komorní folk, ruský válečný pokřik, ale třeba také vyprávění Zdeňka Svěráka. Aplikace podporuje audio soubory v tradičním formátu MP3, použít ovšem můžete i FLAC, OGG, WAV, WMA… jen co je libo. Není nic lepšího než policejní honička v doprovodu Britney Spears. Pozor, spousta hráčů v takovém případě volí sebevraždu nárazem do zdi.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro ty nejčistší puritány

Další vylepšení vozidel

Ke stažení: Strategy Informer

Ve druhé Mafii jsme si zamilovali auta. Všechny těžce vydřené prachy jsme naházeli do jejich vylepšování, jen abychom došli do bodu, když už nebylo co vylepšovat. Inu, tato modifikace přináší další úrovně vylepšení motoru. A stejně jako v celé Americe, i zde platí, že objem ničím nenahradíš. Další vylepšení motoru přidá tolik výkonu, že se z vašich aut stanou silniční stíhačky. Mnohem zajímavější je možnost vytvoření vlastních polepení, díky nimž začnou vaše auta připomínat závodní stroje, které, jak nejspíše tušíte, najdou nejvíce využití právě v multiplayeru.

Druhá míza: Mafia 2
i Zdroj: Hrej.cz

Nevhodné pro chodce

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama