Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova
i Zdroj: Yager
Preview The Cycle Článek Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova

Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 4. 2022 16:20 1

Seznam kapitol

1. NEJSI-LI MULTIPLAYEROVÝ, NESMÍŠ PŘES PRÁH 2. YOU ARE ON PANDOR… FORTUNA 3. GET THE JOB DONE 4. EVAC SHIP IS ON THE WAY

Princip hratelnosti Escape From Tarkov se především při boomu popularity této hry stal oblíbeným nejen mezi hráči, ale také vývojáři. Neberme v potaz realistický gunplay a to, jak se pohybuje hráčova postava – soustřeďme se pouze na to, co je vaším cílem. Objevit se na mapě, sesbírat zbraně, vybavení a další předměty, splnit úkoly a zase rychle odejít.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama

GET THE JOB DONE

Vraťme se ale k úkolům. Právě ty se velice rychle ukázaly jako hlavní tažnou silou hratelnosti a také jedním z důvodů, proč mám z The Cycle pocit, že by se zde mohl udržet delší dobu. Když si vezmu jako příklad Battlefield Hazard Zone, trápil režim jedem obrovský problém – nulová motivace. Neexistoval důvod proč se do map vracet a zkoušet své štěstí. Po pár hrách jsme měli dost peněz na to koupit si jakékoliv vybavení, vyzkoušet většinu obsahu a pak už nezbývalo nic, co by vás překvapilo.

Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova
i Zdroj: Hrej.cz

V The Cycle tohle ani po 10 hodinách nehrozilo – vlastně spíš naopak. Hra vás poměrně jasně omezuje získanou úrovní u frakcí. Právě jejich vlastní obchody vám zajišťují nové vybavení, k dosažení potřebné úrovně ale musíte splnit dostatek úkolů. A musím se přiznat, že mě touha vyzkoušet tuhle a tuhle zbraň táhla k tomu se vydat na tajemnou planetu a plnit zadané úkoly.

The Cycle totiž kombinuje hned několik druhů aktivit na planetě. Kromě klasického střílení vybraných „zvířat“ či sbírání předmětů jste třeba nuceni těžit. Poměrně zajímavá aktivita, která se mi vlastně strašně líbí. Do těžby nejste vůbec nuceni, do hry můžete vejít pouze s cílem zabíjet, avšak vždy disponujete krumpáčem a mezi dobrovolné vybavení patří skener, který vám vyhledá nejbližší žíly s rudou. 

Jednou z dalších možností je vylepšování USB disků ve speciální lokalitě. Jakmile tak ale začnete dělat, rozezní se strašlivý kravál, který naláká okolní monstra a samozřejmě i hráče. Právě ti jsou druhou entitou, která vám život na barevné planetě bude značně znepříjemňovat. Můžete na ně narazit kdekoliv, především v místech s vysokou frekvencí dobrého vybavení, přičemž jejich úkol je stejný jako ten váš – přežít a odejít s plnými kapsami.

Kromě těchto míst s aktivní participací se ve světě občas objeví nějaký event. Osobně jsem narazil pouze na padající roj meteoritů, jejichž jádro je velice cennou komoditou, vývojáři ale údajně přidají další a věřím, že podobných zpestření každého zápasu bude nakonec dost. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama