Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova
i Zdroj: Yager
Preview The Cycle Článek Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova

Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 4. 2022 16:20 1

Seznam kapitol

1. NEJSI-LI MULTIPLAYEROVÝ, NESMÍŠ PŘES PRÁH 2. YOU ARE ON PANDOR… FORTUNA 3. GET THE JOB DONE 4. EVAC SHIP IS ON THE WAY

Princip hratelnosti Escape From Tarkov se především při boomu popularity této hry stal oblíbeným nejen mezi hráči, ale také vývojáři. Neberme v potaz realistický gunplay a to, jak se pohybuje hráčova postava – soustřeďme se pouze na to, co je vaším cílem. Objevit se na mapě, sesbírat zbraně, vybavení a další předměty, splnit úkoly a zase rychle odejít.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama

Samozřejmě by nic takového nebylo zajímavé, pokud by se v tom neobjevil nějaký háček. Pořádný twist, díky kterému si opravdu dáte záležet na tom, že odejdete. Vaše postava a její vybavení totiž nejsou žádnou jistotou. To, co si vezmete, můžete kdykoliv ztratit. Pokud se vám takto nepovede hned několik výprav, můžete jednoduše skončit na mizině a na mapy se vracet se základním nožíkem.

Původní Escape From Tarkov v obtížnosti výše popsaného nápadu jde trochu mimo tabulky, počty hráčů a obecná popularita hry ale ukázala, že tento veskrze unikátní nápad má velký potenciál. Do vývoje se dostalo několik her a mezi ty už existující patří například Battlefield Hazard Zone či 7 Days to Die. Obě ale nejsou zrovna dvakrát populární a pokud pomineme celkové problémy Battlefieldu, důvod najdeme lehce – přetvořit princip správně tak, aby byl zábavný a zároveň vás jaksi nutil neustále hrát je velice obtížné. Ani přes to ale konkurence boj nevzdává a do světa se chystá další projekt – The Cycle: Frontier.

NEJSI-LI MULTIPLAYEROVÝ, NESMÍŠ PŘES PRÁH

O sérii The Cycle asi většina z vás neslyšela, a musím se přiznat, že do poslední chvíle ani já. Přitom se o titulu mluví už dlouho. Poprvé byla hra odhalena na Gamescomu v roce 2018, následovala různá lákání a videa, díky čemuž se titul neustále odkládal. Vývoj je poměrně složitý a nedá se v něm pořádně vyznat, dle mého se ale očividně první „vydání“ nepovedlo a z předběžného přístupu se hra vrátila zpátky do vývoje. Zkušené studio Yager, které má na svědomí Spec Ops: The Line či Dreadnought, se nyní vrátilo, název lehce pozměnilo na The Cycle: Frontier a doufá, že tentokrát prorazí více.

A je to dost možné. Zatímco dříve hratelnost stavěla na podivném PvPvE úkolovém systému, nyní je to poměrně jasné – Frontier je principem Tarkov. Přimíchává do toho ale úplně unikátní prostředí a klasickou střílečkovou hratelnost s funkcemi z jiných her.

Zajímavý je také způsob, kterým můžete přijít ke klíči. Místo registrování a doufání v přístup si musíte propojit svůj Twitch účet s herním účtem a dvě hodiny sledovat streamera, který The Cycle: Frontier hraje. Po této době dostanete vlastní klíč na Steam a můžete se sami vydat na planetu Fortuna III. Zároveň si vývojáři omezili zasaženou komunitu, hru totiž soustředili na streamery Escape From Tarkov a jejich komunity, které minimálně v uzavřeném testování mohou celkovou hratelnost více ocenit.

Mezi ně se hrdě řadím i já. The Cycle vypadalo minimálně na streamu docela zajímavě a spíše než, pro mě osobně otřepané, motto „spawn, loot, escape“ mě lákala planeta a zajímavé zbraně. A musím říct, že prozatím mě ani jedno nezklamalo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama