Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova
i Zdroj: Yager
Preview The Cycle Článek Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova

Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 4. 2022 16:20 1

Seznam kapitol

1. NEJSI-LI MULTIPLAYEROVÝ, NESMÍŠ PŘES PRÁH 2. YOU ARE ON PANDOR… FORTUNA 3. GET THE JOB DONE 4. EVAC SHIP IS ON THE WAY

Princip hratelnosti Escape From Tarkov se především při boomu popularity této hry stal oblíbeným nejen mezi hráči, ale také vývojáři. Neberme v potaz realistický gunplay a to, jak se pohybuje hráčova postava – soustřeďme se pouze na to, co je vaším cílem. Objevit se na mapě, sesbírat zbraně, vybavení a další předměty, splnit úkoly a zase rychle odejít.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama

YOU ARE ON PANDOR… FORTUNA 

Příběh je velmi jednoduchý, i když jej vývojáři plánují neustále rozšiřovat. V podstatě lidstvo začalo těžit nerostné bohatství na planetě Fortuna III. Ta měla nějaké chybky a příšerky, ale obecně byla poklidná. Z ničeho nic se ale na planetě objevila masivní bouře, která smetla všechny lidské bytosti i jejich stavby. Většina lidí tak odletěla a nad planetou nyní léta pouze Prospector Station, váš základní hub. Na tom se nachází celkem tři frakce, přičemž Prospectoři, tedy hráči, zde mohou obchodovat, vybavit se a připravit se na sestup na planetu, kde musí plnit různé úkoly.

I když zápletka zní dost béčkově, v podstatě je vše promítnuto do hry. Na rozdíl od jiných podobných her se místo v menu pohybujete ve svém hubu. V tom se nachází „kanceláře“ tří frakcí, tedy lidí, od kterých můžete brát úkoly a nakupovat speciální vybavení. Zároveň se zde nachází obchod se základním vybavením a vaše lóže, sloužící jako místo pro vylepšování vašeho inventáře a generátorů měn. Tarkov?

Dojmy z hraní The Cycle: Frontier, barevného Tarkova
i Zdroj: Hrej.cz

Když si připravíte vybavení, nic vám nebrání ve vstupu do atmosféry. Hned po dosednutí a vypadnutí z přistávacího modulu vás trkne barevnost. Všudypřítomná flóra je zalita sytými barvami a jeden by řekl, že jsme se ocitli ve zvláštní verzi Fortnite. I díky tomu jsem si v první chvíli řekl, že půjde spíše o arkádu, která si opravdu na Tarkov jenom hraje. Oh boi, jak jsem se spletl.

Velice rychle zjistíte, že barevná flóra je sice přátelská a ze strany rostlin vám zde nic nehrozí, mezi ní se ale schovávají endemické potvory značící váš první tvrdý střet s realitou. Samozřejmě se nestvůry na planetě dělí na několik druhů a většinou narazíte na první dva nejjednodušší. První je takový menší kamarád Velociraptora, kterého sesmažíte i méně účinnou zbraní. Jakmile jich je ale víc, nebo se k nim připojí další druh predátora plivající slizký kekel, je váš život těžce v ohrožení.

A to i kvůli tomu, že poškození z jejich strany je poměrně drastické a stačí třeba 4 rány od Raptora, aby se vaše tělo obalilo do záchranné pěny a vy jste se vrátili zpět na základnu – bez vybavení, peněz i splněného úkolu. A to jsme potkali pouze dvě příšery. Jakmile se dostanete do oblastí, které jsou značeny názvem High Risk, věřte, že tady budou čekat mnohem větší a robustnější monstra připomínající vaše noční můry.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama